Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
28 listopada 2019DexPL pisze: Co prawda jestem bardzo sceptyczny do różnic w działaniu generyków, ale w przypadku pregabaliny bardzo wielu starszych wiekiem pacjentów skarżyło się, że po tych tańszych zamiennikach mają sajdy dziwne w głowie (po lyrice pfitzera i po sandozie pregabalin nie). Byli tacy, którzy woleli zapłacić więcej niż zdychać.
Z tym, że to wyłącznie opinie innych pacjentów. Ja sam nie zauwazyłem żadnych różnic. A kilka razy mi się zdarzyło z braku laku brać zamienniki (standardowo na pfitzerze jestem)
Coś jednak musi w tym być.Aha.Nikt z młodych się nie skarżył,tylko starsi ludzie(po 50 rż)
09 września 2019DexPL pisze: A ja używam Lyrici od 5 lat i raz musiałem zmienić na Egzystę (źle wystawiona recepta i brak refundacji). Po tym leku byłem zajechany jak koń po westernie ( w domyśle ućpany). Myślałem, że to nie kwestia Egzysty, może jakieś inne czynniki. Wieczorem dokładnie to samo. Podziękowałem i udałem się do lekarza by poprawił receptę.
11 maja 2020BladziuchnyStrach pisze: Znam kogoś kto po pregabalinie i odstawce nabawił się tzw.permanent seizure disorder i jedzie na 1200mg karbamazepiny. Ludek z pracy, dostał na ból nerwu z kręgosłupa po wypadku. Ale są osoby co źle tolerują mirtazapine czy mianserynę - ale stawiam na antypadaczkowca w tym zestawie czyli pregabalinę.
Ot co człowiek to inna reakcja.
13 maja 2020m1804 pisze: Od psychiatry mam zlecone 150-0-150. Czego mogę spodziewać się gdy wezmę jednorazowo większa dawkę np 450?
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy
Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.