W każdym razie nie biorę leków szukając stanu zbliżonego do naćpania. Szukam optymalnego stanu bez lęku, apatii, anhedonii. W cuda nie wierzę i wiem że nigdy nie będzie idealnie. A jednak kilka razy było naprawdę bardzo dobrze, niestety leki z czasem przestały działać. Dlatego teraz bawię się w miksy.
05 stycznia 2025tosieniedzieje pisze: A czy Ty w ogóle czytałeś swojego poprzedniego posta? Bo wydaje mi się że robisz to samo, a chcesz dawać koledze złote rady tutaj.![]()
Nie lubię mocnych stymulantów, im mniejsze dawki tym mniejsze pobudzenie i mniejsza szansa że lęki dadzą o sobie znać ?
Ma ktoś porównanie do setraliny ? Mnie ona w gl nie pobudza w dawkach do 150mg, na lęki średnio się sprawdza ale nie najgorzej , pewność siebie wyraźnie podniosła . Skutków ubocznych brak
Warto też dodać, że do dawek 150-225mg wenlafaksyna jest w zasadzie SSRI, bo na transporter noradrenaliny w sposób znaczący klinicznie zaczyna działać dopiero w wyższych dawkach.
Na wenli byłem lekko pobudzony w dawce 150 mg, przy 225 mg już konkretnie. Teraz biorę 375 i jest spoko.
09 stycznia 2025halowpierdol pisze: Warto też dodać, że do dawek 150-225mg wenlafaksyna jest w zasadzie SSRI, bo na transporter noradrenaliny w sposób znaczący klinicznie zaczyna działać dopiero w wyższych dawkach.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.