Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Jestem w Oslo na kilka dni i Poszukuje mj, kogo pytać i gdzie szukać?
  • 1 / / 0
Mam takie pytanie... Jako, że pierwszy raz będę leciał samolotem z PL właśnie do Norwegii to mam pytanie odnośnie przewozu ze sobą leków (chodzi mi tylko o benzo), prawdopodobnie tylko klonazepam i alprazolam (mniej więcej po pół opakowania tego i tego). Mam je normalnie wypisywane przez lekarza i mam zamiar trzymać je w bagażu podręcznym i tak się obawiam czy mogę mieć jakieś nieprzyjemności za przewóz tych leków jako, że są to psychotropy?
  • 12640 / 2444 / 0
Do Norwegii nie latałem, ale po paru lotniskach na świecie się obiłem i nikt mnie nawet nie pytał o leki. A jeszcze ilości rzędu pół opakowania tego i tego, to właściwie nikogo nie ma prawa zainteresować.
Na wszelki wypadek, jeśli możesz, skseruj sobie recepty przed wybraniem i zabierz. Możesz też napisać oświadczenie po angielsku (że ja lekarz zaświadczam, że takie i takie leki są częścią długoterminowego leczenia i są niezbędne na podróż) i dać lekarzowi, żeby przybił pieczątkę i podpisał. Jest to raczej zbędne przy tak małej ilości, ale jeśli masz się czuć pewniej, to zrób tak.
  • 3 / / 0
@Synestezja123 ja jestem z drammen :)
  • 1 / / 0
Ktos ze Stavaanger ?
  • 5 / 1 / 0
25 lutego 2020Damjan187 pisze:
Mam takie pytanie... Jako, że pierwszy raz będę leciał samolotem z PL właśnie do Norwegii to mam pytanie odnośnie przewozu ze sobą leków (chodzi mi tylko o benzo), prawdopodobnie tylko klonazepam i alprazolam (mniej więcej po pół opakowania tego i tego). Mam je normalnie wypisywane przez lekarza i mam zamiar trzymać je w bagażu podręcznym i tak się obawiam czy mogę mieć jakieś nieprzyjemności za przewóz tych leków jako, że są to psychotropy?
Juz pewnie moj post sie nie przyda , ale napisze to dla innych. Norwegia jest bardzo wyczulona na xany , clony i traktują to jak narkotyki. Za duzo Polaków to tam woziło w celach zarobkowych a , ze Norwedzy sa bardzo pazerni na tego rodzaju leki , to jest tam jak jest. Nie polecam miec przy sobie jakich kolwiek psychotropów nie posiadając papieru zakupu czy jakiegos papieru związanego z choroba.
Uwaga! Użytkownik U94 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 10 / / 0
05 kwietnia 2020KoloLolo1 pisze:
Ktos ze Stavaanger ?
Jestem aktualnie w okolicach na delegacji
  • 109 / 3 / 0
Czy w Norwegii idzie w ogóle kupić jakieś RC? Rzeczy typu np. 3MMC, 4-FMA, 6-APB, Pentadron, MXE, 3-MeO-PCP?
"Ćpałeś coś?" - najczęstsze pytanie, jakie słyszę będąc trzeźwym. Kontakt : przypadek2cp(at)protonmail.com
a stamtąd już możemy przejść na jakiś szyfrowany komunikator
(na komunikatorze [h] wiadomości znikają zanim zdążę je odczytać :D)
  • 68 / 14 / 0
Hej czy jest tutaj ktoś z okolic Oslo i siedzi w temacie to może priv?
  • 1 / / 0
Siema jest ktoś na forum z okolic Molde co pomoże rodakowi w potrzebie?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom

Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.

Dwóch 15-latków z mefedronem. "Zwrócili uwagę nerwowym zachowaniem"

W ręce policjantów z Mińska Mazowieckiego wpadło dwóch 15-latków, którzy chwilę wcześniej zachowywali się nerwowo. Okazało się, że mieli przy sobie mefedron. O ich losie zadecyduje sąd rodzinny.