Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
Zablokowany
  • 1188 / 5 / 0
Duldidaj, dzięki za info. Narkotyk, a lek, to pojęci względne...
Non pisze:
Benzodiazepiny brane 10 krotnie dłużej, niż zalecany czas terapii to moim zdaniem też ćpanie ;-)
Przyznaję rację! ;)
Ostatnio zmieniony 28 listopada 2013 przez Krolik1993, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 353 / 5 / 0
Non pisze:
Oooo, siema MAKbet! :listen:
Nadal rzeźbisz? ;-)
Najpierw masa później rzeźba %-D.
A póki co zbieram masę... tylko ,że raczej tą tabletkową.
Krolik1993 pisze:
MAKbet, ja jestem zdania, że bromazepam to lek, a kodeina brana w dawkach ponad 10 razy większych niż zalecana to narkotyk.
Jakoś gorzej wspominam uzależnienie od benzodiazepin niż kodeiny. Ogłupienie, zapisywanie wszystkiego na karteczkach bo pamięcią człowiek ledwo sięga poprzedniego dnia... Benzo to dobre leki stosowane doraźnie pod kontrolą lekarza ale jak ktoś chce na nich polegac jako "magiczna pigułka na wyzdrowienie" to się zawiedzie (mam nadzieje ,że nie nalezysz do tych osob).
  • 1188 / 5 / 0
Nie należę. ;)

W ogóle to dostałam nowe leki: kwetiapinę i lamatryginę. ;) Pomogą na moje zachowanie tu na forum? ;>
  • 1709 / 11 / 0
lamotrygina jest lekiem przeciwpadaczkowym, który też stabilizuje nastrój czyli normalnie jest, ani za dobrze ani za źle (dobrze mówię?). Brałem kiedyś bo sam mam padaczke nabytą przez benzo i alkohol. Nie wiem jak go czuć bo szybko olałem i odstawiłem :-p
Kwetiapine brałem dosłownie około tygodnia, odstawiłem gdy wypiłem do niego dwa piwa. Wylądowałem na toksykologii bełkocząc i się zataczając %-D Poleżałem koło tygodnia tam. Po tym incydencie powiedziałem kwetiapinie "Farewell my friend!" ;-)

EDIT: tam na toksykologii jak po trzech dniach doszedłem do siebie to się ubierałem, wychodziłem z tajniaka ze szpitala do żabki po dwa piwka i dwie setki %-D Przemycałem to na oddział i piłem w kiblu :nuts: :blush:
Ostatnio zmieniony 28 listopada 2013 przez duldidaj, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1188 / 5 / 0
Lamatrygina na CHAD i drgawki, kwetiapina to neuro stosowane pomocniczo w CHAD. Czyli mówisz nie pić?
  • 721 / 3 / 0
Nie pij, chyba, że chcesz skończyć bełkocząc jak tramadolol %-D I skontroluj skrzynkę!
i like to wear colors like black because it says i’m a whore gg - 11135871
  • 1188 / 5 / 0
Ja i tak już od dawna pije te dwuprocentowe. ;)
  • 1709 / 11 / 0
w3ird pisze:
Nie pij, chyba, że chcesz skończyć bełkocząc jak tramadolol %-D
Skąd on się w ogóle wziął? ze sklepu "wszystko po dwa złote" ? %-D

Kurcze, coraz częściej ćpam przed monitorem. Teraz jestem na 3mmc i siedzę w knajpie o kodeinie :-D Ale jest muzyka i jest dobrze ;-)
  • 1188 / 5 / 0
Ja siedzę na kwetiapinie i lamatryginie w kodeinowej knajpie i też jest spoko. ;)

Jakąś muzyczkę bym puściła, tylko nie wiem jaką.
  • 1262 / 18 / 0
A ja jem ten sam makaron jak wczoraj, przedwczoraj... z takim samym sosem jak...
Kawę zrobiłem, Słucham radia hardcore i gram/zamulam na zmianę.
Uwaga! Użytkownik NieLubieZielska nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Newsy
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.