Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
Zablokowany
  • 1041 / 4 / 0
Haha :D No mi generalnie też by nie przeszkadzało, ale jak wieczorem siedzę z dziewczynami w pokoju, jest cisza, a mi się tak głośno przelewa to trochę wkurzające. ; )
Masz ochotę na kontakt? opia375@gmail.com
  • 45 / 1 / 0
Jezu jak jak nie cierpię tego bulgotania. Mam tak, że jak już chce zasnąć to czym ciszej i ciemniej wokół mnie, tym lepiej a to bulgotanie jest tak cholernie głośne i wdzierające się w ucho, że nie mogę ; DD swoją drogą pasowałoby ogarnąć jakieś badania wątroby, jelit itd, bo chuj wie co tam się dzieje, człowiek tak czasami żyje nieświadomie.
Sens życia polega na tym, że kiedyś się kończy. I to jedyny jego sens.
  • 1343 / 18 / 0
kminek i koper włoski. maja działanie ogólnie przeciwiatrowe :cool:
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 302 / 2 / 0
@Opia Dokładnie jest to troche irytujące, siedzisz sobie z kimś jest cicha i zaczyna Ci bulgotać w brzuchu :D Mnie to denerwuje bo mam tak przez 2 dni.
  • 742 / 9 / 0
Wiecie co, nie zastanawiałem się nad tym nigdy :D Albo po prostu nie bulgotało mi na tyle, żeby było to zauważalne przez innych. W sumie to tylko w łóżku jak leżałem i książkę czytałem to to zauważałem.
  • 302 / 2 / 0
@canonkod a ile Ty kody brałeś ? Bo u mnie zaczęło to sie od 750 mg i coraz większe to coraz bardziej mi bulgota.
  • 302 / 2 / 0
@Non Też powiem jak Azuzu, że czytam Twoje posty z chęcia i są mądre.
Walnąłem mix penta i 3-MMC jest dobrze nawet, jak by koda doszła do tego to by było zajebiście w huj %-D Taki bieda speedball %-D
  • 1709 / 11 / 0
Nie rozumiem pytania...
  • 302 / 2 / 0
No pisałeś, że masz rolki itp na odstawkę. I ciekawy jestem jakie narko odstawiasz. Kodeine czy tramala czy coś innego ?
  • 1709 / 11 / 0
rolek już nie mam, w paczce raptem 20 szt. w sumie zjebałem bo brałem rolki razem z opio zamiast poczekać :nuts:
Chodzi o odstawienie opio (nieważne czy kodeina czy tramal), chce to odstawić ale nawet z tamtą obstawą lekową, o której pisałem będzie ciężko. Wie ktoś jaki nieopioidowy lek przeciwbólowy jest mocniejszy od ketonalu?
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.