Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
§h¶ôňgĽéĐ.
mnie wystarczy niewiele żeby mnie śmiechawa chwyciła ]
Hehe, przecież wałkujemy to od początku ;) Żując liście nigdy nie poczujesz tego co przy paleniu suszu bądź ekstraktu. Faza przy żuciu jest delikatna. Kilka razy próbowałem z większą ilością liści i za każdym razem jest podobnie. Łapie taka "myślicielska faza", nie ma zerwania z rzeczywistością jak przy paleniu.
Jak palisz to 5-10, ale bania się utrzymuje jeszcze przez jakiś czas.
Chyba wszyscy się śmieją, chyba wszystkim było cudownie i zachwycali się. Często po strasznych ekstraktach x40.
Mnie było cudownie i chcę 20xE.
więc dlaczego tyle Badt tripów i przestrzegań o nich?
skąd tyle ostrzegania Uwaga! i Pomału!?
Może nie właściwe osoby sięgają po tą dziwną roślinę?
Słabe psychicznie?
Niewłaściwie nastrojone?
Mnie zachwyciło to co widziałem i nie da się tego co przeżyłem opisać.
Nazywam ten stan snem.
I ten nie kontrolowany śmiech :]
Nie wiadomo skąd.
Zly S&S, za male dawki ( przypatrz sie ilu z nich pali faktycznie na z. zarowej ) i do tego - ludzie ktorzy po salvie siegaja, nawet po bardzo silne ekstrakty - czesto wcale nie umieja palic nawet szlugow, wiec po prostu nie ma mozliwosci zeby doprowadzili sie do "tego" stanu.
Dla mnie to profanacja i szlag mnie trafia jak ogladam 18 latkow palacych z fifek i lapiacych smiechawki.
Szalwia jest cudowna i "sen" to czesto wlasciwe okreslenie.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Czysta fikcja. Dlaczego MSWiA udaje, że nie ma rąk ubrudzonych wojną z narkotykami?
Klasyczny urzędniczy unik w Polsce opanowano do perfekcji. Gdy obywatele pytają o absurdalne koszty i społeczne dramaty wynikające z obecnej polityki narkotykowej, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji (MSWiA) zasłania się procedurami: „Idźcie do Ministerstwa Zdrowia”. Problem w tym, że w rzeczywistości nie lekarze w kitlach, ale policjanci w mundurach zamykają rocznie tysiące ludzi za przysłowiowego grama. Czas wreszcie zacząć o tym rozmawiać.
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.