Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 750 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: vart »
Jasne, że ma znaczenie, ale więcej niż 40s już chyba nie ma sensu. Lepiej wziąć kolejnego bucha ze świeżą porcją salvinorinu..

§h¶ôňgĽéĐ.
  • 17 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: pablo81 »
tak tez myslalem <_< thx
  • 67 / / 0
Nieprzeczytany post autor: DonZ »
mnie wystarczy niewiele żeby mnie śmiechawa chwyciła :) I z mojej strony wielki czacun dla tych którzy żują liście, wczoraj przeżułem 15 liści i wytrzymałem 24 minuty a przełknąć nie dałem rady (musiałem wypluć...) i jedyne co miałem to śmiechawe :(
  • 313 / 6 / 0
[quote="DonZ"]
mnie wystarczy niewiele żeby mnie śmiechawa chwyciła ]

Hehe, przecież wałkujemy to od początku ;) Żując liście nigdy nie poczujesz tego co przy paleniu suszu bądź ekstraktu. Faza przy żuciu jest delikatna. Kilka razy próbowałem z większą ilością liści i za każdym razem jest podobnie. Łapie taka "myślicielska faza", nie ma zerwania z rzeczywistością jak przy paleniu.
Uwaga! Użytkownik Norberto nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 67 / / 0
Nieprzeczytany post autor: DonZ »
no teraz już wiem i żałuje ile liści się zmarnowało :( i przy rwaniu ich jeszcze pare topów pourywałem ;( ;( może z takich centymetrowych kikutów też coś wyrośnie :P ale by były jaja :)
  • 129 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Karlos »
a jak długo trwała faza podczas żucia?
Uwaga! Użytkownik Karlos nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 313 / 6 / 0
Nie wiem ile u Donza, ale u mnie to jest 20minut ;)
Jak palisz to 5-10, ale bania się utrzymuje jeszcze przez jakiś czas.
Uwaga! Użytkownik Norberto nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 129 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Karlos »
teraz zaczynam żałować, że wziąłem tych 5g i nie zacząłem ich normalnie żuć... :-/
Uwaga! Użytkownik Karlos nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 58 / / 0
Nieprzeczytany post autor: JJIIMM »
Oglądaliście jakieś filmiki z palenia szałwii na youtube?
Chyba wszyscy się śmieją, chyba wszystkim było cudownie i zachwycali się. Często po strasznych ekstraktach x40.
Mnie było cudownie i chcę 20xE.
więc dlaczego tyle Badt tripów i przestrzegań o nich?
skąd tyle ostrzegania Uwaga! i Pomału!?
Może nie właściwe osoby sięgają po tą dziwną roślinę?
Słabe psychicznie?
Niewłaściwie nastrojone?

Mnie zachwyciło to co widziałem i nie da się tego co przeżyłem opisać.
Nazywam ten stan snem.
I ten nie kontrolowany śmiech :]
Nie wiadomo skąd.
Naturalnie.
  • 126 / 3 / 0
na filmikach ludzie to pala na ulicach albo na imprezach.
Zly S&S, za male dawki ( przypatrz sie ilu z nich pali faktycznie na z. zarowej ) i do tego - ludzie ktorzy po salvie siegaja, nawet po bardzo silne ekstrakty - czesto wcale nie umieja palic nawet szlugow, wiec po prostu nie ma mozliwosci zeby doprowadzili sie do "tego" stanu.
Dla mnie to profanacja i szlag mnie trafia jak ogladam 18 latkow palacych z fifek i lapiacych smiechawki.

Szalwia jest cudowna i "sen" to czesto wlasciwe okreslenie.
Uwaga! Użytkownik We Are Scientists nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków

Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.