Dezoksyefedryna, metyloamfetamina, meth
Więcej informacji: Metamfetamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 406 / 3 / 0
Jeśli dobrze rozumiem, to Twoja koncepcja opiera się na stabilizacji działania dopaminy bądź stopniowym obniżeniu jej ilości. meta czy amfetamina na początku stosowania w niewielkich ilościach podniesie poziom tego neuroprzekaźnika. W większych szybko doprowadzi do psychoz. Jeśli rozłożysz użycie amfetaminy w czasie i nie będziesz zbyt szybko podnosił dawki to zapewni na jakiś czas lekko podniesione, stabilne samopoczucie i koncentrację. Na jaki w Twoim przypadku to chyba nikt nie potrafi odpowiedzieć. Jednak pamiętaj, że zbyt mało dopaminy = depresja.

metę lepiej sobie odpuść. Za bardzo kusi. Może uda Ci się załatwić import Adderall'u. Jednak najpierw przepuszczą przez Ciebie wszystkie inne, normalnie dostępne leki.
Fikcja literacka.
Rooty, keyloggery i zdalna administracja
Konta, podpisy i tania sensacja
Logi, podsłuchy i w podświadomość wkręty
Czy to fakty czy pozory ?
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
  • 110 / 1 / 0
Nigdy nie słyszałem o tym Addereall'u. Bardzo ciekawy lek i zapewne by pomógł tyle że nie znam żadnego psychiatry który by mi na to wypisał receptę. Różowa recepta to już nie taka łatwa sprawa. Tak jak napisałeś, nafaszerują mnie neuroleptykami i innym świństwem i być może na nich zakończą po prostu zwiększając dawki tych leków a zrobienie ze mnie warzywka uznają za sukces... :-/ . Teraz mam w planach odwiedzenie psychiatry, pewnie w W-wie. Ciekaw jestem co on mi zaproponuje. Wybiorę się także do innego psychiatry w mojej małej mieścinie, innego niż tamten od Trittico, mam nadzieję że na jego szczęście nie wypisze mi Trittico. :motz: Tylko nie wiem jak z nim rozmawiać, wyłożyć mu już moją historię dragową czy znowu że mi nic nie wiadomo, ja nigdy nic nie brałem. (wtedy to było prawdą jak byłem u pierwszego)
Jest dobrze, w końcu nic nie dzieje się bez powodu.
  • 576 / 11 / 0
Ciągłe używanie stymulantów nawet w małej dawce raczej nie zwiększy ci inteligencji to podróż na krótką metę :-D.W końcu wykończysz sobie mózg.Neuroleptyki także pogorszą sprawę.Moim zdaniem za mało acetylocholiny :-). I bierz piracetam bądź inny lek nootropowy.Połączenie dziurawca zwyczajnego i nelumbo nucifera(gdzieś się da na pewno znaleźć jakiś ekstrakt) powinno ustabilizować dopaminę.Przy okazji bierz dużo magnezu - zazwyczaj przy używaniu stymulantów mocno spada.
Uwaga! Użytkownik howlman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 110 / 1 / 0
Z tym piracetamem to jest naprawdę śmiesznie. Gdzie nie byłem, u psychologa, psychiatry i neurologa nikt nie wspomniał o tym leku. Znalazłem ten ekstrakt z nelumbo nucifera tylko nie wiem w jakich ilościach się bierze ten ekstrakt. Z dziurawcem problemów takich nie będzie bo można go kupić bez problemów w aptece i napisane jest na pudełku ile tego brać i co ile. A z magnezem to faktycznie muszę się zatroszczyć o jakąś multiwitaminę i brać jeszcze jedną tabletkę ponad to co zalecane. A że to krótka podróż to zdaję sobie z tego sprawę, jeżeli nie pomoże na początku w małych dawkach to pewnie właduję się w coraz większe by się chociaż lepiej poczuć. Zapowiada się podróż w jedną stronę...
  • 406 / 3 / 0
Poprzedni post oparłem na założeniu, że rzeczywiście amfetamina poprawia Twoje funkcjonowanie. Musisz mieć świadomość efektów ubocznych i wzrostu tolerancji. Nikt tutaj nie jest lekarzem, aby coś na 100% stwierdzić.

Może to po prostu kwestia starzenia się. Ja też czuję się coraz "głupszy", mniej otwarty na wiedzę, mam mniejszą motywację.
Fikcja literacka.
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
  • 110 / 1 / 0
Myślę że to raczej na pewno nie starzenie, "trochę" na to za wcześnie. A w przypadku amph i meth doskonale zdaję sobie sprawę ze wzrostu tolerancji. Dlatego mam plan przyjmować meth najwyżej 3x w tygodniu. Na razie mam jeszcze nadzieję że pojedyńcza dawka choć trochę rozbudzi mój mózg ale to chyba nieuzasadnione nadzieje.
  • 576 / 11 / 0
Jak nie musisz rozbudzać mózgu to tego nie rób.Geniusze są leniwi ^_^.
Uwaga! Użytkownik howlman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 406 / 3 / 0
howlman pisze:
Jak nie musisz rozbudzać mózgu to tego nie rób.Geniusze są leniwi ^_^.
Problem inteligentnych ludzi - za dużo myślą. Tylko jak ustawić swoje myślenie, aby koncentrować się na tym co tu i teraz ? Jak ktoś się tego nauczy, to nawet lepszy "skill" niż wysokie IQ. Zajebiście trudne.
Fikcja literacka.
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
  • 576 / 11 / 0
A jak się tego nauczyć? Bo przydałoby się, mam za dużo myślenia o niebieskich migdałach :*).
  • 406 / 3 / 0
Jak bym to wiedział to bym tu nie pisał. :-)
Fikcja literacka.
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?

Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.

Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?

Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.

"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany

Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.