czemu wy szukacie cudu w lekach a nie w sobie :-D
qiuru18 pisze:to że czujesz stres w jakiejś sytuacji to znaczy że jesteś w niej nie obyty i masz mało doświadczenia
Ale przypomina mi się takie gadanie katachetki z kółka różańcowego po tym tekście.
W jaki sposób niby mamy szukać cudu w sobie, rozwiń tą myśl, bo zupełnie nie wiem.
Dobra, ja mam ostatnio ponury nastrój hehe. Więc przykro mi że natchnę was swoim pesymizmem.
Wątpie by tego rodzaju tematy zakładały osoby które mają zwykłe problemy dnia codziennego (to uwaga do przedmówców którzy odradzają używać prochów w takich celach!).
Prochy używają ludzie, którzy z jakichś powodów ich potrzebują, jeśli ktoś używa prochy na zwykłe stresy dnia codziennego: typu "rzuciła mnie dziewczyna", "szef na mnie nakrzyczał", czy ból głowy, oznacza że sobie zrobi kuku i jest "gupi", ale wątpie by tutaj tacy wchodzili ;)
I do tego uważam że każdy z nas jest panem swojego losu ,czynu i nastroju ...i za to co się dzieje w życiu jesteśmy sami odpowiedzialni i nikt i nic więcej .."teksty typu bóg tak chciał"Jest pozbywaniem się odpowiedzialności i przerzucaniu ją na "coś"
Ćpanie lub branie leków jest podobnym przerzucaniem odpowiedzialności za siebie lub zachowanie na czynnik zewnętrzny
Ale nie napisałem czym jest ten cud ...na dniach napisze obszernie w nowym temacie
co takiego wbił mi psycholog do łba ...że przestałem ćpać z dnia na dzień ,powoli odstawiając leki
i jestem szczęśliwszy
Jeżeli jakiekolwiek zaburzenia psychiczne nie mają przyczyny endogennej (a to się zdarza raczej rzadko), to fatalizm i uciekanie w prochy jest tylko łatwą drogą na skróty, która dodatkowo, na dłuższą metę, nigdzie nie prowadzi.
Wszystko to sprawa psychiki i sposobu myślenia,odbierania świata itp.
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
CBŚP rozbiło narkotykowy biznes w darknecie. Zabezpieczono tysiące waporyzatorów, ciastek i batonów
Funkcjonariusze CBŚP rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, która przez kilka lat produkowała i sprzedawała narkotyki za pośrednictwem sieci darknet. W ofercie grupy znajdowały się m.in. waporyzatory, ciastka i batony nasączone substancjami psychoaktywnymi THC i HHC. W sprawie zatrzymano 10 osób, z których osiem decyzją sądu zostało tymczasowo aresztowanych.
Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł
Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.
Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki
26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.