scalono - WRB
No chyba ze DHC jest jakoś przeciwwskazane i na wizycie jak zarzuce to odplyne
Aktualnie ten ząb już moćno mnie boli i wygląda no nieciekawie i pewnie dostane dwie propozycje albo kanałowe albo wyrwanie, będę optować za kanałowym, bo tego zęba i tak bym musiała sobie wprawić, a ile to pinindzy. No i teraz ta korona, nie wiem, dentyści się boją, bardziej niż inni, czy setka z jakimś hapsem batonika nie przejdzie? Nie mówie o dużych ilościach ofc
scalono - WRB
to chyba nie off t, bo nikt nie opowiedział,czy przed dentyntysą, no zakładam najgorsze, przy znieczuleniu kanałowym, przed mogę wziąć relnium lub linefor? bo nie mam pojęcia czy można/ co w tym znieczuleniu jest
W moim doczesnym życiu za młodu, odwiedziłam dentystkę ze trzy razy.
Poszlifowala, zakładała plomby ze 3x,
które finalnie wypadały.
Teraz od 15lat nie chodzę wcale, mam starte trójki górne, prawie do dziąsła. Próchnica, też się wdarła w te ostatnie. Gdy, pobolewa, ząb lub dziąsło, używam żelu stomatologicznego Sachol, ulga natychmiastowa. Mam nadal, całe uzębienie. Jednak kruchowate, gdy zjem czekoladowe przysmaki, nakurwiają ząbki.
Dlatego ograniczam cukry, kalorie, wszystko ograniczam do minimum.
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.