Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 911 / 207 / 1
Po prostu dorzuć dawkę pregabaliny przed zabiegiem. alprazolam to też opcja. Midazolam odpada, możesz za bardzo odlecieć po nim. DHC - w ogóle skąd ten zły pomysł?
Zażółć Gęślą Jaźń
:grzybki: :fuj: :rzyg:
  • 75 / 2 / 0
Biore na kregoslup choć wątpię ze gdybym walnął wieksza dawkę to by mnie znieczuliło

scalono - WRB

No chyba ze DHC jest jakoś przeciwwskazane i na wizycie jak zarzuce to odplyne
  • 228 / 36 / 0
No ja właśnie też mam ten problem, długo nie byłam u stomatologa, co jest oczywistym zaniedbaniem, ale jak coś jadłam odpadła mi lewa częśc plomby i zęba nie wiem 6 chyba dolnej, jednego z głównych moich zębów, że się tak wyraże, nie wiem macie tak, że żrecie głównie którąś stroną gęby? ale tak mówie nie boli to ok, twarde jedzenie będę jeść drugą stroną i tyle.
Aktualnie ten ząb już moćno mnie boli i wygląda no nieciekawie i pewnie dostane dwie propozycje albo kanałowe albo wyrwanie, będę optować za kanałowym, bo tego zęba i tak bym musiała sobie wprawić, a ile to pinindzy. No i teraz ta korona, nie wiem, dentyści się boją, bardziej niż inni, czy setka z jakimś hapsem batonika nie przejdzie? Nie mówie o dużych ilościach ofc

scalono - WRB

to chyba nie off t, bo nikt nie opowiedział,czy przed dentyntysą, no zakładam najgorsze, przy znieczuleniu kanałowym, przed mogę wziąć relnium lub linefor? bo nie mam pojęcia czy można/ co w tym znieczuleniu jest
'"syty nigdy nie zrozumie głodnego"
  • 304 / 19 / 0
Gdy byłem mały chodzilem regularnie do denyusty aż do czasu gdy wybiłem sobie jedynke, leczenie kanalowe które trwało raz prawie 2 h z maskakryczna dawka bolu zniechecilo mnie do dentysty na jakis czas. wrocilem do dbania o zeby jakis czas temu. jezeli chodzi o szczotkowanie to nie mialem prioblemu, regularnie myje zeby orzynajmniej 2-4 razy dziennie, aktualnie zostal mi tylko jeden szybki zabaek do zrobienia wiec tego sie nie boje. Ale boje sie jednego ktorego trzeba wyrwać. Wynyrzająca sie ósemka odłamała mi znaczną część zęba a ostatnio jak jadłem ugryzłem coś twartego i jeszcze wiecej go urwało. Szczęsliwym trafem dostałem ostatnio alprazolam na sen i myślałem żeby go zażyc przed wizytą. Mam nadzieje że nie bedzie to kolidowało z środkami przeciwbolowymi. Oraz jak bedzie wygladała dziura po tym zebie? mam nadzieje że 8 wejdzie na jej miejsce bo do konca nie urosła jeszcze.
  • 120 / 32 / 0
Mni3 często nagabywała rodzinka.
W moim doczesnym życiu za młodu, odwiedziłam dentystkę ze trzy razy.
Poszlifowala, zakładała plomby ze 3x,
które finalnie wypadały.
Teraz od 15lat nie chodzę wcale, mam starte trójki górne, prawie do dziąsła. Próchnica, też się wdarła w te ostatnie. Gdy, pobolewa, ząb lub dziąsło, używam żelu stomatologicznego Sachol, ulga natychmiastowa. Mam nadal, całe uzębienie. Jednak kruchowate, gdy zjem czekoladowe przysmaki, nakurwiają ząbki.
Dlatego ograniczam cukry, kalorie, wszystko ograniczam do minimum.
RUCHAM KAŻDĄ DZIWKĘ
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe

Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.

Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.