Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 1169 / 17 / 0
bije niemców po kasku
  • 100 / 1 / 0
.M
Znalazłam wdzięczny polski odpowiednik pojęcia "responsible drug usera".
Rozważny dysponent używek
A może lepiej Rozważny Konsument Używek? ;-)
  • 5299 / 106 / 0
A nie lepiej krótko, i na temat zwięźle - gwynnbleid? :D
  • 343 / 3 / 0
pilleater pisze:
A nie lepiej krótko, i na temat zwięźle :D
Bustfo pisze:
umiar działa tak:
gdy jest ćpanie, to jest ćpanie. gdy nie ma ćpania, to nie ma ćpania. umiar przestaje działać gdy ćpanie jest wtedy, gdy nie ma ćpania, to jest wracam do niego myślami, przyciągam je i dążę do niego - wtedy sytuacja zaczyna się nakręcać, częstotliwość ćpania się zwiększa i pikuję w dół. zaś gdy jest umiar, to jest gdy nie ma ćpania, gdy nie ma ćpania, to jest tysiąc innych rzeczy, które się robi, zaś ćpanie przydarza się sporadycznie - jest równowaga, ćpanie jest jednym z wielu rzeczy do zrobienia.
jak dla mnie zwięźle ,krótko i na temat.
Sweet dreams are made of this
Who am I to disagree?
Travel the world and the seven seas
Everybody's looking for something
  • 1067 / 206 / 0
Tak, pracuje na budowie. Większość osób, bez wykształcenia, tam trafia. Mi się spodobało, że tak powiem mam fach w rękach.
RDU mi się kojarzy z osobą, która czuje respekt, do każdej substancji i bierze tylko pewny materiał, ówcześnie się przygotowując, zamiast wpierdalać z miejsca proszek od Zdzicha spod baru.
I don't do drugs. I am drugs.
  • 1474 / 16 / 0
...RDU mi się kojarzy z osobą, która czuje respekt, do każdej substancji i bierze tylko pewny materiał, ówcześnie się przygotowując, zamiast wpierdalać z miejsca proszek od Zdzicha spod baru...
Według mnie to troche zła interptetacja "RDU" (niedawno poznałem te określenie :blush: )
te osoby która tak jak mówisz nie wpieprza gówna ,o którym nic nie wie, ale i również nie zażywa jakiekolwiek substancje raz na dłuższy czas. Nie że co dzień co innego bo to już tzw politoksykomania hehehe.
A wpieprzanie "proszku od Zdzisia z pod baru" jest oznaką głupoty, braku odpowiedzialności itp.
Ale z takimi ludźmi nic nie zrobisz niestety...

A Bustfo ma całkowita racje... jesli jest ćpanie, okazja, kasa NA DRAGI to jeśli mamy ochote to czemu nie?
Gorzej jeśli są obowiązki, sprawy do załatwienia, brak pieniedzy itd (zresztą j/w) a znajduje sie na to czas, kasa itp kosztem ważniejszych spraw to moim zdaniem znaczy że mamy już problem ze soba, kontrolowaniem zabawy z narkotykami czyli można nazwać to brakiem umiaru - przegrana z samym, sobą bez cienia wątpliwości niestety...
Pozdrawiam 'RDU' i tych co apomnieli co to umiar :-)

Ed/
Poprawka drobnych błędów ;-)
Ostatnio zmieniony 05 lipca 2010 przez Qlim, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 285 / 2 / 0
Władek pisze:
.M
Znalazłam wdzięczny polski odpowiednik pojęcia "responsible drug usera".
Rozważny dysponent używek
A może lepiej Rozważny Konsument Używek? ;-)
"Dysponent" zachowuje oryginalny skrót RDU, ale jak zwał, tak zwał.
  • 2179 / 31 / 0
qlimax ale Ty z RDU nie masz nic wspólnego, sam już ledwo mieszcze sie w granicach a może już je przekroczyłem choć nie da sie ukryć że rozsądku pozostało mi jeszcze naprawde sporo.
  • 1474 / 16 / 0
Tak Gwyn koleżko do RDU dalekomi jak z tą ddo moskkwy.
Jeśli będe okazyjknie brał raz na JAKIŚ czas w hranicach rozsąku to wtedy smiało moge sie tak nazwać prawda ;-) ?

A Ty staraj trzymać sie ten ppoziom jak wcześniej bo naprawde dobrze \ci sie udawało (przynajmnije z tgo co piszesz na forum %-D. Nie no żart)
A szkoda przeginać bo wydajies naprawdy równy facet <ok>
Ostatnio zmieniony 06 lipca 2010 przez Qlim, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2497 / 50 / 0
Ale coraz slabiej opiera sie mefedronowi i klonazepamowi, smutna sprawa, a taki dobry chlopak byl i malo pil :(
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu

W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.

Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.

Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył

Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.