Nawet po typowych usypiaczach? A może nigdy nie próbowałeś czystych Indyjek? Ja po nich nie mogę opanować chęci zaśnięcia - działają niemal, jak benzodiazepiny.
Też paliłem Lemon Haze (nie wiem, czy różni się od Super LH) i był to bardzo nietypowy temat (już sam wygląd był swego rodzaju ewenementem). Działanie skupiało się głównie na euforii, a o zaśnięciu (w miarę szybko) mogłem jedynie pomarzyć. Po tygodniu już szukałem czegoś "zwykłego", bo na dłuższą metę LH jest bardzo męczący. Typowo imprezowe palenie.
23 października 2020Dualizm22 pisze: CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
EDIT J CHS (poprawiłem słowo "pacum" na panaceum)
też miałem takie podejrzenie że ten głęboki sen wydłuża się znacznie, a obecnie korzystając z opaski monitorującej sen znanej chińskiej marki mogę to potwierdzić. Tak jak na trzeźwo głębokiego snu mam między 10 a 20%, to po spaleniu zawsze jest co najmniej 35%, a nawet dobija do 45% i budzę się jak nowo narodzony
to jest dobre dla początkujących.
Dobra Indica potrafi uśpić mnie tak, że śpię jak zabity 9-10 h. Rano nie budzę się bynajmniej jak nowo narodzony, ale to pewnie wynika ze zbyt długiego snu. Jak w czerwcu wstawałem o 5:30, żeby malować barierkę na balkonie, czy framugi, to aż takiego zamulenia nie było.
Najlepiej usypiał (wręcz nokautował) mnie Blueberry Kush, ale inne Kush'e też robiły robotę. Passion #1 z mojego outdooru (szczególnie ostatnia partia) też jest pod tym względem świetny.
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku
Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa
Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy
Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.