Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2244 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: borrasca »
Podobnie. :-)
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 414 / 8 / 0
Ostre żarcie, mniam :-)
http://www.ostrakuchnia.pl/
To jest dopiero masakra 8-( :
http://www.ostrakuchnia.pl/content/view/111/71/
To nie bóg stworzył ludzi.
To ludzie stworzyli sobie boga.
  • 2244 / 23 / 0
Lubisz ostre żarcie? Witaj w klubie. ;-)
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9 / / 0
Nieprzeczytany post autor: knapik »
To ja dam nowe zdjęcia mojej Salvi

[ external image ]
  • 424 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Adam Selene »
Ładnie ci podrosła przez te dwa miesiące :-) Ma już z metr, czy więcej, nie?
Uwaga! Użytkownik Adam Selene nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9 / / 0
Nieprzeczytany post autor: knapik »
dokładnie ma 82cm bez doniczki :P a tu sadzonka dla kolegi
[ external image ]
Ostatnio zmieniony 30 września 2007 przez knapik, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 243 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rodzynka »
Moje szałwieńki :)
Ta większa jest strasznie powykręcana i poplątana, ciężko się połapać w tym gąszczu.
Od wiosny aż do teraz trzymane były na zewnątrz. Jutro nastąpi rytualne ścięcie. Na dworze zimno, zaczynają przymarzać.
[ external image ]
Uwaga! Użytkownik Rodzynka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2244 / 23 / 0
Klasa tapeta/tapety, tło znaczy.
  • 48 / / 0
Nieprzeczytany post autor: zonik »
To jest moja szałwia. Może nie jest zbyt wysoka, czy rozgałęziona, ale za to liście ma całkiem spore - szczególnie te na górze

[ external image ]
[ external image ]
  • 84 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kacper90 »
To jest moja, zakupiona niecałe 2 tygodnie temu, wygląda strasznie ale wyglądała jeszcze gorzej.. :
[ external image ]

wyglądała tak:

[ external image ]

Łodyga od zakupu gniła, liście uginały sie jak mokry papier, łodyga była tak miękka że można było ją zawiązać na supeł, mimo wszystko odżyła i nie straciłem kasy, przez tydzien nic z nią nie robiłem, nie dawała znaków życia, coraz bardziej czarniała, odciąłem niecały cm do węzła łodygi, uciąłem 2 najbardziej zmasakrowane liście odżyła już po 2-3 godzinach..
Ostatnio zmieniony 07 października 2007 przez GrupaOlewającaWładzę, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: post pod postem
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”

Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.

Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód

Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.

Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?

Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.