Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Anonek pisze:Mial ktos bole oczu, powiek, bole glowy po brownie? Czy to tylko mi sie tak trafilo?
Julietta pisze:Bole głowy - o różnym nasileniu /od słabych do bardzo mocnych/ miałam zawsze przy pirogenie. Do tego żadko drgawki, i lekka goraczka. Co czasem, aczkolwiek sie zdarzało....
Teraz pytanie... Czy jest szansa na 70% heroinę (białą, nazywana "trójką") ? Realne jest dostanie takiego tematu w ogóle czy to raczej bajki?
canonkod pisze:@up Co polecacie poza aspiryną?
Teraz pytanie... Czy jest szansa na 70% heroinę (białą, nazywana "trójką") ? Realne jest dostanie takiego tematu w ogóle czy to raczej bajki?
ta niefornunna nazwa coraz bardziej zaczyna być popularna i mniej kumatym w temacie userom może nieco zaciemniac obraz sytuacji. to jakbyśmy mieli obok heroiny i obu monoestrów nowy związek, te acetylowaną morfine. tak naprawde to owa mieszanka, bo tym acm jest zawiera wszystkie estry morfiny, wszystkie 3. ale nie jest to żaden nowy związek. czy taka mieszanina działa inaczej niz każdy ze składników osobno-na pewno tak. do tego jest tam sporo zanieczyszczeń nie mogących być wyeliminowanymi na drodze domowej syntezy. ta cała acm to mieszanka 3 estrów i wszelakich zanieczyszczeń po syntezie. chemicznie nic nowego. natomiast farmakologicznie na pewno działanie mieszaniny jest zupełnie inne niz kazdego jej składnika z osobna. pragne równiez uświadomić, że w tym działaniu b.dużą rolę odgrywaja zanieczyszczenia. szczególnie pozostałości po bz. im ich wiecej tym ostrzejszy i dłuższy "kop". coś co 99,9% opiatowców kocha, dałaby za niego wszystko i opiewa go w swych subkulturowych poematach. brałem ponad 25 lat przeróżne opio, nawet takie o których na tym forum nikt nie słyszał, ale instytucja "kopa"-tak instytucja, już tak mozna opisać owo zagadnienie- była, jest i mam na dzieję że będzie mi zupełnie obca. będąc nawet w ostrych ciagach nie lubiłem tego uczucia. wiedziałem bowiem, że nie należy ono do profilu działania narkotyku a jest jedynie efektem wyrzutu histaminy pod wpływem obecnych w towarze syfów. Zaden czysty chemicznie opiat czy opioid nie daja "kopa". co innego to "wejście". tak szczególnie czyste, naturalne lub półsyntetyczne opiaty je maja. to zupełnie coś innego niż "kop". bardzo przyjemny stan ciała i umysłu. ale czy wiecie ile innych substancji, nie opio podanych iv potrafi takowe wejście czy kopa wywołać? zdziwilibyście się i to bardzo. zwykłe r-ry glukozy, kwasu cytrynowgo, leki. niekiedy nawet woda o odpowiedniej temperaturze potrafia dać takie stany odczuwania. nie mówi już o lekach. np kontrasty dożylne przed badaniami tomograficznymi i wiele wile innych. oba zjawiska-tak kop jak i wejście nie sa domeną opio, ale przez opio zostały zauważone(ta grupa daje własnie najwyraźnijsze efekty) i jakby z automatu do opio dopisane. bo przcież nikt nie odurza si kontrastami do tomografi czy niektórymi antybiotykami podawanymi iv.
co innego to faza, juz po wejściu, to dla mnie dopiero był wykładnik działania. po całkowicie czystych substancjach można sie spodziewac takiego czy innego działania. natomiast po acm faza i całe działanie to wykładnik 4 składowych. 3 estrów i zanieczyszczeń. każdy bedzie wiec tę faze inaczej opisywał. w zależności od obecności dominującego składnika (zwykle 6MAM).
tak wiec nie ma żadnej acm. przynajmniej chemicznie cos takiego nie istnieje, gdyż jak juz pisałem to po prostu mieszanina kilku zw.chem. natomiast farmakologicznie mozna by nawet dopuścic takie okreslenie, gdyz jak widac z powyzszego opisu mieszaniny takie maja czasami profil działania sporo odmienny od poszczególnych składników z osobna. może to nawet i dobrze, bo wreszcie nikt o brudzie nie bedzie mówił heroina
Nie czytywałam się o co chodzi, teraz czytaj Twój post mam jakieś pojecie.
Czy uwazasz, że acetylowana morfinę można porównac do ryskiej heroiny /tzw. bezkationówki/? Tam jest również mnóstwo zanieszczyszczeń, które dają tzw. "kopa". Natomiast polska heroina robiona juz z kasza z amoniakiem itd. jest, ze się tak wypowiem 'czystszą' niż acetylowana majka i ruska hera? Tym samym ma przyjemne wejście i chodzi innymi torami?
Troszkę lub bardzo 'spłaszczyłam' Twoją wypowiedź, bo nie jestem chemikiem, ale czy moj tor myslenia jest dobry?
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.