Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 59 / 3 / 0
to nie wiem dlaczego to tak łagodnie przeszło, bo wieku 20-stu lat zwykle ciężko przechodziłem kace, a teraz 30 i tak gładko przeszło, nie wiem może kwestia dużej ilości tłuszczów w diecie bądź witamin, ostatnio biore b-complex może to ma jakieś znaczenie
  • 960 / 176 / 0
To benzo pomaga w jakiś sposób na kaca?Na zespół odstawienny jak ktoś się alkoholizm wpakował to i owszem,zarzucamy i wracamy do żywych ale na kaca?
  • 2244 / 381 / 0
łagodzi receptory GABA pobudzone przez chlanie.
  • 772 / 443 / 0
29 kwietnia 2025tajemniczy25 pisze:
To benzo pomaga w jakiś sposób na kaca?Na zespół odstawienny jak ktoś się alkoholizm wpakował to i owszem,zarzucamy i wracamy do żywych ale na kaca?
Pomaga to mało powiedziane. Po godzinie od zarzucenia zapomnisz w ogole, że piłeś i odzyskasz nowe życie... Piekne na zwały, skręty, kace.
  • 781 / 45 / 0
Zgadza się po prostu łapiesz wszystko co było przed piciem, czysty klon bez uboków.
  • 2244 / 381 / 0
jutro zarzucę klonika
  • 772 / 443 / 0
A ja w przyszłym tygodniu, bo mi dwie paki przyjdą hehe
  • 8 / 1 / 0
Kurczę klony niby fajne, ale dla mnie były takie zbyt „natarczywe”, pobudzały mnie. Może zjadłem za mało/dużo, może nie odpowiedni s&s, nie wiem 🤷
Pobudzony to ja jestem na trzeźwo, większej stymulacji mi nie trzeba.
Zdecydowanie wolę diazepam z tych długo działających, bo działa wielokierunkowo, ale NIE POBUDZA.
Aczkolwiek spróbowałbym klona ze szkła, bo słyszałem, że są.
  • 1660 / 300 / 0
Najlepszy klonik to 1 mg z rana plus pregabalina. Można dorzucić drugą połówkę po paru godzinach. Klonazepam działa najlepiej przy niskich dawkach. Nie widzę sensu walić więcej niż 2,5 - 3 mg MAX (podzielone na cały dzień). Im większa dawka, tym bardziej zaczynają przeważać efekty nasennne plus zwiększa się szansa na gadanie głupot, których później żałujesz. Poza tym, trzeba brać pod uwagę, że na każdego to działa inaczej.
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 1910 / 307 / 0
Klonazepam + kawa.
Zawsze jak wyrwę klona praktykuję ten mix niby bezsensu spowalniacz/przyspieszacz, aczkoliwek kto zna ten wie, że zachodzi przyjemna synergia.
Plus 2 kwestie:
1. Paczka klonazepamu 2mg kosztuje obecnie 40 zł.
2. Okrtutnie ciężko wyrwać, kiedyś mogłem raz na miesiąc lekarz zmar i teraz zapomnij. Poświadczenia itp, z łaską dadzą 1 rc raz na trzy miesiące. W sumie dobrze, lepiej działa jak je się rzadko. Ostatnio klonazepam dostałem na początku marca, teraz prawie w połowie czerwca. Ale ma to swoje plusy:)
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.

Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.