Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 55 / 3 / 0
Jestem ostatnio w bardzo ciężkim stanie, nie śpię, mam bardzo ciężkie stany depresyjne, kręciłem z laska z którą ostatecznie nic nie biedzie, od paru dni czuje się okropnie strasznie to przeżywam, ale dalej utrzymuje z nią kontakt co powoduje jeszcze więcej bólu wziąłem ostatnio 1mg clona i doznałem takiej ulgi że to było niesamowite, wiem że mogę to brać chyba tylko 4 tyg a potem co mam zrobić, żeby tak tego nie przezywać przeczucić się na pregabaline? Mam skierowanie też na terapię z zwiazku z zaburzeniami lekowo depresyjnymi, brałem też trazodon przez kilka tygodni w dawkach nasennych, ale miałem przy nim mega mdłości, biegunki i przeziębienie. Co byście mi polecili, jestem bardzo emocjonalny i mega przeżywam takie związkowe rzeczy. Mam jeszcze pod ręką citalopram ale wiem że tym mogę się wykastrować na bąrdzo długo
  • 766 / 442 / 0
Na pewno żadnego citalopramu, bo następnym razem już żadnej dziewczyny nie będziesz podrywał.
A co do twoich rozważań to wyolbrzymiasz sprawę. Jest na pewno na tym świecie milion innych dziewczyn z którymi Ci wyjdzie. Nie przejmuj się nią i olej sprawę. Przestań jej się narzucać, sprawa jest zakończona, no chyba że chcesz być jej przyjacielem i słuchać o jej następnym facecie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.