Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 45 / 5 / 0
@Merx
No tak, kiedyś to było.
Przypomniałeś mi o czymś takim, jak wyrzut histaminy, a raczej zwróciłeś uwagę na to, że już ich nie miewam. Widocznie tolerka na świąd też rośnie, histaminy już nie wywala. I te zapierdolone oczy nawet po 150mg. Też ich już nie miewam.

Właściwie poza lekkim chilem nawet euforii nie czuje, no czasem się zdarzy kiedy się więcej enzymów w wątróbce wylosuje, co niezbyt zależy od dawki.

I znów się złamałem, pobiegłem do apteki, choć nawet skręta jeszcze nie zacząłem czuć. Mój budżet umrze wraz ze mną.

Myślicie, że przejście na wrzucanie co drugi dzień rzeczywiście wpłynie na jakość efektów? Nie chodzi tu oczywiście tyle o samą tolerancję, co niby o enzymy, ma to sens?
  • 2729 / 587 / 0
Szkoda, że nie ma już porządnego maku, przynajmniej na tym poziomie dostępności co dawniej. Wyrzut histaminy zdecydowanie mniejszy niż przy kodzie, działanie lepsze i znacznie dłuższe, przy dobrym maku wychodziło znacznie taniej. Po miesiącu picia nie miałem żadnych objawów odstawiennych. Oczywiście mówię tutaj o pierwszych ciągach. Kiedy wygrzebałem po dobrym roku absty niedokończoną paczkę mocarza, zapomniałem jaki był mocny i w efekcie po przepłuczce z 300g przez dwie doby byłem niemal wyłączony z życia. To był ostatni mocny mak, jaki dane mi było płukać, szkoda, że tak został spożytkowany ten ostatni raz. Gdzie się podziały tamte klepacze? Kompotu nie ma, PST nie ma, RC opio pokroju ulki czy bf nie ma, wyłączając etazeny. Tylko tej ostatniej kategorii nie szkoda.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 45 / 5 / 0
Szkoda. nie ma sensu już za maczyskiem się rozglądać? Ktoś gdzieś tam wspominał o Oetkerze z Kaufa... Szkoda, bo nim zdążyłem się wjebać maczysko odeszło do lamusa. Zdążyłem dawniej ze dwa razy przepłukać, z czego jeden był jakby udany.

Tylko czy PST faktycznie lepsze w działaniu od kody? Jeśli opiera się głównie na morfinie, jak podpowiada logika, to średnio by mi podeszło. koda bardziej euforyczna i pobudzająca w moim odczuciu, chuj wie z czego to wynika, skoro i koda przechodzi w morfinę. Ale jak żarłem czy tam piłem z ampułek to i tak wokale kodeinę.
  • 893 / 212 / 0
Bo za działanie kodeiny odpowiada jej metabolit, ale nie morfina tylko glukoronian 6-kodeiny. Idąc za angielską wikipedią odpowiada aż za 80% jej efektów i jak najbardziej ma to sens.
morfina to głównie działanie przeciwbólowe, przeciwkaszlowe czy wąskie źrenice które ustępują jakiś czas po ostatnich odczuwalnych efektach kodeiny. Czasami jeszcze na drugi dzień mam wyraźnie węższe.
  • 218 / 68 / 0
@najebanydracula fajki po opio smakuja mi jakos tak lepiej..

@Vetulani44 podpisuję się obiema nogami. Dalej baka helkom, klepaczen machen!

@
A ja tam lubie swedzenie po K. Kindercpuny bralyby jakies cetyryzynki, phi

————

No i masz babo placek. Paczka 80mg która miala mi wystarczyc na 3tyg/misionc pękła w tydzień :świnia: I zaś powielanie tych samych schematów… Jak tu nie smutkować i cieszyć się giga-zwisem? %-D

Masturbacja rewelacja - napis z móró

Pozdrawiam cieplutko

PS: i tak wolę stare hiszpany, aż slinka leci
lol [*]
  • 2729 / 587 / 0
Niestety, nad nami — koneserami PST —zawisły czarne chmury i nie wydaje mi się, aby miały one być w najbliższych latach rozproszone.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 2116 / 630 / 0
IMHO czasy, takich choćby Hell Comów czy dowolnego maku z Biedry za 2,50 opakowania na pewno nie wrócą, więcej - ludzie będą patrzyli jak na wariata, gdy będzie się im mówiło w jakiej obfitości w sumie kiedyś tutaj żyliśmy. Nawet jeśli logistycznie bywało to kompletnie przejebane zajęcie, z tym ganianiem po miejscówkach.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 13 / 1 / 0
16 grudnia 2024ErenKruger pisze:
@najebanydracula fajki po opio smakuja mi jakos tak lepiej..

@Vetulani44 podpisuję się obiema nogami. Dalej baka helkom, klepaczen machen!

@
A ja tam lubie swedzenie po K. Kindercpuny bralyby jakies cetyryzynki, phi

————

No i masz babo placek. Paczka 80mg która miala mi wystarczyc na 3tyg/misionc pękła w tydzień :świnia: I zaś powielanie tych samych schematów… Jak tu nie smutkować i cieszyć się giga-zwisem? %-D

Masturbacja rewelacja - napis z móró

Pozdrawiam cieplutko

PS: i tak wolę stare hiszpany, aż slinka leci
właśnie coś ostatnio mi wkłady do iqosa na opio zaczęły smakować, ale głównie na kodzie
  • 2116 / 630 / 0
Typowe jednorazówki są absolutnie nieopłacalne, ale dopóki ktoś się nie bawi w pody i własnoręcznie modyfikowane konstrukcje - Vuse 1000 (ten jednorazowy-ale-nie-do-końca bo ładowany) ma ciekawy wybór wkładów. Do tej pory widziałam głównie dark cherry, mentolowe niebieskie, blueberry (hihi) ice ciemnoniebieskie i... mango ice właśnie, ten ostatni chyba najlepszy. Za to ostatnio zajechałam nie do Żabki, a na stację i tam zobaczyłam cztery nowe, apple sour, czerwone owocki i jakieś dwa nowe, chyba też z ice. Reszty jeszcze nie testowałam. Ze wszystkich "wkładów po 2ml", ten z Vuse 1000 zdaje się trzymać najdłużej.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 218 / 68 / 0
Oj Vetuś @Vetulani44 nam to już wiele razy wieszczono czarne chmury i jakos zawsze sie ten promyczek slonca przedostawal - a to mak od gesslerowej klepał i 2/10 smakowało jak 4/10 %-D a to nagle mali.. truskawkowy się znalazł. ale fakt, to już se ne vrati. Dlatego w Marcu to juz kolejny sezon kiedy będem wysiewać własny. Siała baba mak :3
lol [*]
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).