Substancje psychoaktywne, których działanie polega na osłabieniu transmisji bodźców zewnętrznych do mózgu.
Więcej informacji: Dysocjanty w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1342 / 48 / 0
tramadolol pisze:
Ty wiesz, ze to nie takie zwykle hejtowanie, tylko serio nagle może wyjść z tego sort, co przynosi szkody i psuje imię DPD?
Nie do końca rozumiem o co Ci chodzi, postaraj się to napisać bardziej po ludzku. Mój sort działał tak jak powinien - opinię taką opieram na opisach działania przeczytanych na Bluelight.

Nie dość, że substancja nieciekawa, to jeszcze często wspominano o hospitalizacjach, a jeden z modów na BL zmarł 2 dni po zażyciu difenidyny (najprawdopodobniej). Po prostu lepiej poszukać czegoś innego, jest wystarczająco dużo ciekawych dysocjantów.
SESH
  • 683 / 112 / 0
Taki po prostu urok tej substancji, że sama z siebie, w dawkach typowo psychoaktywnych, daje pure dysocjację i niewiele ponadto (u mnie dodatkowo delikatnie podbija wrażenia ze słuchania muzy).

Jednemu podejdzie taki profil działania, z kolei jak ktoś szuka dodatkowych atrakcji to faktycznie lepiej rozejrzeć się za innym dyso.

Ja osobiście po przetestowaniu różnych dawek, z przedziału +- 30 - 200 mg, zostawię sobie DPD (małe ilości maks. 30 mg) na miksy z sajko, może też jakimiś empatogenami np. 5-EAPB (dzisiaj wpadnie w moje ręce). I tyle...
Ekonomiczna i technologiczna struktura społeczeństwa jest o wiele ważniejsza od jego struktury politycznej w
wyznaczaniu stylu życia przeciętnego człowieka
---
Natural Born Sociopath
  • 1151 / 230 / 7
Skoro mówicie że nowy leśny sort daje nijakie efekty to obawiam się że to MXP podpisana "difenidyna"... znając tego vendora to możliwe :#:
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
  • 683 / 112 / 0
A MXP przypadkiem nie działa bardziej stymulująco od DPD? Ja stymulacji przy piekielno-exleśnym sorcie nie czułem praktycznie nic a nic...
Ekonomiczna i technologiczna struktura społeczeństwa jest o wiele ważniejsza od jego struktury politycznej w
---
Natural Born Sociopath
  • 1151 / 230 / 7
Nie działa bardziej stymulująco.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articl ... 7021.g002/
Patrzymy na wiersze DAT i NET i kolumny DPH (=DPD) i 2-MXP (=MXP).
  • 102 / 14 / 0
Hydroksy w moim przypadku MXP daje przyjemny spokój, fajny lekki mentalny stan po peaku i cudowny antydepresyjny afterglow. Oczywiście wszystko jest subtelne, ale jest. Wcześniejsza DPD dawała mi fajne podróże, reżyserowane przez aktualnie odsłuchiwaną muzykę oraz relaks. Niewiele ale zawsze. A obecnie, to funduje jedynie odmóżdżenie :)
Jak wspomniał karamakatE również zostawię sobie jedynie do małych dawek na miksy z psajko. Przy tej ilości, to starczy na 5 lat :D
życie to surfing
więc nie bój się fal
  • 683 / 112 / 0
No proszę, czyżby w końcu exleśny vendor wyjebał i mnie? Wykresy wykresami, absolutnie ich nie neguję, ale osobiście lubię też praxis jako punkt odniesienia. Niestety MXP nie dane mi było badać, więc się nie wypowiem... :(
---
Natural Born Sociopath
  • 425 / 3 / 0
IV bardzo ostro wjeżdża. Chyba bardziej opioidowe od morfiny, czuć potężnie przyjemnie na ciele całym, opaluta ciepłym jebnięciem. Można jak przy opioidach zacząć piątek z kilkoma gramami, zestawem pompek, igieł i ocknąć się pod koniec weekendu.

Ostrzegam - to substancja mocno żrąca, teoretycznie dodając trochę kwasku jako tako się to neutralizuje, ale kwasek też jest sam w sobie żrący. Bez dokładniejszego wyliczania, ważenia tak czy tak nie przerobicie rozsądnie do cytrynianu, więc liczcie się z tym, że napierdalanie dpd po kablach nie jest tym, co Wasza instalacja zniesie dobrze.
"Sprawdź czy to 3meopcp, o ile potrafisz zrobic to inaczej niż poprzez walnięcie iv"
  • 1151 / 230 / 7
24 stycznia 2017Jean la Chouette pisze:
Chyba bardziej opioidowe od morfiny, czuć potężnie przyjemnie na ciele całym, opaluta ciepłym jebnięciem. Można jak przy opioidach zacząć piątek z kilkoma gramami, zestawem pompek, igieł i ocknąć się pod koniec weekendu.
DPD nie ma powinowactwa do receptorów opioidowych mu. Co by znaczyło, że albo czujesz działanie dopaminowe, albo sigmowe, albo powoduje bardzo szybką upregulację receptorów opioidowych (dzięki antagonizmowi NMDA), albo się metabolizuje do opioidu. Ktoś ma jeszcze jakieś przypuszczenia?
  • 425 / 3 / 0
Intuicja, wiedza i doświadczenie podpowiadają mi, że to działanie dopaminowe.

Po kilku dniach ciągu na dysocjantach, kiedy sigma szaleje, przedmioty się teleportują, wchodzi tryb mesjasza, przełomowego momentu w życiu itp. nie czuję nic takiego, przy nawet dawkach >300mg MXP (które ma z tego co mi wiadomo większe powinowactwo do rec sigma niż dpd) też nie.

Nie sądzę, żeby ex-helupiarz nawet po przerobieniu kilkunastu gram dysocjantów iv w przeciągu ~2 miesięcy po strzale nagle doświadczał ugrzania endorfinami endogennymi spowodowanego "bardzo szybką upregulacją".
"Sprawdź czy to 3meopcp, o ile potrafisz zrobic to inaczej niż poprzez walnięcie iv"
ODPOWIEDZ
Newsy
Jak starzeć się wolniej? Odpowiedź tkwi w... grzybach halucynogennych

Badacze z Uniwersytetu Emory w stanie Georgia odkryli zaskakujące właściwości psylocyny – aktywnego metabolitu psylocybiny – które mogą mieć wpływ na spowolnienie procesów starzenia.

Gdańsk: Chciał sprzedać policjantom narkotyki w promocyjnej cenie

- Czego potrzebujecie? - usłyszeli policjanci w cywilu od 38-latka na jednym z gdańskich parkingów. A potem padła oferta zakupu w promocyjnej cenie marihuany i amfetaminy.

Trump: sześciu przemytników zginęło w naszym ataku na łódź transportującą narkotyki

Prezydent USA Donald Trump poinformował, że amerykańskie siły we wtorek przeprowadziły atak na łódź u wybrzeża Wenezueli, którą według wywiadu przemycano narkotyki. Zginęło sześć osób, które Trump nazwał „narkotykowymi terrorystami”.