Zgienty pisze:Niedaleko mojej miejscówy z grzybami spotkałem roślinę bielunia. Jako, że nie znalazłem już żadnych grzybów postanowiłem zabrać ze sobą właśnie tę roślinę. Mam 3 dojrzałe szyszki pełne nasion. Strach się bać, jak tu się do tego zabrać? A może lepiej się za to nie zabierać?
Z mojego doświadczenia wynika, że jednak lepiej jest używac herbatki z liści datury Drzewiastej. Zaparzamy jednego dużego liścia pod przykryciem około 15minut. Kolor powinien byc przezroczysto-zielonkawy, a smak słodko-gorzki ze zdecydowaną przewagą słodkiego. Tutaj też trzeba bardzo uważac, bo wypicie całej szklanki może dac nieprzyjemne doznania i najlepiej jest zacząc od małego łyku. Odczekac paręnaście, a najlepiej 30minut i wziąc kolejny łyk. W ten sposób najbezpieczniej można dozowac zawarte w naparze alkaloidy.
Kwestie osobnicze też dużo znaczą. Ja np. ostatnio wypiłem tylko dużego łyka herbaty z ok. 3ch liści (o srednicy 5-7cm), a kumpel spożył pół szklanki płynu i miał o wiele słabiej ode mnie.
Próbowałem datury kilkanaście razy i prawdziwie negatywne doświadczenie miałem tylko raz, za pierwszą próbą, gdy spożyłem półtorej szyszki-miałem tylko szczęście, że nasionka były niedojrzałe (białe).
Odradzam, są lepsze rzeczy, ale pobawic się w testowanie małych dawek można.
Nieznam żadnych miejsc gdzie rośnie i tutaj mam pytanie gdzie szukać?lasy pola ogródki?
Kiedyś gdy niewiele o tym jeszcze wiedziałem znalazłem podobną roślinke o dziwnym zapachu i takich samych kasztanach tylko że w nich zamiast małych nasionek znalazłem jedną dużą pestke :huh:
wie ktoś może o co mi chodzi i czy ma to jakiś związek z bieluniem?
Dodam tylko że jestem świadomy zagrożenia wynikającego ze spożywaniem datury
Jak znajde i przetestuje to napisze o swoich wrażeniach może nawet walne TR oczywiście o ile przeżyje
Nakręca mnie jeszcze to że czytając TR z bielunia widze bardzo dużo podobieństw do benzydaminy a mi bardzo podobały się z nią loty tym bardziej w miksie z DXM owszem momentami było nieprzyjemnie ale głebia całokształtu doświadczenia,mistycyzm
wyjebanie z rzeczywistości coś cudownego
A ludzie też mi tego odradzali.
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku
24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.