Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
Zjazdowcy.
PsychoMaster pisze:Co myślicie o połączeniu mxe i 2-cp gdzie metoksa była by motywem przewodnim ? Czy jest możliwe odpłyniecie spokojne na łóżku z kolorowymi cevami czy raczej obie substancje wykluczają się nawzajem. Jakieś opinie ?
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
Plastelinę spraw polepić tak, by wszyscy byli zadowoleni.
Przewinąć czas jak na Video film i cofnąć nas do Edenu szkolnych korzeni."
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
Kolezanka byla w trakcie leczenia citalem, amizepina, amotrixem, propanololem i pernazyna.
Spuchly jej cale dlonie i jak okazalo sie byl to bardzo zly pomysl z ta MXE w polaczeniu z owymi lekami. Teraz juz wiem, ze to byla glupota i wystapily jakies niepozadane interakcje.
Zastanawia mnie, ktore z owych lekow mogly wejsc z interakcje z MXE i co tak na dobra sprawe sie stalo. Poza opuchnietymi dloniami bylo jej strasznie goraco. Czy to byl zespol serotoninowy? Ale te spuchniete dlonie sa dziwnym objawem, a kolezanka twierdzila, ze miala kiedys w szpitalu zespol serotoninowy (probowano na niej rozne leki, a wszystkie opisane objawy pasowaly do ZS) i wtedy bylo inaczej niz w przypadku tej MXE. Ma ktos jakis pomysl?
Wydaje mi się, że to przez któryś (albo połączenie) trzech pierwszych leków. Wydaje mi się nierozsądne łączyć MXE z lekami o działaniu przeciwpadaczkowym i z lekami wpływającymi na szlaki serotoniny.
Może to min.nasilić objawy uboczne używania tych leków, amizepina np może powodować obrzęki.
Propanolol to raz a dwa to mexe w aptece kupiłeś?
@ile umiesz dostrzec
MXE do sero, powinowactwa zero :)
Cogito ergo sum - Kartezjusz
Bazowałam na tym, że MXE jest inhibitorem wychwytu zwrotnego serotoniny. To sprawia że hamowane jest usuwanie serotoniny z przestrzeni miedzysynaptycznych. Uważam, że to argument za tym, że MXE wpływa na metabolizm serotoniny.
Jak się mylę to niech inny chemik mnie wyprowadzi z błędu.
https://www.gov.uk/government/uploads/s ... ne2012.pdf - badania nad metoksą
The affinity of methoxetamine for SERT was similar to its affinity for the NMDA receptor, suggesting that inhibition of SERT and a resulting increase in the release of serotonin in the brain may contribute to its psychopharmacological profile and the additional features seen in acute methoxetamine toxicity.
agada pisze:@Pjaq
Propanolol to raz a dwa to mexe w aptece kupiłeś?
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat
Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.