Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
Zjazdowcy.
PsychoMaster pisze:Co myślicie o połączeniu mxe i 2-cp gdzie metoksa była by motywem przewodnim ? Czy jest możliwe odpłyniecie spokojne na łóżku z kolorowymi cevami czy raczej obie substancje wykluczają się nawzajem. Jakieś opinie ?
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
Plastelinę spraw polepić tak, by wszyscy byli zadowoleni.
Przewinąć czas jak na Video film i cofnąć nas do Edenu szkolnych korzeni."
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
Kolezanka byla w trakcie leczenia citalem, amizepina, amotrixem, propanololem i pernazyna.
Spuchly jej cale dlonie i jak okazalo sie byl to bardzo zly pomysl z ta MXE w polaczeniu z owymi lekami. Teraz juz wiem, ze to byla glupota i wystapily jakies niepozadane interakcje.
Zastanawia mnie, ktore z owych lekow mogly wejsc z interakcje z MXE i co tak na dobra sprawe sie stalo. Poza opuchnietymi dloniami bylo jej strasznie goraco. Czy to byl zespol serotoninowy? Ale te spuchniete dlonie sa dziwnym objawem, a kolezanka twierdzila, ze miala kiedys w szpitalu zespol serotoninowy (probowano na niej rozne leki, a wszystkie opisane objawy pasowaly do ZS) i wtedy bylo inaczej niz w przypadku tej MXE. Ma ktos jakis pomysl?
Wydaje mi się, że to przez któryś (albo połączenie) trzech pierwszych leków. Wydaje mi się nierozsądne łączyć MXE z lekami o działaniu przeciwpadaczkowym i z lekami wpływającymi na szlaki serotoniny.
Może to min.nasilić objawy uboczne używania tych leków, amizepina np może powodować obrzęki.
Propanolol to raz a dwa to mexe w aptece kupiłeś?
@ile umiesz dostrzec
MXE do sero, powinowactwa zero :)
Cogito ergo sum - Kartezjusz
Bazowałam na tym, że MXE jest inhibitorem wychwytu zwrotnego serotoniny. To sprawia że hamowane jest usuwanie serotoniny z przestrzeni miedzysynaptycznych. Uważam, że to argument za tym, że MXE wpływa na metabolizm serotoniny.
Jak się mylę to niech inny chemik mnie wyprowadzi z błędu.
https://www.gov.uk/government/uploads/s ... ne2012.pdf - badania nad metoksą
The affinity of methoxetamine for SERT was similar to its affinity for the NMDA receptor, suggesting that inhibition of SERT and a resulting increase in the release of serotonin in the brain may contribute to its psychopharmacological profile and the additional features seen in acute methoxetamine toxicity.
agada pisze:@Pjaq
Propanolol to raz a dwa to mexe w aptece kupiłeś?
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Medyczna marihuana legalna w Bośni. "Pod ścisłym nadzorem lekarzy"
Rada Ministrów Bośni i Hercegowiny podjęła w poniedziałek decyzję legalizującą używanie konopi indyjskich w celach medycznych - przekazał portal Klix.
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne
Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.