Dyskusja na temat roślin z rodziny powojowatych, wykazujących działanie psychoaktywne.
Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 85 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: elian »
[quote="WawaEndrju"]
Sorry za OT, ale też zauważyliście, a raczej poczuliście, że wszystkie przesyłki z MO, bez względu na zawartość, pachną tak samo? Dla mnie to jest przyjemny zapach etnobotaniki ]

Cały czas o tym mówię :D i dla mnie to nie pachnie ziołami, jakąś chemią, co dziwniejsze jedna z tabletek, witamin czy czegoś, ma podobny zapach czy smak, ale nie mogę zlokalizować, bo nie chce żadnej z nich po kolei lizać :p

Ale powój mają przedni jak i resztę produktów też, które do tej pory miałem okazję spróbować. ;)
  • 109 / / 0
Panowie i panie, mam mały dylemat. Niestety większość nasion w MO jest teraz niedostępne i szukając ratunku trafiłem do szamanszopu a tam mają Morning Glory 2op. za 40 zł.
To będzie mój pierwszy trip z LSA i z poważnymi psychodelikami. I tu się zastanawiam czy to będzie dobre na pierwszy raz? Jaka dawka żeby się nie rozczarować? Czytałem kilka stron wstecz tematu, mam za za sobą też FAQ i inne wątki w Powojach.
Trip planuję z kumplem dlatego dwa opakowania, w MO teraz jakoś nie ma tych tańszych nasion/ekstraktów w większych ilościach.
Im więcej czytam tym bardziej nie wiem co tu zrobić :blush:
Ostatnio zmieniony 14 marca 2010 przez AcidDreamer, łącznie zmieniany 1 raz.

• 15 / / 0
Nieprzeczytany post autor: jabko »
Ja zamówiłem nasionka z MO i napisali, że będą za ok. tydzień. Ja czekam, tym bardziej, że jako gratis dostanę 25% zamówionych nasionek :)
  • 1174 / 22 / 15
Nieprzeczytany post autor: WaWe »
[quote="AcidDreamer"]
Panowie i panie, mam mały dylemat. Niestety większość nasion w MO jest teraz niedostępne i szukając ratunku trafiłem do szamanszopu a tam mają Morning Glory 2op. za 40 zł.
To będzie mój pierwszy trip z LSA i z poważnymi psychodelikami. I tu się zastanawiam czy to będzie dobre na pierwszy raz? Jaka dawka żeby się nie rozczarować? Czytałem kilka stron wstecz tematu, mam za za sobą też FAQ i inne wątki w Powojach.
Trip planuję z kumplem dlatego dwa opakowania, w MO teraz jakoś nie ma tych tańszych nasion/ekstraktów w większych ilościach.
Im więcej czytam tym bardziej nie wiem co tu zrobić ]

Ja też jako pierwszą styczność z powojem zaaplikowałem ten ekstrakt. Nie wiadomo tak naprawdę ile LSA jest w tych kapsułkach, ponadto podobno z partii na partię ta ilość jeszcze potrafi się różnić, a na dodatek z osobnika na osobnika intensywność przeżyć może się jeszcze delikatnie różnić. Tak jak pisałem, ja wziąłem 2 kapsułki na raz i działanie poczułem wyraźnie. Jak się nie boisz nudności to możesz wziąć od razu 5. Ale i tak nie wiesz, jak to na Ciebie podziała, w przeciwieństwie do nasion, gdzie dawkowanie jest pewne i w miarę przewidywalne.

Opisz potem przeżycia.
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 109 / / 0
Jednak sobie podaruje ten ekstrakt, szkoda mi kasy na niepewny i drogi trip. W tej chwili są w MO dostępne nasiona Ipomoea tricolor "Flying saucers" 25g za 20zł. I tu moje pytanie, czy ktoś już je testował i może opisać moc?
Planuje wziąć 10g zmielonych pomieszanych z jogurtem i po godzinie wypić sok z czarnej porzeczki, oczywiście na pełny żołądek. Czy to wystarczy? Na mdłości przygotuje się nabitą lufką ;-)

• 1387 / 5 / 0
1. Jeśli porzeczka jako iMAO to PRZED nasionami. Mało czytałeś widać...

2. Daruj sobie porzeczkę, a 10g powinno Cię zadowolić. Zmiel jak najdrobniej. Zioło w ostateczności, lepiej przeleż. Pierwszy trip najlepiej mieć czysty, bez dodatków.
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 109 / / 0
Czytałem dużo ale szybko i w krótkim czasie dlatego błąd ;-)
Dzięki za odpowiedz WawaEndrju i pindyjski, zastanawiam się jeszcze nad tą odmianą, kupować? W FAQ pisze że psychoaktywna to niby powinno działać, ale chce się upewnić co by nie wywalać kasy na gówno.

• 84 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gilran »
WawaEndrju pisze:
Ja też jako pierwszą styczność z powojem zaaplikowałem ten ekstrakt. Nie wiadomo tak naprawdę ile LSA jest w tych kapsułkach, ponadto podobno z partii na partię ta ilość jeszcze potrafi się różnić, a na dodatek z osobnika na osobnika intensywność przeżyć może się jeszcze delikatnie różnić. Tak jak pisałem, ja wziąłem 2 kapsułki na raz i działanie poczułem wyraźnie. Jak się nie boisz nudności to możesz wziąć od razu 5.
Jeśli chodzi o Druids Fantasy to całe opakowanie jest wyjebistą porcją jeśli masz sporo wolnego czasu i nie boisz sie mdłości. Na mój 1 raz zjadłem właśnie taką porcję. Na 2 raz 2 opakowania ;P
...tysiąc kilometrów co dzień
podróżuję w mojej głowie...
  • 1387 / 5 / 0
Może i zajebiste ale nasiona są pewniejsze w działaniu. I należy dodać, ze jak się ma kasę, bo nasiona wychodzą taniej.

Kupuj w sumie jakie chcesz, na razie nikt się nie wypowiadał o znaczących różnicach w sile tripu. Ja bym kupił purpurea.
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 2310 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
Dla mnie osobiscie 6gr to dawka w sam raz bez tolerancji . Do tego cytrynka i działa git . Na prawdę . Jak miewaliście hujowe/słabe doświadczenia z powojem to znaczy, że zostaliście Cię Wyhujani . Nie liczcie, że znajdziecie dobry powój w ogrodniczym . Polecam czeskie etnoshopy .
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
ODPOWIEDZ
Newsy
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.

Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.

Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?

Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.