Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
Zablokowany
  • 3732 / 45 / 0
Mnie jeszcze nigdy nie wylegitymowano. Wydaje mi sie to bardzo nie w porzadku, gdyz nawet przy realizowaniu recepty nie musze pokazywac dowodu, a przy zakupie paczki leku na kaszel musze wyciagac dowod.
Mieszkam na wsi i zaopatruje sie w malym miescie obok, gdzie jest siedem aptek, a ceny antidolu potrafia dojsc do 15stu zl, wiec bardzo komplikuje mi to zycie. Choc w mojej ulubionej aptece wydaja mi bez problemu po cztery opakowania na osobnych paragonach.
W pewnym sensie dobrze sie stalo, moze bedzie to kropla goryczy, ktora przeleje czare i w koncu rzuce kodeine. Byloby milo, bo branie tego tyle lat jest zalosne.
osobisty kawalek internetu
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:
Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
  • 501 / 7 / 0
Śmieszą mnie Ci "farmaceuci", proszą o dowód przy zakupie jednej paki tjoko, ziemniaczany kraj.
  • 423 / 12 / 0
Do mnie ostatnio gościu, od razu bez przywitania, "jeden" ?
Ogolnie, to musze latac po 5-6 aptekach zeby kupić thio.Przed ustawą, chodzilem zazwyczaj do mojej ulubionej, wbijalem mowilem dzien dobry poporosze 8 razy thiocodin i tak 5 razy w tygodniu :)
  • 59 / 1 / 0
przynajmniej kinderćpuny się ograniczą, zawsze trzeba szukać jakiś pozytywów. Ale to fakt, że teraz trzeba się nabiegać po aptekach, żeby kupić tyle ile potrzeba. %-D
  • 38 / / 0
Krążąc po nocnych aptekach, dostałem co chciałem dopiero w trzeciej.
W pierwszej kobieta z mega wyrzutem i niesympatyczną miną oznajmiła mi, że tjoko nie ma (takiego wała). Chyba się zdenerwowała, że ją obudziłem. Ups, teraz zafunduję ci pobudkę za każdym razem gdy będę tam przechodził :gun:
My abandoned narcotics have abandoned me.
  • 788 / 21 / 0
To jest kompletnie bezsensowne. W dużych miastach wszędzie juz te regulacje sa żywe. Nie zmienia to jednak faktu, że w ciagu dziesięciu minut idzie obskoczyć u mnie nawet i dziesięć aptek. Walka z wiatrakami.
I zauważyłam, ze ceny tez poszły w górę, w zależności od sieci 0,5-1zl. ... Idiotyzm.
Uwaga! Użytkownik ambiwalencja nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 708 / 6 / 0
Szybko sie orientują jak walczyć z nami yyy zarabiać na nas. Problem jest znany od lat.
"Czasem wierze, że jeszcze wszystko mogę zmienić.
Plastelinę spraw polepić tak, by wszyscy byli zadowoleni.
Przewinąć czas jak na Video film i cofnąć nas do Edenu szkolnych korzeni."
Spoiler:
  • 788 / 21 / 0
Czy ja wiem czy do końca zarabiać? Moim zdaniem koncerny farmaceutyczne mogą teraz sporo stracić. Jeśli mam wydać +/- 40zl na 5 paczek thio, biegając przy tym od apty do apty a w efekcie cieszyć sie 3h zgrzania, to zdecydowanie wole juz zainwestować w PST czy choćby oxy ale przynajmniej byc porządnie zajebana cały dzień.
Uwaga! Użytkownik ambiwalencja nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12 / 2 / 0
Mnie to jakos nie przeszkadza ale mi wystarczają dwa tjokodyny wiec odwiedzenie max 3 aptek nie jest czynnością pochłaniającą dużo czasu :D
  • 501 / 7 / 0
Ile dzisiaj ćpiecie :)
Zablokowany
Newsy
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy

Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.

Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.

Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.