Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 66 / 2 / 0
Witam choruje na GAD antydepresanty powodują umnie często zmęczenie oraz ospalośc i poprawić nastrój i motywacje w ciągu dnia codziennie zażywam magnez potas complex witamin b guaranne omega 3 6 9 oraz witaminę d3 ale efekty marne co moglibyście mi polecić coś naturalnego na pobudzenie zmniejszenie zmęczenia i ospalosci oprócz narkotyków lub coś z innych leków ? Zażywam parokstetyne i busporin .
Ostatnio zmieniony 01 stycznia 2025 przez Jadwiga6677, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 78 / 3 / 0
Hash_Oil pisze:
Jeśli problem leży w chronicznym stresie (o ile prędzej czy później stres u mnie nie wywoła depresji to bardzo szybko portafi rozjebać albo przynajmniej osłabić mi pamięć) to leczenie anhedonii można zacząć od zastosowania adaptogenów. Połączenie rhoidioli, ashwagandy, bacopy i żeń-szenia wydaje się być szczególnie korzystne. Bacopa i żeń-szeń blokują (przez co upregulują) GABAb, żeń-szeń aktywuje enzym usuwający nadmiar choliny z przestrzeni międzysynaptycznej, ashwa jest lekkim GABAa-ergikiem, rhoidiola jest (lekkim) iMAO. A wszystkie w połączeniu i z osobna obniżają kortyzol. Bacopa dodatkowo przyśpiesza metabolizm serotoniny. Upreguluje hydroksylazę tryptofanu-2 i SERT. Mimo, że upreguluje SERT, to nie jest SSRI i bardzo dobrze.
@Stteetart autor już praktycznie nie jest aktywny, więc pytam Cb - który żeń-szeń i która ashwa?
  • 849 / 289 / 0
@warszawa24 jak żeńszeń to syberyjski lub koreański. Ashwa to obojętnie.
Odpłatne konsultacje na temat diet, nootropów, stymulantów, suplementów, uzależnień, zbijania tolerancji, anhedoni, depresji, porycia ponarkotykowego, harm reduction i innych.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
  • 270 / 66 / 0
No dokładnie a może być nawet razem syberyjski i koreański.
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 849 / 289 / 0
@PolskiLen może.
Odpłatne konsultacje na temat diet, nootropów, stymulantów, suplementów, uzależnień, zbijania tolerancji, anhedoni, depresji, porycia ponarkotykowego, harm reduction i innych.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
  • 9456 / 1854 / 2
03 stycznia 2025warszawa24 pisze:
Hash_Oil pisze:
Jeśli problem leży w chronicznym stresie (o ile prędzej czy później stres u mnie nie wywoła depresji to bardzo szybko portafi rozjebać albo przynajmniej osłabić mi pamięć) to leczenie anhedonii można zacząć od zastosowania adaptogenów. Połączenie rhoidioli, ashwagandy, bacopy i żeń-szenia wydaje się być szczególnie korzystne. Bacopa i żeń-szeń blokują (przez co upregulują) GABAb, żeń-szeń aktywuje enzym usuwający nadmiar choliny z przestrzeni międzysynaptycznej, ashwa jest lekkim GABAa-ergikiem, rhoidiola jest (lekkim) iMAO. A wszystkie w połączeniu i z osobna obniżają kortyzol. Bacopa dodatkowo przyśpiesza metabolizm serotoniny. Upreguluje hydroksylazę tryptofanu-2 i SERT. Mimo, że upreguluje SERT, to nie jest SSRI i bardzo dobrze.
@Stteetart autor już praktycznie nie jest aktywny, więc pytam Cb - który żeń-szeń i która ashwa?
Zdania nt żen zzeniu i ashwy są skrajne. Ja ashwy nie mogę, bardzo źle na mnie działa. Zen szenia już nie pamiętam. Niektórzy odradzali. Miesza coś w metabolizmie wapnia jak dobrze pamiętam.
Próbowałem niedawno nalewki. Zaczęło się ze mną dziać coś bardzo dziwnego. Zacząłem czuć jakaś taką słabość a przed oczami pojawiły mi się plamki.
Wszystko ustąpiło po ok godzinie.

Oczywiście te wszystkie adaptogeny jeśli chcesz to zaczynaj od minimalnych dawek i włączaj je pojedynczo.
Na pierwszym miejscu bym jednak zaczął pracować nad tym co generuje najwięcej stresu. Zazwyczaj to jedno z trzech - praca, rodzina, znajomi.
Prace można zmienić lub rozwiązać temat z ludźmi którzy generują stres..
Rodzina - rozwiązać temat, rozmówić się z tymi którzy robią kuku. Znajomi - zrezygnować z tych znajomych którzy tak działają.
Chyba, że to wszystkie 3 kwestie to nieco zmienia postać rzeczy.

Ja z ziół na depreche/ nerwy to głównie bacopa i czasem ginkgo biloba i inozytol. Na mnie wystarczy. Od lat się noszę z chęcią zakupu teabiny ale jakoś nie mam okazji.
Mam też zioła na boreliozę - koci pazur, rdest, tarczycę, andrographis i też poprawiają samopoczucie ale nie w tak dużym zakresie jak te wyżej.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 2992 / 1646 / 35
Bertram Anacyclus Pyrethrum i podgatunki oraz większość z tej rodziny. Zwłaszcza łączenie z zeń szeniem lub solo ale z zastosowaniem etanolu bądź innego środka w celu zwiększenia siły działania i rozpuszczenia większej ilości środków w tych roślinach zawartych.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 2 / / 0
28 listopada 2024T800 pisze:
24 listopada 2024Stteetart pisze:
15 października 2024T800 pisze:
Ja tylko przypominam, że trwa rekrutacja do badania klinicznego leku o nazwie Aticaprant (https://clinicaltrials.gov/study/NCT05455684#contacts) - z tego, co wiem, to jest to pierwszy lek, który bezpośrednio celuję w anhedonię. Dużo ośrodków prowadzi rekrutację. Wiem, że niedługo zostaną dodane kolejne ośrodki (w tym mój okoliczny) i będę w nim brał udział.
Nie tykalbym. Mam uraz do substancji które mieszają w receptorach opio.
Po 12 latach życia z anhedonią i spróbowaniu właściwie prawie wszystkiego, nic innego mi nie zostało. Ten lek to też nie jest taki sam opioid jak morfina i jej podobne, więc ryzyko raczej nie jest wielkie.
Dokładnie mam to samo
Już dość mam tej anhedonii tej męki każdego dnia
  • 66 / 2 / 0
Czy moglibyście mi polecić z ziół oprócz marihuany na poprawę nastroju i poprawę nastroju?
  • 2794 / 602 / 0
Tobie już chyba tylko bieluń może pomóc, ewentualnie z dodatkiem mandragory...

A mówiąc poważnie — zakładając naiwnie, że za tym kontem naprawdę stoi realna osoba, a nie kreacja studentów kierunku medycznego, to nic z ziół nie bierz, bo wpieprzasz tonę gówna i tylko można sobie narobić więcej problemów.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
ODPOWIEDZ
Newsy
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu

Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.

Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu

Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.