Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1993 / 490 / 0
15 października 2024Hash_Oil pisze:
@T800
Jak to jest antagonista KOR, to już lepiej buprenorfinę napierdalać.
Wiadomo coś czy powoduje uzależnienie fizyczne?

Mi selegilina pomogła na anhedonię. Tylko uważajcie na miksy. To wchodzi w interakcje ze wszystkim prawie.
  • 848 / 286 / 0
@KapitanAizen co masz na myśli?
Odpłatne konsultacje na temat diet, nootropów, stymulantów, suplementów, uzależnień, zbijania tolerancji, anhedoni, depresji, porycia ponarkotykowego, harm reduction i innych.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
  • 9342 / 1813 / 2
15 października 2024T800 pisze:
Ja tylko przypominam, że trwa rekrutacja do badania klinicznego leku o nazwie Aticaprant (https://clinicaltrials.gov/study/NCT05455684#contacts) - z tego, co wiem, to jest to pierwszy lek, który bezpośrednio celuję w anhedonię. Dużo ośrodków prowadzi rekrutację. Wiem, że niedługo zostaną dodane kolejne ośrodki (w tym mój okoliczny) i będę w nim brał udział.
Nie tykalbym. Mam uraz do substancji które mieszają w receptorach opio.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 3245 / 617 / 0
Przed chwilą myjąc naczynia zastanawiałem się czy bardziej jest mi potrzebne pobudzanie czy uspokajanie się, dotarłem do morału że "prawda leży pośrodku".
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 149 / 19 / 0
24 listopada 2024Stteetart pisze:
Ja tylko przypominam, że trwa rekrutacja do badania klinicznego leku o nazwie Aticaprant (https://clinicaltrials.gov/study/NCT05455684#contacts) - z tego, co wiem, to jest to pierwszy lek, który bezpośrednio celuję w anhedonię. Dużo ośrodków prowadzi rekrutację. Wiem, że niedługo zostaną dodane kolejne ośrodki (w tym mój okoliczny) i będę w nim brał udział.
Po 12 latach życia z anhedonią i spróbowaniu właściwie prawie wszystkiego, nic innego mi nie zostało. Ten lek to też nie jest taki sam opioid jak morfina i jej podobne, więc ryzyko raczej nie jest wielkie.
  • 9342 / 1813 / 2
@T800 kiedyś gdzieś czytałem nt chorób skórnych. Może się mylę ale chyba chodziło o jelita i/lub o inne narządy które mają na celu wyrzucanie syfu z organizmu. Pisze, bo gdzieś kiedyś pisałeś, że np metylo przestał na Ciebie działać jak zaczęły się problemy skórne.
Ja wiem jedno. Gdybym ja miał takie kłopoty jak Ty to bym zbadał wszystko co się da i stosował z legalnych źródeł co się da.
Z inozytolami czy probiotykami włącznie, że o ziołach nie wspomnę - na pewno wszystkie które redukują stany zapalne.
Nie wiem na jakich jesteś lekach a i wszystkich działań na linii leki / suplementy nie znam.
Sama diagnostyka pewnie tania by nie była ale skoro coś nie działa to coś nie działa i teraz trzeba to namierzyć i ogarnąć. Na pewno przegrałbym cały panel hormonalny - głównie pod kątem stresu.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 66 / 2 / 0
Chciałabym się was poradzić borykam się z silną depresją i z lękami zażywam parokstetynę , ale od kilku miesięcy borykam się z słabą aktywizacja motywacją i anhedonia co byście doradzili z leków aby tą anhedonie i aktywizację poprawić.
  • 506 / 110 / 0
@tosieniedzieje no I jak tam sprawy z psylo?

ja czasami konsumuję grzyby, ale czy pomaga? Niestety, raczej na krótko
  • 393 / 152 / 0
24 listopada 2024Stteetart pisze:
Brałam ten lek, bo brałam udział w tym badaniu klinicznym - dla mnie bez szału i szybko się sama zdyskwalifikowałam z dalszego udziału. A wręcz skończyło się dla mnie to badanie przedawkowaniem (nie wnikajmy dlaczego) - uwierz, że jednorazowo wziętych 150mg nawet nie odczułam specjalnie (poza mdłościami i swego rodzaju parestezjami). Oczywiście nie mam 100% pewności, że był to lek a nie placebo, ale brane w zaleconej dawce powodowało u mnie zmiany w EKG, niby niegroźne, ale placebo zapisu EKG by nie zmieniło.

Zresztą teraz na dniach ruszyła rekrutacja do innego badania, z podobną substancją, bo mój znajomy jest w trakcie kwalifikacji.
Mnie bardziej interesuje badanie które ma ruszyć w przyszłym roku - z psylocybiną.
  • 755 / 437 / 0
02 grudnia 2024nicki pisze:
@tosieniedzieje no I jak tam sprawy z psylo?

ja czasami konsumuję grzyby, ale czy pomaga? Niestety, raczej na krótko
Pomaga chwilowo.
Dla mnie najlepsze na anhedonie dysocjanty RC. Szczególnie DCK i O-PCE.
Z tym drugim radzę uważać, bo można się wjebac w ostry ciąg.
Szczególnie jeśli się cierpi na anhedonie to podatność na uzależnienie od tych substancji wzrasta, bo dają naprawdę inny wymiar życia.
Dobrze też bardzo działało na mnie 9 me bc. Ale kurestwo jest strasznie drogie. 150zl za 0.5gr.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.