Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 65 / 2 / 0
Witam choruje na GAD antydepresanty powodują umnie często zmęczenie oraz ospalośc i poprawić nastrój i motywacje w ciągu dnia codziennie zażywam magnez potas complex witamin b guaranne omega 3 6 9 oraz witaminę d3 ale efekty marne co moglibyście mi polecić coś naturalnego na pobudzenie zmniejszenie zmęczenia i ospalosci oprócz narkotyków lub coś z innych leków ? Zażywam parokstetyne i busporin .
Ostatnio zmieniony 01 stycznia 2025 przez Jadwiga6677, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 51 / 1 / 0
Hash_Oil pisze:
Jeśli problem leży w chronicznym stresie (o ile prędzej czy później stres u mnie nie wywoła depresji to bardzo szybko portafi rozjebać albo przynajmniej osłabić mi pamięć) to leczenie anhedonii można zacząć od zastosowania adaptogenów. Połączenie rhoidioli, ashwagandy, bacopy i żeń-szenia wydaje się być szczególnie korzystne. Bacopa i żeń-szeń blokują (przez co upregulują) GABAb, żeń-szeń aktywuje enzym usuwający nadmiar choliny z przestrzeni międzysynaptycznej, ashwa jest lekkim GABAa-ergikiem, rhoidiola jest (lekkim) iMAO. A wszystkie w połączeniu i z osobna obniżają kortyzol. Bacopa dodatkowo przyśpiesza metabolizm serotoniny. Upreguluje hydroksylazę tryptofanu-2 i SERT. Mimo, że upreguluje SERT, to nie jest SSRI i bardzo dobrze.
@Stteetart autor już praktycznie nie jest aktywny, więc pytam Cb - który żeń-szeń i która ashwa?
  • 847 / 282 / 0
@warszawa24 jak żeńszeń to syberyjski lub koreański. Ashwa to obojętnie.
Odpłatne konsultacje na temat diet, nootropów, stymulantów, suplementów, uzależnień, zbijania tolerancji, anhedoni, depresji, porycia ponarkotykowego, harm reduction i innych.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
  • 157 / 35 / 0
No dokładnie a może być nawet razem syberyjski i koreański.
Uwaga! Użytkownik PolskiLen jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 847 / 282 / 0
@PolskiLen może.
Odpłatne konsultacje na temat diet, nootropów, stymulantów, suplementów, uzależnień, zbijania tolerancji, anhedoni, depresji, porycia ponarkotykowego, harm reduction i innych.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
  • 9071 / 1764 / 2
03 stycznia 2025warszawa24 pisze:
Hash_Oil pisze:
Jeśli problem leży w chronicznym stresie (o ile prędzej czy później stres u mnie nie wywoła depresji to bardzo szybko portafi rozjebać albo przynajmniej osłabić mi pamięć) to leczenie anhedonii można zacząć od zastosowania adaptogenów. Połączenie rhoidioli, ashwagandy, bacopy i żeń-szenia wydaje się być szczególnie korzystne. Bacopa i żeń-szeń blokują (przez co upregulują) GABAb, żeń-szeń aktywuje enzym usuwający nadmiar choliny z przestrzeni międzysynaptycznej, ashwa jest lekkim GABAa-ergikiem, rhoidiola jest (lekkim) iMAO. A wszystkie w połączeniu i z osobna obniżają kortyzol. Bacopa dodatkowo przyśpiesza metabolizm serotoniny. Upreguluje hydroksylazę tryptofanu-2 i SERT. Mimo, że upreguluje SERT, to nie jest SSRI i bardzo dobrze.
@Stteetart autor już praktycznie nie jest aktywny, więc pytam Cb - który żeń-szeń i która ashwa?
Zdania nt żen zzeniu i ashwy są skrajne. Ja ashwy nie mogę, bardzo źle na mnie działa. Zen szenia już nie pamiętam. Niektórzy odradzali. Miesza coś w metabolizmie wapnia jak dobrze pamiętam.
Próbowałem niedawno nalewki. Zaczęło się ze mną dziać coś bardzo dziwnego. Zacząłem czuć jakaś taką słabość a przed oczami pojawiły mi się plamki.
Wszystko ustąpiło po ok godzinie.

Oczywiście te wszystkie adaptogeny jeśli chcesz to zaczynaj od minimalnych dawek i włączaj je pojedynczo.
Na pierwszym miejscu bym jednak zaczął pracować nad tym co generuje najwięcej stresu. Zazwyczaj to jedno z trzech - praca, rodzina, znajomi.
Prace można zmienić lub rozwiązać temat z ludźmi którzy generują stres..
Rodzina - rozwiązać temat, rozmówić się z tymi którzy robią kuku. Znajomi - zrezygnować z tych znajomych którzy tak działają.
Chyba, że to wszystkie 3 kwestie to nieco zmienia postać rzeczy.

Ja z ziół na depreche/ nerwy to głównie bacopa i czasem ginkgo biloba i inozytol. Na mnie wystarczy. Od lat się noszę z chęcią zakupu teabiny ale jakoś nie mam okazji.
Mam też zioła na boreliozę - koci pazur, rdest, tarczycę, andrographis i też poprawiają samopoczucie ale nie w tak dużym zakresie jak te wyżej.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 2860 / 1575 / 34
Bertram Anacyclus Pyrethrum i podgatunki oraz większość z tej rodziny. Zwłaszcza łączenie z zeń szeniem lub solo ale z zastosowaniem etanolu bądź innego środka w celu zwiększenia siły działania i rozpuszczenia większej ilości środków w tych roślinach zawartych.
zanthoxylum acanthopodium orginalny z dziko rosnących roślin z północnej Sumatry z wysiewu nasion ale przez ptaki nie jakiegoś tam wypalania odrostów czy nasion preparowanych przez ludzi.
Astra2959 oraz -(-BPAP) też mam god mode Dirty summer.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Olejek babci pod lupą. Policja sprawdza, czym w Wigilię zatruła się 14-osobowa rodzina

Podlascy policjanci sprawdzają, czy 14-osobowa rodzina, która w Wigilię trafiła do szpitala, mogła zatruć się olejkiem z konopi. We wtorek służby ratunkowe zostały wezwane do jednej z wsi w powiecie zambrowskim (Podlaskie). W organizmach członków 14-osobowej rodziny wykryto narkotyki.

Wielkie wieści dla inwestorów w konopie! Czy legalizacja w USA jest nieuchronna?

W szybko rozwijającym się świecie konopi liderzy przemysłu kanadyjskiego odczuwają ból niespełnionych oczekiwań. Cztery lata po tym, jak Kanada przyjęła legalizację rekreacyjnej marihuany, firmy takie jak Tilray Brands zmieniają strategie w obliczu zmieniających się fortun.

Przeszukano klatki i podwórza. Dealujący na Inżynierskiej zatrzymani

Uderzenie w dealerów narkotykowych na Pradze-Północ. W związku z handlem oraz posiadaniem substancji psychoaktywnych policja zatrzymała 7 osób. Wszyscy usłyszeli zarzuty. 32- i 25-latek zostali tymczasowo aresztowani.