@Ramowy
Fakt, maszynka się przegrzewa przy wiekszej ilości osób, ale jest na to genialna sprawa. Ja sobie kupiłem filterek przeznaczony do Arizera Q4.0 (dostępny też w tym sklepie za ok. 5 dych), który pasuje do Craftyego - nie dość, że jakość zajebista (jeszcze chłodniejsza para i bardziej nawilożona), to nie wyciąga temperatury z craftyego tak mocno - czyli nie musi się sprzęt bardziej namęczyć aby ciągle nagrzewać wapka. Więc przy wodnym filtrze lepiej działa i spokojnie 3-4 osoby umęczy :-) No ale fakt, to trochę irytujące, że niestety przy wiekszej ilosci osob nie zadizala tak, jak w parce. Dla mnie jedno nabicie jest idealne na dlugi wieczor :) czyli ok 0,2.
A druga kwestia @Ramowy - co to za filtr wodny? Ktoś ma, korzystał? Chętnie sobie taki bym kupił. wygląda jak przejściówka do Piniccle albo coś taikego (?).
Moja rada: ustawcie w appce mniejszy pobór energii (wyłączyć wibracje, zmniejszyć jasność leda, itd - dłużej będzie bateria trzymać :)).
Miałeś arizera Q4.0 i faktycznie jakość z craftyego jest lepsza nawet przy niższej temperaturze? :o bomba, rozważałem tego wapka.
Czyli posiadacze Crafty`iego (210C max) nie uzyskają efektu euforycznego który wg tabelki jest troche ponizej 220 stopni czy jednak te 210 daje rade?
p.s.
jakbyście mieli wybrać pomiędzy Crafty, a PAX 2 który byście kupili? ew. jeszcze inny w tej okolicy cenowej?
Popatrz tu:
http://www.vaporizerwizard.com/pax-2-vs ... omparison/
http://www.vapecritic.com/vaporizers/crafty-vs-pax-2/
Ja dodam jeszcze od siebie, że ostatnimi czasy bardziej włączam PAXa, żeby popatrzeć na te światełka, niż żeby się upalić ;) No i w dodatku ta gra w Simona - najdobitniej pokazuje, co marihuana robi ci z pamięcią krótkotrwałą. Aż się prawie odechciewa palić...
Ja robiłem mały risercz przed kupnem i w tej okolicy cenowej wybrałem PAX 2.
G PRO Herbal Vaporizer DGK?
zrobiłem mały research w sieci, i jest on polecany dość mocno jak chodzi o tą kategorię cenową.
przyznaje, że to ma być mój pierwszy wapo, a osobiście jestem miłośnikiem jointów, jednak chętnie pozbyłbym się wypełniaczy i procesu 'spalania' ;)
Witaj w Krainie Dziwów, Alicjo.
Koszt wykonania - ok 100zł
Do zasilania użyłem zasilacza z xboxa o mocy 120W z przerobioną końcówką. W środku mufy miedzianej jest zaoksydowany drutu oporowy o średnicy 1mm o odcinku ok 40cm zwinięty w spiralkę. Włącznik chwilowy. Niestety bez regulacji temperatury, jednak płynnie skacze od ok 150 stopni do 240 w zależności od długości trzymania przycisku, więc wszystko fajnie się waporyzuje a nie spala Za ustnik robi mała lufka. I oczywiście nie zabrakło zielonej diody sygnalizującej
Resztę widać na zdjęciach.
Wszystko ładnie zamknięte w małym drewnianym pudełku o rozmiarze 12cm x 9cm x 4,5cm
Jeśli ktoś ma jakieś pytania lub chciałby sam zrobić taki waporyzer to śmiało pytać
http://imgur.com/a/NfDMt
Gratuluję pomysłowości i chęci.
W przypadku spalania mj, jest zadowalająca ilość dymu...jakby znaleźć coś w zastępstwie dające smaczny aromat i sporo dymu można by wykorzystywać waporyzatory w pożyteczny sposob :) (integracyjny) :) Od dawna nie palę szlugów i trochę za czynnością tęsknię, byłaby fajna alternatywa dla papierosów czy trucizny z liquidów elektro fajka.
Są różne opcje, aloes, eukaliptus, liscie zwyklej konopii, wild daga, bylica i inne zastępniki mj np z magicznego ogrodu....kto ma jakieś doświadczenia? Może przy waporyzacji te mniej aktywne pokaża pazura...relaxia, lekka stymulacja czy poprostu dużo aromatycznego dymu...
P.s.
Który z waporyzatorów byłby najlepszy do takiego zastosowania? Np w pracy do wychodzenia na "fajka" ze znajomymi poprzez osoby nie palące (dotyczy też imprez itd) Głównie chodzi o wytrzymałość baterii, rozmiar, ilość dymu.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób
Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.