@Ramowy
Fakt, maszynka się przegrzewa przy wiekszej ilości osób, ale jest na to genialna sprawa. Ja sobie kupiłem filterek przeznaczony do Arizera Q4.0 (dostępny też w tym sklepie za ok. 5 dych), który pasuje do Craftyego - nie dość, że jakość zajebista (jeszcze chłodniejsza para i bardziej nawilożona), to nie wyciąga temperatury z craftyego tak mocno - czyli nie musi się sprzęt bardziej namęczyć aby ciągle nagrzewać wapka. Więc przy wodnym filtrze lepiej działa i spokojnie 3-4 osoby umęczy :-) No ale fakt, to trochę irytujące, że niestety przy wiekszej ilosci osob nie zadizala tak, jak w parce. Dla mnie jedno nabicie jest idealne na dlugi wieczor :) czyli ok 0,2.
A druga kwestia @Ramowy - co to za filtr wodny? Ktoś ma, korzystał? Chętnie sobie taki bym kupił. wygląda jak przejściówka do Piniccle albo coś taikego (?).
Moja rada: ustawcie w appce mniejszy pobór energii (wyłączyć wibracje, zmniejszyć jasność leda, itd - dłużej będzie bateria trzymać :)).
Miałeś arizera Q4.0 i faktycznie jakość z craftyego jest lepsza nawet przy niższej temperaturze? :o bomba, rozważałem tego wapka.
Czyli posiadacze Crafty`iego (210C max) nie uzyskają efektu euforycznego który wg tabelki jest troche ponizej 220 stopni czy jednak te 210 daje rade?
p.s.
jakbyście mieli wybrać pomiędzy Crafty, a PAX 2 który byście kupili? ew. jeszcze inny w tej okolicy cenowej?
Popatrz tu:
http://www.vaporizerwizard.com/pax-2-vs ... omparison/
http://www.vapecritic.com/vaporizers/crafty-vs-pax-2/
Ja dodam jeszcze od siebie, że ostatnimi czasy bardziej włączam PAXa, żeby popatrzeć na te światełka, niż żeby się upalić ;) No i w dodatku ta gra w Simona - najdobitniej pokazuje, co marihuana robi ci z pamięcią krótkotrwałą. Aż się prawie odechciewa palić...
Ja robiłem mały risercz przed kupnem i w tej okolicy cenowej wybrałem PAX 2.
G PRO Herbal Vaporizer DGK?
zrobiłem mały research w sieci, i jest on polecany dość mocno jak chodzi o tą kategorię cenową.
przyznaje, że to ma być mój pierwszy wapo, a osobiście jestem miłośnikiem jointów, jednak chętnie pozbyłbym się wypełniaczy i procesu 'spalania' ;)
Witaj w Krainie Dziwów, Alicjo.
Koszt wykonania - ok 100zł
Do zasilania użyłem zasilacza z xboxa o mocy 120W z przerobioną końcówką. W środku mufy miedzianej jest zaoksydowany drutu oporowy o średnicy 1mm o odcinku ok 40cm zwinięty w spiralkę. Włącznik chwilowy. Niestety bez regulacji temperatury, jednak płynnie skacze od ok 150 stopni do 240 w zależności od długości trzymania przycisku, więc wszystko fajnie się waporyzuje a nie spala Za ustnik robi mała lufka. I oczywiście nie zabrakło zielonej diody sygnalizującej
Resztę widać na zdjęciach.
Wszystko ładnie zamknięte w małym drewnianym pudełku o rozmiarze 12cm x 9cm x 4,5cm
Jeśli ktoś ma jakieś pytania lub chciałby sam zrobić taki waporyzer to śmiało pytać
http://imgur.com/a/NfDMt
Gratuluję pomysłowości i chęci.
W przypadku spalania mj, jest zadowalająca ilość dymu...jakby znaleźć coś w zastępstwie dające smaczny aromat i sporo dymu można by wykorzystywać waporyzatory w pożyteczny sposob :) (integracyjny) :) Od dawna nie palę szlugów i trochę za czynnością tęsknię, byłaby fajna alternatywa dla papierosów czy trucizny z liquidów elektro fajka.
Są różne opcje, aloes, eukaliptus, liscie zwyklej konopii, wild daga, bylica i inne zastępniki mj np z magicznego ogrodu....kto ma jakieś doświadczenia? Może przy waporyzacji te mniej aktywne pokaża pazura...relaxia, lekka stymulacja czy poprostu dużo aromatycznego dymu...
P.s.
Który z waporyzatorów byłby najlepszy do takiego zastosowania? Np w pracy do wychodzenia na "fajka" ze znajomymi poprzez osoby nie palące (dotyczy też imprez itd) Głównie chodzi o wytrzymałość baterii, rozmiar, ilość dymu.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.