Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 10 / / 0
Reklama sklepu edit by czangwej
@Ramowy
Fakt, maszynka się przegrzewa przy wiekszej ilości osób, ale jest na to genialna sprawa. Ja sobie kupiłem filterek przeznaczony do Arizera Q4.0 (dostępny też w tym sklepie za ok. 5 dych), który pasuje do Craftyego - nie dość, że jakość zajebista (jeszcze chłodniejsza para i bardziej nawilożona), to nie wyciąga temperatury z craftyego tak mocno - czyli nie musi się sprzęt bardziej namęczyć aby ciągle nagrzewać wapka. Więc przy wodnym filtrze lepiej działa i spokojnie 3-4 osoby umęczy :-) No ale fakt, to trochę irytujące, że niestety przy wiekszej ilosci osob nie zadizala tak, jak w parce. Dla mnie jedno nabicie jest idealne na dlugi wieczor :) czyli ok 0,2.

A druga kwestia @Ramowy - co to za filtr wodny? Ktoś ma, korzystał? Chętnie sobie taki bym kupił. wygląda jak przejściówka do Piniccle albo coś taikego (?).

Moja rada: ustawcie w appce mniejszy pobór energii (wyłączyć wibracje, zmniejszyć jasność leda, itd - dłużej będzie bateria trzymać :)).

Miałeś arizera Q4.0 i faktycznie jakość z craftyego jest lepsza nawet przy niższej temperaturze? :o bomba, rozważałem tego wapka.
  • 1316 / 234 / 0
Właśnie otrzymałem +1000 do hipsterstwa, stałem się posiadaczem PAX 2. Nie będę recenzował, bo recenzji można znaleźć w sieci dużo. Napiszę tylko, że gadżet jest nie z tej ziemi! Dosłownie - przypominają mi się powieści SF, które czytałem jak byłem mały. "Przedmiot był nieduży, obły, przypominał metalowy walec, nie posiadał żadnych widocznych przycisków, jedynie cztery malutkie, tajemnicze światełka regularnie zmieniające kolory". Jego wygląd, plus to, że steruje się WYMACHUJĄC nim lub go OBRACAJĄC, do tego te różne tryby kolorów światełek, w które ćpun może się wpatrywać jak hiena w pizdę, i jeszcze "ukryte" niespodzianki - wszystko to sprawia, że jest to obecnie mój ukochany gadżet (zaraz po słuchawkach). Z PAXem zwykłe ćpanie staje się technologicznie zaawansowanym zmienianiem świadomości. Polecam!
Jesteś ćpunem? Znasz polski? Umiesz pisać? Napisz raport dla neurogroove!
Spoiler:
  • 398 / 28 / 0
http://hempedification.blogspot.com/201 ... tures.html

Czyli posiadacze Crafty`iego (210C max) nie uzyskają efektu euforycznego który wg tabelki jest troche ponizej 220 stopni czy jednak te 210 daje rade?

p.s.
jakbyście mieli wybrać pomiędzy Crafty, a PAX 2 który byście kupili? ew. jeszcze inny w tej okolicy cenowej?
  • 1316 / 234 / 0
Przypuszczać tylko mogę, że jakośc waporyzacji jest w obu podobna.

Popatrz tu:
http://www.vaporizerwizard.com/pax-2-vs ... omparison/
http://www.vapecritic.com/vaporizers/crafty-vs-pax-2/

Ja dodam jeszcze od siebie, że ostatnimi czasy bardziej włączam PAXa, żeby popatrzeć na te światełka, niż żeby się upalić ;) No i w dodatku ta gra w Simona - najdobitniej pokazuje, co marihuana robi ci z pamięcią krótkotrwałą. Aż się prawie odechciewa palić...

Ja robiłem mały risercz przed kupnem i w tej okolicy cenowej wybrałem PAX 2.
Spoiler:
  • 128 / 5 / 0
czy ktoś z Państwa ma może:
G PRO Herbal Vaporizer DGK?

zrobiłem mały research w sieci, i jest on polecany dość mocno jak chodzi o tą kategorię cenową.
przyznaje, że to ma być mój pierwszy wapo, a osobiście jestem miłośnikiem jointów, jednak chętnie pozbyłbym się wypełniaczy i procesu 'spalania' ;)
Prawda powyższych wpisów nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.
Witaj w Krainie Dziwów, Alicjo.
  • 101 / / 0
Ostatnio dosyć dużo czytałem o waporyzatorach i stwierdziłem, że nadszedł czas aby zrobić własny
Koszt wykonania - ok 100zł

Do zasilania użyłem zasilacza z xboxa o mocy 120W z przerobioną końcówką. W środku mufy miedzianej jest zaoksydowany drutu oporowy o średnicy 1mm o odcinku ok 40cm zwinięty w spiralkę. Włącznik chwilowy. Niestety bez regulacji temperatury, jednak płynnie skacze od ok 150 stopni do 240 w zależności od długości trzymania przycisku, więc wszystko fajnie się waporyzuje a nie spala Za ustnik robi mała lufka. I oczywiście nie zabrakło zielonej diody sygnalizującej
Resztę widać na zdjęciach.

Wszystko ładnie zamknięte w małym drewnianym pudełku o rozmiarze 12cm x 9cm x 4,5cm
Jeśli ktoś ma jakieś pytania lub chciałby sam zrobić taki waporyzer to śmiało pytać

http://imgur.com/a/NfDMt
Know your Body. Know your Mind. Know your Substance. Know your Source.
  • 1316 / 234 / 0
Twój dziadek nazywa się Adam Słodowy?

Gratuluję pomysłowości i chęci.
Spoiler:
  • 398 / 28 / 0
Czy ktoś z Was próbował waporyzować inne zioła niż mj? Znalazł ktoś z Was jakieś lub połączenia (mieszanki) najlepiej smakujące, wytwarzajace paro-dymek w zadowalającej ilości (przynajmniej tyle co w przypadku maryśki)? Z własnych kilku prób rumianek, zielona herbata, mięta, herbatka mix oczyszczajacy mogę stwierdzić, że rodzaj waporyzowanego zioła ma mega znaczenie na ilość dymu, w przypadku rumianku, czy mięty ilości niewidoczne "dymu" (mięta dawała całkiem spoko smaczek). Zielona herbata smak jak smak, troszeczke widocznego dymu i działanie jakby delikatnie relaksujące (nie pije herbat i kaw). Mieszanka oczyszczajaca, calkiem spoko smaczek, ale prawie zero dymu.
W przypadku spalania mj, jest zadowalająca ilość dymu...jakby znaleźć coś w zastępstwie dające smaczny aromat i sporo dymu można by wykorzystywać waporyzatory w pożyteczny sposob :) (integracyjny) :) Od dawna nie palę szlugów i trochę za czynnością tęsknię, byłaby fajna alternatywa dla papierosów czy trucizny z liquidów elektro fajka.

Są różne opcje, aloes, eukaliptus, liscie zwyklej konopii, wild daga, bylica i inne zastępniki mj np z magicznego ogrodu....kto ma jakieś doświadczenia? Może przy waporyzacji te mniej aktywne pokaża pazura...relaxia, lekka stymulacja czy poprostu dużo aromatycznego dymu...

P.s.
Który z waporyzatorów byłby najlepszy do takiego zastosowania? Np w pracy do wychodzenia na "fajka" ze znajomymi poprzez osoby nie palące (dotyczy też imprez itd) Głównie chodzi o wytrzymałość baterii, rozmiar, ilość dymu.
  • 1316 / 234 / 0
Pax 2 :D
Spoiler:
  • 398 / 28 / 0
Jak znajdę mieszankę nie maryśkową do palenia która samkuje i daje dużo "dymu" to może sobie kupie. Aktualnie posiadam inny w podobnej cenie co pax 2 :) lecz bateria wg mnie za szybko znika do takich zabaw.
ODPOWIEDZ
Newsy
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi

Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.

Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.

Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.