Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
Zablokowany
  • 113 / 2 / 0
Tak, w tych diagnozach to sie czuje jak dziecko we mgle.
Cos tam widze, ze ze mna nie jest do konca dobrze.
Skoro jestes innego zdania to jest to uleczalne, I jezeli poswiecil bym sie w jakims stopniu na leczenie, ogarniecie tego, I chlania zminimalizowac jak tylko sie da. To jest jeszcze szansa polecenia zdrowo I z UMIAREM w melanz bez nawrotow tego wszystkiego?
Uwaga! Użytkownik czekam na nick nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 113 / 2 / 0
Przez te objawy nerwicowe co trwaja juz tak przewlekle, nawet na trzezwo.
Moge miec wlasnie problemy z koncentracja, pamiecia, emocjami, byc takim spietym I nerwowym, nawet bym powiedzial antyspolecznym? I do tego schiz i, depresji dostac oraz bolow somatycznych? Tzn ucisku w brzuchu I bol glowy, I drzenia miesci krotkich I dluzszych?
Uwaga! Użytkownik czekam na nick nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 144 / 12 / 0
@czekam na nick
Jedynym lekarstwem teraz mogę ci to napisać z czystym sumieniem będzie odstawienie wszystkich używek KOMPLETNIE.Mi się psychika przeorała przez mj i co? Żeby normalnie funkcjonować czuć się jak dawniej podjąłem decyzje o kompletnej abstynencji.Masz problemy i ty chcesz tylko zminimalizować chlanie zamiast podjąć męską decyzje o całkowitej abstynencji?
Stary jak chcesz być jak dawniej idź do lekarza i z nim pogadaj szczerze i odstaw to wszystko...
Uwaga! Użytkownik Nurkoz55 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 113 / 2 / 0
@Nurkoz55
Ale ja sobie nie wyobrazam zeby co kolwiek odstawic na zawsze, jedynie oszukiwac sie ze nie chce, ale wtedy jest zmula I zero zainteresowania czym kolwiek.
Takie towarzystko, predzej czy pozniej I tak sie napije, I tak zacpac z mysla ze bedzie fajnie, a nie musi, moge sie czuc jak klęska - a to towarzystwo to przyjaciele od dziecka.

Chociaz wiem ze abstynencja calkiem by pewnie o wiele lepsze nie byla - wiecej pewnosci siebie, samopoczucie, samoocena, panowanie nad soba, I hajs w kieszeni... To jest ta madrosc a zarazem glupota! %-D
  • 37 / 6 / 0
Dziwna jest rozmowa z tobą człowieku.
Z jednej strony chcesz pomocy, z drugiej jakakolwiek sugestia zamienia się w "i tak będę pił".
Pierdzieli ci się organizm i głowa przede wszystkim. Wystąpiły u ciebie już chyba wszelkie objawy świadczące o szkodliwości tego co robisz na twój organizm a ty dalej brniesz w zaparte i nie wyobrażasz sobie życia bez używek.

Musisz wybrać albo powolne ( może nawet nie takie powolne ) umieranie, albo podniesienie sobie standardu życia i całkowita abstynencja od jakichkolwiek używek.

Ja byłam w podobnej sytuacji kiedyś, benzydamina, amfetamina to moje sacrum. Ale wiem, że jeżeli wleci w nos mi jeszcze jedna kreska to znowu zacznę ćpać chodzić na imprezy i się łajdaczyć z cofajniejszym facetem którego poznam.

Wybrałam życie, mam śliczną córeczkę i jestem szczęśliwa matką. Do tego odkryłam w swobie talent do rysowania ( w czasie detoksu o dziwo ) i pracuję obecnie w dużej pracowni wyszywającej różne rzeczy na koszulkach.

Ogarnij się. To forum może cię bardziej wciągnąć, niż ci się wydaje.
  • 9399 / 1834 / 2
11 lutego 2020czekam na nick pisze:
@Nurkoz55
Ale ja sobie nie wyobrazam zeby co kolwiek odstawic na zawsze, jedynie oszukiwac sie ze nie chce, ale wtedy jest zmula I zero zainteresowania czym kolwiek.
Takie towarzystko, predzej czy pozniej I tak sie napije, I tak zacpac z mysla ze bedzie fajnie, a nie musi, moge sie czuc jak klęska - a to towarzystwo to przyjaciele od dziecka.

Chociaz wiem ze abstynencja calkiem by pewnie o wiele lepsze nie byla - wiecej pewnosci siebie, samopoczucie, samoocena, panowanie nad soba, I hajs w kieszeni... To jest ta madrosc a zarazem glupota! %-D
Skroce męki reszty userow - chcesz to cpaj nie chcesz nie cpaj.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 113 / 2 / 0
@NarkoMania81
To tylko o Tobbie swiadczy ze sie z kazdym facetem lajdaczylas 😂 Ja chuja na smietniku nie znalazlem 😆

WARN - prostactwo, offtop
Fatmorgan

EDIT: Po namyśle zamykam temat. Ta dyskusja to niczego nie prowadzi. Stteet podsumował to idelnie post wyżej
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA

Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.