Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 3215 / 420 / 0
Rzuciłem fajki już jakiś czas temu, ale rzeczywiście po niektórych substancjach zapotrzebowanie na szlugi znacząco się zmienia.
W moim przypadku najwięcej fajek zawsze schodziło po gieblu i w drugiej kolejności alkoholu.
Do opio też raczej paliłem więcej niż mniej.
Jeśli chodzi o psychodeliki i kanna, to nie zaobserwowałem zmian - paliło się tyle samo.
Dysocjanty zaś odbierały mi niemal zupełnie chęć na nikotynę. Na cały trip wystarczała zazwyczaj jedna szluga ( przyprawiająca dodatkowo o wymioty).
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 29 / / 0
Ja na trzeźwo nie palę wcale, ale do jakiejkolwiek uzywki palę niemalo. Do kawy porannej palę jednego, do piwa kilka, jak piłem wódkę to palilem mało do niej, bo jest najwiekszy kac, no ale do stymulantów to tragedia. Do wieczorku z moimi paniami potrzeba mi z dwóch paczek. Kiedyś popalalem heroinę weekendowo, ostatnio jakoś nie mam ochoty, ale po niej akurat nie myślalem o paleniu fajek, nie zdażałem, inne rzeczy się dzialy, poza tym mógłbym się spalić.
  • 189 / 2 / 0
Co do palenia fajek to roznie, jesli ktos jest palaczem i lubi palic tak jak ja to zazwyczaj po zaaplikowaniu danego srodka zwieksza sie ochota na palenie. Zauwazylem ze mniej palilem po psychodelikach co wynikalo z utraty poczucia czasu, nieogaru czy zajeciem sie czyms bardziej ineresujacym na dana chwile. Za to po takich subst jak ogolnie pojetych stymulantach, albo/GBL czy empatogenach fajeczka u mnie wchodzi az milo.
Uwaga! Użytkownik 4acoDMT jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1078 / 94 / 0
Nie palę w tej chwili nałogowo, ale do dragów fajnie sobie dymka spalić. tytoń smakuje mi po opiatach, spidach i alkoholu oraz trawce. Za to nie podchodzi po syntetycznych kanna.
  • 499 / 2 / 0
najmniej, a nawet i w ogóle nie pale na deksie, za to jak większości, po alko i stymulantach kopce niczym parowóz.
  • 13 / / 0
Ja to zazwyczaj nie palę tylko po DXM i grzybach i benzie, po wszystkim innym chce mi się palić. Mowa oczywiście o fajkach, bo Mary to zawsze i wszędzie :D Wiadomo po stymulach to tragedia, nie da się wytrzymać bez paczki fajków pod ręką.
  • 46 / / 0
najmniej (w ogóle) - MXE
najwięcej (jak smok) - amph/b-k
  • 825 / 14 / 0
zwała po amf. najwięcej
  • 238 / / 0
Na tryptaminach takich jak homet czy 4-AcO-DMT całkiem dużo palę. Bardzo lubię wtedy tą czynność.
Po fecie też, fajka za fajką.
Lubie też palić na dysocjantach, na małych dawkach albo na zejściu. Po DXM-owej i MXE-owej fazie w nocy nie zasnę jak nie zapalę fajki.
Przy alko też dużo fajek idzie, ale to raczej tak z przyzwyczajenia, średnio mi wtedy fajki smakują.
A po mj nie przepadam za fajkami, zwłaszcza jak mam zalepę czy totalnie wysuszony nos czy oczy. Choć jedną czy dwie fajki zapalę z przyzwyczajenia, ale bez jakiejś szczególnej przyjemności.

Ogólnie dużo palę, chyba trochę nawet za dużo.
życie jak las vegas parano
  • 150 / 3 / 0
Pewnie jak większość, najwięcej po kodeinie, 8 minut po spożyciu pierwszy szlug w trakcie którego wchodzi, a później lawinowo, co 10-30 minut. Zwykle też po alkoholu, wystarczy jedno piwo żeby przyszła chęć na papierosa. Za to po marihuanie jakoś ochota przechodzi.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP

Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.

Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila

Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.

Lek na bazie LSD firmy Definium zmniejszył objawy lęku. Trzeci pozytywny wynik fazy III

Definium Therapeutics poinformowało o pozytywnych wynikach badania fazy III Panorama, w którym oceniano DT120 ODT – farmaceutyczną formulację lizergidu (LSD) – u dorosłych z uogólnionym zaburzeniem lękowym (GAD). Pojedyncza dawka 100 µg istotnie zmniejszała nasilenie objawów w porównaniu z placebo, a efekt utrzymywał się przez 12 tygodni. To trzecie pozytywne badanie fazy III programu DT120 ODT, po wcześniejszych wynikach w GAD i dużej depresji.