09 lutego 2018umrzemywcierpieniu pisze: Wygląda mi to na substancję, która mogłaby zrobić komuś krzywdę, gdyby zechciał podbijać tym opio.
Moja dawka dihydrokodeiny to 450mg, oksykodonu około 50mg, tramadolu jakoś 800mg, tu pewny nie jestem. Mam tapentadol w formie retard, 100mg, preparat Palexia. Jakie powinienem dobrać dawki tapentadolu i opioidów wcześniej przeze mnie wymienionych? Nie chcę osiągnąć noddów, zależy mi na możliwości wyjścia z domu będąc ugrzanym bez przysypiania w autobusie.
No i tak technicznie – pogryźć tabletkę tapentadolu czy zjeść ją całą?
Domyślam się, że nikt mi tutaj idealnych dawek nie dobierze, ale za jakieś orientacyjne byłbym wdzięczny :-)
Tolerka co prawda praktycznie zerowa, ale chciałbym to przetestować solo lub w miksie.
Tapentadol wchłania się szybko z przewodu pokarmowego, niezależnie od przyjmowanych pokarmów, i ulega silnemu efektowi pierwszego przejścia w wątrobie. Biodostępność całkowita po podaniu doustnym wynosi tylko 32% i jest porównywalna do biodostępności morfiny. Okres półtrwania po podaniu dożylnym wynosi 4 godziny.
Naprawdę jest niewinny ale nieobliczalny.
Jedna z interreakcji
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Adrenergic_storm
No i czy tutaj po prostu nie chodzi o zbyt dużą ilość noradrenaliny względem dopaminy? Trzebaby raczej zjeść dość sporo tego tapentadolu.
W tabeli do przeliczania jednego opio na na inne opio jest, że 100mg Tramalu to ekwiwalent 37mg Tapentadolu, jednak moim zdaniem 100mg Tramalu działa jak 100mg Tapentadolu.
Niedawno dorzuciłem trochę Tramalu, może będzie lepiej.
Jak z wejściem przy iv?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA
Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.