Logika podpowiada że będziesz mieć większą powierzchnię do reakcji. Im drobniejsza frakcja substancji tym szybciej i lepiej spenetrujesz cały volumen; ponadto: nie musisz czekać na rozpuszczenie grudy w acetonie, nie musisz kręcić, nie musisz podgrzewać. Teoretycznie jedyne co tracisz to właśnie formę grudy. Jeśli robisz to dla siebie to w zasadzie bez różnicy.
Chyba że chcesz żeby wyglądało jednolicie...
Jednakże: jeżeli rozdrobniony proszek po oczyszczeniu wlejesz na filtr, na przykład taki stożkowy od kawy, to możesz uformować na świeżo bryłę, zgnieść materiał w filtrze. Może podczas schnięcia będzie jakaś szansa że ją "zwiąże".
"Rutyna to rzecz zgubna "
To chcesz jesc z acetone mokre?
Czytam ten temat i padam, instrukcja jak budowa cepa a ciągle pytanie jak to zrobić.
Ja zrobiłem płukankę porządna i wyszedł mi właśnie proszek o leciutkim kolorze różowym (wspomniał to samo któryś user)
Zapach według mnie bardzo delikatny, wręcz nie wyczuwalny.
Samo działanie myślę że takie samo ale zjazd 10x łagodniejszy
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Narkotyki w listach do więźniów. Wysyłali je do zakładów karnych w całej Polsce
Narkotyki trafiały pocztą do więzień w całej Polsce. Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko małżeństwu z Gorzowa Wielkopolskiego. Ewelina T. i Marcin T. mieli przez ponad cztery lata uczestniczyć w procederze, którego wartość oszacowano na co najmniej 50 tys. zł.
Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila
Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji
Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.