Logika podpowiada że będziesz mieć większą powierzchnię do reakcji. Im drobniejsza frakcja substancji tym szybciej i lepiej spenetrujesz cały volumen; ponadto: nie musisz czekać na rozpuszczenie grudy w acetonie, nie musisz kręcić, nie musisz podgrzewać. Teoretycznie jedyne co tracisz to właśnie formę grudy. Jeśli robisz to dla siebie to w zasadzie bez różnicy.
Chyba że chcesz żeby wyglądało jednolicie...
Jednakże: jeżeli rozdrobniony proszek po oczyszczeniu wlejesz na filtr, na przykład taki stożkowy od kawy, to możesz uformować na świeżo bryłę, zgnieść materiał w filtrze. Może podczas schnięcia będzie jakaś szansa że ją "zwiąże".
"Rutyna to rzecz zgubna "
To chcesz jesc z acetone mokre?
Czytam ten temat i padam, instrukcja jak budowa cepa a ciągle pytanie jak to zrobić.
Ja zrobiłem płukankę porządna i wyszedł mi właśnie proszek o leciutkim kolorze różowym (wspomniał to samo któryś user)
Zapach według mnie bardzo delikatny, wręcz nie wyczuwalny.
Samo działanie myślę że takie samo ale zjazd 10x łagodniejszy
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.