Logika podpowiada że będziesz mieć większą powierzchnię do reakcji. Im drobniejsza frakcja substancji tym szybciej i lepiej spenetrujesz cały volumen; ponadto: nie musisz czekać na rozpuszczenie grudy w acetonie, nie musisz kręcić, nie musisz podgrzewać. Teoretycznie jedyne co tracisz to właśnie formę grudy. Jeśli robisz to dla siebie to w zasadzie bez różnicy.
Chyba że chcesz żeby wyglądało jednolicie...
Jednakże: jeżeli rozdrobniony proszek po oczyszczeniu wlejesz na filtr, na przykład taki stożkowy od kawy, to możesz uformować na świeżo bryłę, zgnieść materiał w filtrze. Może podczas schnięcia będzie jakaś szansa że ją "zwiąże".
"Rutyna to rzecz zgubna "
To chcesz jesc z acetone mokre?
Czytam ten temat i padam, instrukcja jak budowa cepa a ciągle pytanie jak to zrobić.
Ja zrobiłem płukankę porządna i wyszedł mi właśnie proszek o leciutkim kolorze różowym (wspomniał to samo któryś user)
Zapach według mnie bardzo delikatny, wręcz nie wyczuwalny.
Samo działanie myślę że takie samo ale zjazd 10x łagodniejszy
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.