4-MMC, M-CAT, metyloefedron
Więcej informacji: Mefedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3688 / 609 / 1
Bez znaczenia, ale ja bym rozdrobnil.

Logika podpowiada że będziesz mieć większą powierzchnię do reakcji. Im drobniejsza frakcja substancji tym szybciej i lepiej spenetrujesz cały volumen; ponadto: nie musisz czekać na rozpuszczenie grudy w acetonie, nie musisz kręcić, nie musisz podgrzewać. Teoretycznie jedyne co tracisz to właśnie formę grudy. Jeśli robisz to dla siebie to w zasadzie bez różnicy.

Chyba że chcesz żeby wyglądało jednolicie...

Jednakże: jeżeli rozdrobniony proszek po oczyszczeniu wlejesz na filtr, na przykład taki stożkowy od kawy, to możesz uformować na świeżo bryłę, zgnieść materiał w filtrze. Może podczas schnięcia będzie jakaś szansa że ją "zwiąże".
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 2 / / 0
Dzięki za konkretną odpowiedź. Zrobię tak, że rozdobnie temat na małe kryształki typu 20/30 mg. I jak to ma wyglądać, zalewam je acetonem mieszam ileś sekund (ile?) a potem przelewam przez storzkowy filtr? Napisałeś, że kryształ "rozpuszcza się" to ja mam potem ten aceton jakoś odparować? Dopytuje bo nigdy nawet Antidolu nie robiłem, nie mam w takich eksperymentach doświadczenia ;) pozdrawiam
  • 32 / 7 / 0
Dla największej skuteczności płukania acetonem- rozkrusz kryształy tak drobno, jak to możliwe, najlepiej w moździerzu,potem zalej moździerz acetonem(najlepiej schłodzonym w zamrażarce dla zmniejszenia rozp. samego mateusza), lekko wymieszaj , resztę odsącz na papierze filtracyjnym, albo chociaż ręczniku papierowym. Pozostały aceton z zanieczyszczeniami i pewną ilością mefki możesz jeszcze odparować- wytrąci się bardzo zanieczyszczony mefedron- taka smoła z małą ilością kryształków- proces możesz powtórzyć, o ile warto
  • 2 / / 0
Nie ma sensu odparowywać acetonu, chyba, że jest techniczny lub był mokry towar wtedy są straty na czyszczeniu
  • 980 / 84 / 0
Up
To chcesz jesc z acetone mokre?
Czytam ten temat i padam, instrukcja jak budowa cepa a ciągle pytanie jak to zrobić.
Ja zrobiłem płukankę porządna i wyszedł mi właśnie proszek o leciutkim kolorze różowym (wspomniał to samo któryś user)
Zapach według mnie bardzo delikatny, wręcz nie wyczuwalny.
Samo działanie myślę że takie samo ale zjazd 10x łagodniejszy
ODPOWIEDZ
Newsy
Ucieczka zakończona w jeziorze

Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.

Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia

Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.