Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 993 / 49 / 0
a zmniejsza tolerancje na amfetamine?
prochy wciagales w proch sie obrucisz
  • 3523 / 54 / 0
strength pisze:
Mam pytanie:
czy DXM zmniejsza tolerancje na srodki typu: kreatyna i sterydy anaboliczne?
nie zmniejsza tolerancji na te środki, są to substancje które działają w zupełnie odmienny sposób niż narkotyki.
  • 447 / 45 / 1
Czy dex zbija tolerke na kanna?
Rozmyte kolory kończę, sorry...

Spoiler:
  • 6 / / 0
Sądzę że tak tylko przyuważyłem ciekawy efekt polegający na zmniejszeniu tolerancji lecz faza jest silna ale krótka. Przynajmniej ja tak mam. A DXM zmiejsza tolerkę na wszystko począwszy od alkoholu, kofeiny, nikotyny i mj przez amfę, psychotropy i tabsy pewnie po kokainę, mefkę i inne narkotyki (ostatniej grupy nie próbowałem ale skoro działa na dwie poprzednie...) tak więc obstawiam że zmniejsza tolerancję na wszystko a i mixy z nią są ciekawe. Tylko (przynajmniej ja) trzeba się liczyć z krótszą lecz silniejszą fazą.
  • 67 / / 0
Chciałbym zbić tolerancję przed wrzuceniem 4-HO-DET, myślicie że 150mg będzie na tyle dobre żeby nie zmienić za bardzo przebiegu tripa i jednocześnie wzmocnić działanie substancji?
  • 2372 / 57 / 0
Nie wiem ile ważysz, ale celuj w niskie drugie plato lub jeśli chcesz mocno w niskie trzecie. Pamiętaj, że deks podnosi ciśnienie i tryptaminy też.
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 67 / / 0
Ważę jakieś 70kg. Trzecie plateau to dla mnie już nie jest nieprzyjemne bez innych dodatków, a tym bardziej jakichś 30mg 4-HO-DET. Zdecydowałem się ostatecznie na 225mg, zobaczymy czy to dobra decyzja.
  • 181 / 4 / 0
Czy zauważył ktoś aby DXM zmniejszał tolerancje na etizolam?
  • 3656 / 602 / 1
DXM zauważalnie nie zmniejszył mi tolerancji na substancje narkotyczne. No chyba że jestem na zjeździe z 900 i wypijam rano kawę, zamiast iść spać.
Tak samo, minimalnie (?) na alkohol. Choć tego nigdy prawie nie pijam. A jeśli już to pół wina albo piw max 2. I tyle w zasadzie mnie zadowala.
Wypowiadam się akurat nieobiektywnie, siłą rzeczy. Jednak gdybym był grupą kontrolną, to bym nie zauważył tego zjawiska u siebie. Jednak kiedy słyszę, że niby zbija tolerkę, to zaczynam to podświadomie widzieć podkładając siebie pod dane sytuacje. A brałem/ biorę dużo, diabli za dużo i za często %-D
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 95 / 3 / 0
Z 600 mg(2 syropy popołudniu, 2 wieczorem) kodeiny zszedłem na 300 mg 2 dni(1 syrop popołudniu, 1 wieczorem) przez DXM i jego zbicie tolerancji. Teraz jestem po 1 syropku thiocodin i kopie mnie jeszcze mocniej niż wczoraj. 4 tabletki Acodinu zarzucane 40 minut przed załadowaniem kodeiny.
Ah, ta tolerancja.. 6 miesięcy nie chciała się wyrabiać i teraz zaczęła się odzywać.. NO ALE JEST PRZECIEŻ DXM! :>
Uwaga! Użytkownik CherubAnatema nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?

W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.

Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.