Poza tym będzie to czwórniak + sok gruszkowy, więc aż tak drogo nie wyjdzie :D
Spraw nie ma więc nie ma pędu...
Tylko ja i dymu pięć kłębów.
wina eksperymentalnego kokosowo-rodzynkowego
A wiecie, ja mam pomysł na winko z ananasów!
Pisz jak tam z tym winkiem kokosowym.
Co i jak z nastawem? I jak tam postępy fermentacyjne?
za jakieś cztery tygodnie mam zamiar wywalić cały ten syf (wiórki kokosowe, rodzynki i ta skorupę), zlać winko znad osadu i dodać trochę syropu cukrowego.
A w zapachu troszeczkę (tak ciut ciut) przypomina malibu, wiec się chyba dobrze zapowiada ;]
korkorio pisze: A wiecie, ja mam pomysł na winko z ananasów!
Spraw nie ma więc nie ma pędu...
Tylko ja i dymu pięć kłębów.
Btw też mi sie marzy nastawić winko ziolowe
Ja natomiast robię naleweczkę ziołową.
A myślałem kiedyś jak by można było fermentować zioło. Wino. Tylko chuj wie jak będzie się zachowywało THC? W alko się rozpuszcza, ale wino z zioła??? Oczywiście nie z samego.
Może wspólnie coś opracujemy?
A teraz planuje na jesień powtórkę pysznego gruszniaka miodowego, jakieś 25L
Jeszcze nigdy nie próbowałem robić miodku, ale próbowałem kosztować no i miodzio ;]
Jaki miód najlepiej się skomponuje smakowo z gruszkami?
Wybaczcie pomieszanie polskich fontow z ich brakiem, pisalem tego posta na 5 razy bo ciagle cos mnie odciagalo od kompa ;p
Który z nich okaże się najlepszy do gruszniaka?
Kto to wie?
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci
Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.