ODPOWIEDZ
  • 8 / / 0
Nieprzeczytany post autor: tokone »
Aftermatch:
2 piguly MCdonalds - myslalem ze wyskocze z butow :), kazdy dotyk wywolywal fale dreszczy, kontakty interpersonalne w znaczny sposob polepszone ;), zrenice szybko doszly do siebie (zreszta i tak niebyly mocno za duze).
Dzisiaj 0 (czyt. zero) zjazdu. Wiec wszystko sie skonczylo dobrze a impreza Sylwestrowa byla udana.

Pozdrawiam
Uwaga! Użytkownik tokone nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
to dobrze ze sie wszystko udało...

wiesz moze taka mała przestroga:

nie bież częsciej kółek niz raz na 3 miesiące bo mozesz miec taki wcisk ze swoj nalog alkoholowy zastapisz tym... - pogadaj z psychologiem jak chodzisz to Ci wytlumaczy...

Łatwiej jest zamienić jeden nałóg na inny niż zrezygnować całkowicie z jednego...

BTW: pomijam fakt ze XTC uzaleznia czy tam nieuzależnia (MDMA czyste) fizycznie i nie biore tego pod uwage
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 729 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: no1 »
po dropsach na oczy najlepsze ciemne okulary nightsunglases
Uwaga! Użytkownik no1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 74 / 2 / 0
nie wiem czy w dobry temat trafilem ale tu bylo cos o oczach. Otoz mialem taka faske ze ktorej soboty na imprezce zarzucilem sobie 7 bialych wisienek (mmmm boskie sa;)) i oczywiscie mialem ostry balet no ale jak worcilem do domu i polozylem sie spac to mialem taki efekt przezroczystych powiek. Normalnie zamykalem oczy i wszystko widzialem co sie dzieje, otwieralem i to samo sie dzialo. Czym to moglo byc spowodowane i dlatczego tak sie stalo?
Psychodelik, Psychodeliczny Styl, On Zaczyna Być Mną, Ja Zaczynam Być Nim....
  • 645 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: dobson »
To taki wkret po ixach ;-)
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                Jean Cocteau
  • 11 / / 0
Nieprzeczytany post autor: dust »
fak, a co sie takiego tam u ciebie dzialo jak juz polegles? ;)
no dobra. powaznie, odpowiem.
czym to moglo byc spowodowane? - pewnie dzialaniem czegos, co tam wpieprzaja do dropsow oprocz MDMA. MDA np - podobno jest bardziej halu- czy psychobleble..
dlaczego tak sie stalo? - bo zzarles 7 dropsow.
istnieje jeszcze jedna opcja, tzw 'teoria uciekajacego pigmentu'. z powiek (gdzie skora jest bardzo 'sfatygowana' - no wiesz ciagle otwieranie i zamykanie oczu) pod wplywem substancji psychotropowych ulatnia sie barwnik - w wyniku jakiejs dosc prostej reakcji chemicznej. barwnik dostajac sie do atmosfery natychmiast przeksztalca sie w bardzo drobny [srednica zastepcza ok 0,06mm!], jasnozolty osad i osadza w okolicy oczu. organizm w ciagu nastepnych paru godzin produkuje bardzo duzo witaminy d, co ulatwia wychwyt zwrotny i ogolnie zabarwianie wyblaklych partii ciala...
zaznaczam ze teorie ta stworzylam piszac tego posta. i nawet brak jakichkolwiek dowodow na jej istnienie nie umniejsza jej znaczenia w rozwoju chemii, medycyny i nauki ogolem.
no to baj/
inside you're ugly, ugly like me..
  • 352 / 99 / 0
Nieprzeczytany post autor: TenTyp »
@ Cannabisek: Powienieneś sie cieszyć! :D Mało ludzi dostaje taką wkręte. Ciekawe przezycie :D A wytlumaczenie jest dosyc proste, tzn wytłumaczenie tego zjawiska nie, ale mechanizm powodujący to zjawisko jest logiczny i w sumie prosty jak sie go skuma. Niekoniecznie jest to związane bezpośrednio z działaniem pixów. Jezeli konkretnie poszalales na imprezie to sie konkretnie zmeczyłes. Fizycznie zapewne niewiele odczułes, za to psychika dała ci znac właśnie w ten sposób. Nienaturalnie zkatowałeś sobie banie i organizm nie bardzo wie co wtedy robić. Ja tak czasem mam jak konkretnie zamelanzuje na białku.

Zamykając oczy i idąc spac proces przechodzenia w faze snu trwa ok.7 minut, podczas którego nawet na trzezwo dzieją sie dziwne rzeczy ale tego zazwyczaj nie pamiętamy. Natomiast wspomagany specyfikami i do tego wymęczony umysł świruje bardziej. Cały trik polega na tym, ze częśc mózgu odpowiedzialna za sny w takich przypadkach normalnie by juz pracowała i pokazywała nam nasze chore marzenia senne, tymczasem człowiek jest jescze świadomy, a obraz widziany oczyma brany jest omyłkowo za faze wstepną do snu

(czy I etap NREM, zwał jak zwał. czasem sie pamięta jak przed snem tak ni z tąd ni z owąd zaczynają się pojawiac jakieś obrazy, sytuacje nad którymi jeszcze mamy kontrole tzn. mozemy ją przerwac, albo zacząc myslec o czyms innym. Najcześciej jednak myslimy o czyms krótko przed snem i tak dokładnie nie wiemy dlaczego i skąd w ogóle sie wziął ten pomysł. btw sen moze byc zupełnie nie związany z obrazami fazy wstepnej, ale jakoś trzeba przestroić mysli na odpowiednie fale)

i w momencie zamknięcia powiek widzimy to samo co przed zamknięciem. Wszystko dzieje sie przez błędną ocene sytuacji przez nasz mózg, zmęczenie i do tego obecność środka odurzającego. Można w skrócie powiedzieć, że mózg zaczyna przechodzić w faze NREM kilka minut przed świadomością, a w momencie kiedy świadomie chcemy wejsc w tą faze wstepną, reszta odrazu wpada w faze REM, idąc najprostszym sposobem kontynuuje obrazy i wizualizacje z NREM, które w tym rpzypadku są tym, co widzimy z łóżka. Rzadko kiedy nasz mózg tak się pomyli i da wpędzić w pułapke :D

Po któryms razie, jak mi sie to zdarzyło, zapytałem sie o to znajomego co wtedy jescze studiował (teraz juz jest po) medycyne. Tak mi to wytłumaczył, jezeli jest ktos kto sie zna niech to rpzeczyta i sprawdzi. Dawno mi to tłumacyzł wiec mogłem nakręcić, ale wydaje mnie sie to sensowne poki co :D No i strasznie nastukany jestem i nie wiem czy to w ogole ma jakąś wartość :D

Warto dodać gwoli ścisłości, że faza NREM to faza powolnego ruchu gałek ocznych i głębokiego snu. faza ta dzieli sie jeszcze na inne fazy składniowe, ale mniejsza z tym. W kazdym razie zanim mózg wejdzie w pełni na faze NREM, a potem REM, występuje powolne przechodzenie w ten stan. Kiedy jestesmy zmęczeni i dodatkowo wymęczylismy nasz baniak działaniem dragu to mózg kompletnie sie gubi i jawe bierze za wstep do NREM. Z tąd ta cała checa :D

Tych co sie nie orientują co to REM i NREM odsyłam tu:

REM - http://pl.wikipedia.org/wiki/Rapid_Eye_Movement
NREM - http://pl.wikipedia.org/wiki/NREM
Zwierzęta i ludzie może nie są podobni
Ale w jednej sprawie są na pewno zgodni
Że trzeba mieć miejsce w którym można się rozjebać
Ostro zabalować a później wszystko sprzedać
  • 88 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pocisk »
ja po pigułach mam strasznie dziwne oczy - jedna źrenica wielka a dróga normalna ;D
zawsze ta sama jest większa a obie są rozjebane gdy zjem sporo
Uwaga! Użytkownik Pocisk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 278 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Wizeush »
Hmm.. moj org. reaguje od razu na MDMA :). Oczy po MDMA mam jak 2 czarne 5iecio zlotowki... Ale np po fecie nigdy nie mialem zrenic powiekszonych.. nawet jak mialem zjazd..
Ale ogolnie na rozjebane oczy nie da sie nic poradzic.. Nie pomoga tutaj na bank jakies kropelki do oczu itp.
Peace.
  • 74 / 2 / 0
ty moze to co mowisz ma jakis sens chociaz ja tez na fasce jestem dzis i to rozkminiam ale jakos wcale nie moge rozkminic o co Ci chlopie chodzi. I nie wiem duzo ludzi na tym forum pisze tak po chemicznemu ze ciezko zrozumeic czasem o co chodzi, moze dobzi chemicy by z was zostali, w tym kierunku kariere wasza rozwincie;) No ale powiem Ci ze to fajne to moglo byc na pcozatku bo nie jest tak fajnie widziec nacpanemu przez sen jak Twoja matka wstaje do roboty albo cos w tym stylu. Nie wiem co to bylo ale fajne bylo na poczatku no ale jak ktos lubi neich sobie zje 7 bialych podwojnych wisienek. Moim marzeniem jest zarzucic 9 bo chcialbym zobaczyc jaka sieka w bani wtedy jest. Jak po 7 widzialem przez zamkniete oczy to hmm moze po 9 bede umial latac albo cos heh ciekawe;) a wszystko zobaczymy 17 lutego:)
Psychodelik, Psychodeliczny Styl, On Zaczyna Być Mną, Ja Zaczynam Być Nim....
ODPOWIEDZ
Newsy
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki

Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.

To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.

Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.