Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 341 / 55 / 0
canonkod pisze:
Z czystej ciekawości spytam...

Jak się ma Bupra do metaodnu? Niczego z tych rzeczy nie próbowałem, ale w razie substytucji kiedyś.. Ciekawi mnie po prostu, do którego momentu 'wjebania" opiatowca bierze się buprę jako subst a od któego metadon? Czy może jakoś inaczej trzeba by to porównać?

Na 99.9% jest to napisane, ale jak już piszę posta...

Ile czasu może trwać subst buprą + jak to jest z dostępem w Polsce? Czy prywatny lekarz może bez problemu coś takiego załatwić?

pozdro
Mietek to udupienie totalne i degrengolada bo jak wcześnie nie przestaniesz to będziesz pił do końca życia, chociaż mietka też przepisuje lekarz na różową recke. Zależy gdzie mieszkasz... Jak się ćpało kompot, dobra here 10 lat to tak. Ale dla reszty jest buprenorfina. Na nowowiejskiej aż proponują program metadonowy ludziom co ćpali dwa lata...

tylko powiedz programisto,
czy na twej liście kontaktów
jest choć jeden co na czysto
zszedł z metadonowego traktu? :-p . tak to kiedyś ujęłam, na podstawie rozmów z moimi znajomymi- programistami mietkowymi , a z bupry znam 7 osob, które wyszły większych problemów, pod kontrolą lekarza biorąc rok, dwa.

obejrzyj sobie "metadonię" na youtubie czy tam gdzieś, i zobaczysz, po ile lat ludzie biorą metadon.

w Krakowie na Rydygiera jest bupra. ale suboxon /z naloksonem/, w Warszawie na Dzielnej chyba też był (nie mieszkam pare miechow w stolicy tyle ile nie biore hery ^^ wiec nie pamietam)...słyszałam też o Lublinie ale to inf nie potwierdzone. Za 5 lat będą wszędzie.

Ja jestem na programie buprenorfinowym ambulatoryjnym :-D jak to mój doktorek mówi wiec dostawać się nie musisz na program wystarczy być heroinistą, powiedziałam mu tylko to i dostałam recepty na benzo i bunondol, na program łatwo się dostać jak się leczysz u takiego psychiatry jak ja wypisuje zaświadczenie, że "w razie braku leków bede miała objawy odstawienne zagrażające memu życiu" no i musi przepisać nawet rodzinny wiec mogę tych buniaczków mieć i 50 paczek, a na program od kopa wezmą jeśli masz doświadczenia z metadonem, hera, 2 detoksy (ludzie podrabiają wypisy z detoksu, żeby się dostać na program) i takie zaświadczenie - ja przynajmniej mogę się dostać ale nie chce być uwiązana testowana na benzo. A 8 dych to nie majątek na miesiąc.

Mi lekarz przepisuje mi po 8 op bunondolu 0,4 na miesiąc czyli 80zł wiec nie pieniądze a leczenie super mam wypisane 8 tabletek na dzień ale sobie zeszłam wiec nie zużywam - pewnie to sprzedam. Ponieważ w ciągu paru dni zeszłam z buprenorfiny i myslalam ze jestem szcześliwa, bo skret słabszy niż po helenie dziś nie wytrzymałam bólow miesni i cholernego pocenia braku snu itp wypiłam 5ke metadonu. A buniaczki sprzedałam więc nie miałam się czym ratować Nie czuje się wyśmienicie ale znośnie, nie miałam żadnych wspomagaczy oprócz dormicum które jeśli daje się dożylnie 2 lata nie pomoże łykane, a klonów boje się tykać jak już jestem uzależniona od midazolamu.

Przechodził ktoś skreta po buprze? Ile to trwa? Biorę pięć miesięcy. Jakbym miała glupi mydocalm, ketonal, lorafen coś na tachykardie i ciśnienie to bym dała rade... eeeeeeeeeeeeh :wall:
Codzień mówisz słodko weź mnie lub się skręć
nie chciałam rozstania przez miłość do ciebie
odkryłam druga twarz ma na imie śmierć
duszy ci nie oddam, w narkomańskim niebie

by kometh
  • 88 / 2 / 0
ciężko powiedzieć, ale jak 5 miechów 2-3mg podjęzykowo, to stawiałbym około miesiąca góra
And if you're downright disgusted
And life ain't worth a dime
Get a girl with far away eyes
  • 1680 / 269 / 0
Fizyczny skręt? Bez przesady z tym miesiącem. Dobrze iść na detox po takim ciągu, w 10-12 dni doprowadzą cię do 80% formy. Na sucho tak z 2 tygodnie skręta bym liczył. Fizycznego.
Największy przegryw na forum
  • 452 / 2 / 0
próbował ktoś ładować Suboxon i.v. ? w ogóle rozpuszcza się to to w wodzie ? ma ktoś jakieś z tym doświadczenie ? bo już mam dosyć trzymania pod językiem tych tabletek przez pół dnia :scared:
The Smiths - Pretty girls make graves

kontakt tylko i wyłącznie przez gg - 5306912
  • 1959 / 59 / 0
Subuxon zawiera 2mg buprenorfiny*HCl i 0,5mg naloksonu*HCl. Oba dobrze rozpuszczalne w wodzie.
Wypełniacze to:
  • Laktoza jednowodna
  • Mannitol
  • Skrobia kukurydziana
  • Powidon K 30
  • Kwas cytrynowy bezwodny
  • Sodu cytrynian
  • Magnezu stearynian
  • Potasu acesulfam
  • Naturalny aromat cytrynowy i limonowy
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 22 / 1 / 0
ponololo pisze:
próbował ktoś ładować Suboxon i.v. ? w ogóle rozpuszcza się to to w wodzie ? ma ktoś jakieś z tym doświadczenie ? bo już mam dosyć trzymania pod językiem tych tabletek przez pół dnia :scared:
nie da rady IV, gdyż substancja stojąca w jego składzie obok bupry skutecznie udaremnia takie próby ;-)
już lepiej skrusz wal to sniffem, chyba że pomyliłeś suboxone z bunondolem..
  • 1540 / 211 / 0
I tu jest ciekawa sprawa. Otóż we wszystkich rozumnych źródłach jest podane, że nalokson nie odwraca depresji oddechowej po buprenorfinie, zaleca się podanie nieswoistego leku pobudzającego ośrodek oddechowy, doksapramu. Czy i na ile zapobiega ujebaniu się nią, nie wiem. Chodzi o to, że bupra ma działanie agonistyczno-antagonistyczne, przy czym to drugie ocenia się na 3-krotnie silniejsze niż naloksonu(!). Po co taka mieszanka? Trudno powiedzieć, tym bardziej, że przy dużych dawkach bupry zaczyna przeważać jej działanie antagonistyczne i nie są znane wypadki śmiertelne po podaniu czystej bupry, jedynie w miksach z benzo, zwłaszcza z midazolamem.
  • 425 / 33 / 0
Kwestia powinowactwa. Naloxon nie działa przy iv z tego powodu i Suboxon jest nagminnie używany iv bez żadnych komplikacji i skrętów. bupra go wypiera natychmiastowo. To straszak. Natomiast przy odstawianiu ważne jest żeby wyzerować w ciągu 14-21 dni maksymalnie. W ten sposób skręt od używanego opioidu mija a organizm nie zdąży uzależnić się od bupry. Skręt po majkopodobnych to maksymalnie 10 dni, oczywiście fizyczny. Idealnie, w tym czasie powinno się zjechać z B do zera i mamy po skręcie. Przeciąganie zażywania B nieuchronnie doprowadzi do skręta. Domowy detoks zazwyczaj tak się kończy. Skręty po buprze pojawiają się gdy ludzie schodzili z dawek tak małych jak 0,25 miligrama. Czytałem o pewnym przypadku odstawienia w którym to człowiek pisał, że miesiąc po zaprzestaniu było mu non stop zimno i maleńki okruszek B wyregulował temperaturę. Resztka pełzającego skręta po miesiącu powoduje iż mało kto dotrzyma do końca. Pomimo teoretycznie słabszego zespołu odstawienia jest to, według mnie, jeden z gorszych opioidów do odstawienia przy długim zażywaniu. Lepiej jest zejść z krótko działających opioidów. Plusem jest łatwość zmniejszania dawki oraz fakt, że po zmniejszeniu dawki działają słabe opio typu tramadol lub kodeina i można przeskoczyć na nie, żeby wyzerować. Jest to z reguły błędne koło i domowe "detoksy" to z reguły branie na okrągło i wyganianie diabła szatanem. Prawda jest taka, że bez terapii mało kto daje radę. Używanie B jest natomiast dobrą strategią minimalizacji szkód. Zarówno psychicznych, społecznych jak i finansowych. Blokada którą powoduje B powstrzymuje z reguły przed kompulsywnym braniem innych opioidów. Takie RDU będąc w czarnej dupie.
  • 382 / 6 / 0
Jakie plastry najlepiej zakupić i ile ich potrzeba na odwyk od kody, jeśli biorę codziennie 300 mg kodeiny od jakiegoś pół roku...? Ogólnie to biorę ok. 5 lat z przerwami (Dawki różne, dochodziło do 900 mg). I ciągnie mnie do niej tylko psychicznie... Fizyka jebać. Da się przeżyć.
Chcę się odzwyczaić od niej psychicznie... Żeby ugasić ciśnienie i nie myśleć codziennie z rana o niej... I zredukować koszty, jeśli się to opłaci.
  • 3197 / 385 / 0
Hehe, nieźle to wykombinowałeś. Jak chcesz się odzwyczaić psychicznie to nie bierz żadnych opio, unikaj rzeczy które cię nakręcają na branie, itd. Jak zaczniesz brać buprę to się w nią wjebiesz psychicznie i fizycznie dokładnie tak jak ci co próbowali takiej zamianki przed tobą. A skręt po buprze to już trochę wyższa szkoła jazdy niż skręt po 300mg kody.
ODPOWIEDZ
Newsy
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.

Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki

Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.

Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.