Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 8 / / 0
Ja się prl'a boje. Zawsze jak biore 5-6 mg podjęzykowo to mam moralniaki wewnętrzne i flasbacki. Moja decyzja pomiędzy graniem na komputerze a położeniem się spać trwała 1,5 h godziny siedziałem na krześle i się obracałem łóżko>komputer>łóżko i tak cały czas. Jedyny plus to taki że moja pamięć dostaje takiego kopa że wyciągam informacje z mózgu jak nigdy i też mam wrażenie że jestem nieśmiertelny.
  • 2799 / 607 / 0
Nikt już tego nie bierze? Zalega mi i pasowałoby to jakoś wykorzystać, ale przy ostatnim podejściu nie widziałem istotnych efektów które by się utrzymywały przez cały okres zażywania. Może teraz lepiej podziała jak połączę z piracetamem, zobaczę. Ten cudowny wpływ na pamięć niewątpliwie by się przydał. Być może w połączeniu z arylkami zajdzie coś niesamowitego %-D
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 2 / / 0
Ja stosuje, dziś dotarł do mnie produkt. Szczerze? Mam negatywne przeczucia. Korzystałem już z phenylopiracetamu, paracetamol, obecnie korzystam od dłuższego czasu z coluracetamu i coraz mocniej przekonuje się do tego że to scam. Prócz efektów psychosomatycznych i pseudo efektów ala Limitlees po zażyciu żadne efekty zdają się nie przekuwać na świat zewnętrzny. Forumowicze w większości zdają się nie wiedzieć o czym mówią, a jedynie wypluwać losowe słowa.
Coluracetam narazie w mojej opinii miał najlepsze efekty, lecz traktuj to jako argument anegdotyczny. Nawalam te nootropy, by memoryzować polskie prawo co nadal słabo obiektywnie wychodzi.
  • 2799 / 607 / 0
@Neutralnyy
Obawiam się, że "przeczucia" względem związku który dopiero dzisiaj otrzymałeś nie są jakkolwiek racjonalnym argumentem.
Wypowiedz się jak już będziesz miał z tym związkiem jakieś doświadczenie.
I paracetamol to nie nootrop.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 2 / / 0
Chodziło mi o jeśli dobrze pamiętam o phenylopiracetam w tamtym miejscu, klasycznie wkradła się pomyłka, gdyż piszę z telefonu.
Przeczucie względem PRL wynika raczej z uprzednich doświadczeń z innych substancji z których jak mówiłem korzystałem. I to już od dobrych kilku miesięcy.
Ostatnio podaję wszystko co zakupię dziewczynie i ta zupełnie nie czuje żadnych efektów, specjalnie nie mówię jak owa subtancja powinna działać i ta nic nie raportuje. Ani wyostrzenia wizji, ani intensyfikacji kolorów w sumie nic, point blan.

Przeczuwam że większość owych "efektów" może wynikać zwyczajnie z utwierdzenia informacyjnego i tak naprawdę mamy do czynienia z placebo.
  • 2799 / 607 / 0
@Neutralnyy Nootropy to nie dragi, żeby miały się pojawić nie wiadomo jakie efekty. Ja w przypadku PRL kilka razy rzeczywiście czułem poprawę pamięci, ale to trochę dziwna i być może kapryśna substancja.

Na ogół nootropy wykazują wyraźne działanie u ludzi, którzy mają jakieś problemy, deficyty.

W każdym razie, to jest wątek o PRL-8-53, więc skończmy offtop.
Dalszą dyskusję na temat nootropów ogółem proszę prowadzić w wątku ogólnym o dopingu mózgu lub tutaj:
czy-nootropy-na-ciebie-dzialaja-ankieta-t44264.html
topic66481.html
ODPOWIEDZ
Newsy
Matka przemycała narkotyki dla syna w więzieniu. Nasączyła nimi strony książki kulinarnej

Dzięki czujności funkcjonariuszy Zakładu Karnego nr 1 w Strzelcach Opolskich oraz szybkiej reakcji policjantów, udaremniono nietypową próbę przemytu narkotyków. 50-letnia kobieta, która przyszła na widzenie ze swoim synem, osadzonym w zakładzie karnym, chciała przekazać mu książkę zatytułowaną „Zdrowie zaczyna się na talerzu”. Jak się okazało, książka kryła coś znacznie bardziej niebezpiecznego niż przepisy na zdrowe posiłki.

Dwóch 15-latków z mefedronem. "Zwrócili uwagę nerwowym zachowaniem"

W ręce policjantów z Mińska Mazowieckiego wpadło dwóch 15-latków, którzy chwilę wcześniej zachowywali się nerwowo. Okazało się, że mieli przy sobie mefedron. O ich losie zadecyduje sąd rodzinny.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.