Coluracetam narazie w mojej opinii miał najlepsze efekty, lecz traktuj to jako argument anegdotyczny. Nawalam te nootropy, by memoryzować polskie prawo co nadal słabo obiektywnie wychodzi.
Obawiam się, że "przeczucia" względem związku który dopiero dzisiaj otrzymałeś nie są jakkolwiek racjonalnym argumentem.
Wypowiedz się jak już będziesz miał z tym związkiem jakieś doświadczenie.
I paracetamol to nie nootrop.
Przeczucie względem PRL wynika raczej z uprzednich doświadczeń z innych substancji z których jak mówiłem korzystałem. I to już od dobrych kilku miesięcy.
Ostatnio podaję wszystko co zakupię dziewczynie i ta zupełnie nie czuje żadnych efektów, specjalnie nie mówię jak owa subtancja powinna działać i ta nic nie raportuje. Ani wyostrzenia wizji, ani intensyfikacji kolorów w sumie nic, point blan.
Przeczuwam że większość owych "efektów" może wynikać zwyczajnie z utwierdzenia informacyjnego i tak naprawdę mamy do czynienia z placebo.
Na ogół nootropy wykazują wyraźne działanie u ludzi, którzy mają jakieś problemy, deficyty.
W każdym razie, to jest wątek o PRL-8-53, więc skończmy offtop.
Dalszą dyskusję na temat nootropów ogółem proszę prowadzić w wątku ogólnym o dopingu mózgu lub tutaj:
czy-nootropy-na-ciebie-dzialaja-ankieta-t44264.html
topic66481.html
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Lek na bazie LSD firmy Definium zmniejszył objawy lęku. Trzeci pozytywny wynik fazy III
Definium Therapeutics poinformowało o pozytywnych wynikach badania fazy III Panorama, w którym oceniano DT120 ODT – farmaceutyczną formulację lizergidu (LSD) – u dorosłych z uogólnionym zaburzeniem lękowym (GAD). Pojedyncza dawka 100 µg istotnie zmniejszała nasilenie objawów w porównaniu z placebo, a efekt utrzymywał się przez 12 tygodni. To trzecie pozytywne badanie fazy III programu DT120 ODT, po wcześniejszych wynikach w GAD i dużej depresji.
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces
Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.
Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia
W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.