serotoninowy pisze: a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
Coluracetam narazie w mojej opinii miał najlepsze efekty, lecz traktuj to jako argument anegdotyczny. Nawalam te nootropy, by memoryzować polskie prawo co nadal słabo obiektywnie wychodzi.
Obawiam się, że "przeczucia" względem związku który dopiero dzisiaj otrzymałeś nie są jakkolwiek racjonalnym argumentem.
Wypowiedz się jak już będziesz miał z tym związkiem jakieś doświadczenie.
I paracetamol to nie nootrop.
serotoninowy pisze: a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
Przeczucie względem PRL wynika raczej z uprzednich doświadczeń z innych substancji z których jak mówiłem korzystałem. I to już od dobrych kilku miesięcy.
Ostatnio podaję wszystko co zakupię dziewczynie i ta zupełnie nie czuje żadnych efektów, specjalnie nie mówię jak owa subtancja powinna działać i ta nic nie raportuje. Ani wyostrzenia wizji, ani intensyfikacji kolorów w sumie nic, point blan.
Przeczuwam że większość owych "efektów" może wynikać zwyczajnie z utwierdzenia informacyjnego i tak naprawdę mamy do czynienia z placebo.
Na ogół nootropy wykazują wyraźne działanie u ludzi, którzy mają jakieś problemy, deficyty.
W każdym razie, to jest wątek o PRL-8-53, więc skończmy offtop.
Dalszą dyskusję na temat nootropów ogółem proszę prowadzić w wątku ogólnym o dopingu mózgu lub tutaj:
czy-nootropy-na-ciebie-dzialaja-ankieta-t44264.html
topic66481.html
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA
Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.