Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy warto stosować Różeńca ?
1.Warto.
41
53%
2.Warto w miksach.
24
31%
3Warto w dużych dawkach.
9
12%
4.Nie warto.
3
4%

Liczba głosów: 77

ODPOWIEDZ
  • 105 / 4 / 0
Jak odczuwaliście antydepresyjne działanie rhodioli? Jeśli ktoś jadł St John's Wort, można je porównać ze sobą?
  • 1066 / 158 / 0
zajebiście ! Dziękuję :d

Rhodiola rosea L. działa wyśmienicie, piłem całą jesień-zimę z przerwami odpowiednimi ani razu nie miałem złego humoru, i tej zjebanej depresji zimowo-jesiennej którą zawsze miałem :d

po prostu po wypiciu, problemy odchodzą na bok pojawia się uśmiech na twarzy, przypływ energi czuć jak uwalnie się dopamina subtelnie, serotonina jest pięknie na prawdę polecam
PRAWDA :heart: :old: MIŁOŚĆ :old: :heart: MUZYKA :heart: :old:
  • 698 / 172 / 0
@eiffel65 A w jakiej miałeś formie? Susz czy ekstrakt? Jakie dawkowanie? Niedawno zakończyłem zimowy cykl na nalewce z dziurawca i efekty oceniam jako zauważalne, ale szału nie było, teraz chętnie spróbowałbym rodiolę, miałem kiedyś ekstrakt, ale zażywałem go nie do końca systematycznie ;) i nie przypominam sobie, żeby dał jakiekolwiek efekty.
  • 1066 / 158 / 0
tradycyjnie susz, kupuję w osiedlowym zielarskim na szybko jak chcę trochę taniej to z allegro

normlanie gotuje kilka minut potem pod przykryciem zaparzam 15-20 minut

piję codziennie rano ale ja piję z miksem z yerbą mate 1/4 kubeczka wlewam yerby i 2/4 kubeczka różeńca
PRAWDA :heart: :old: MIŁOŚĆ :old: :heart: MUZYKA :heart: :old:
  • 871 / 119 / 22
Przez temat przewija się wątek, że nie należy łączyć rhodioli z "nowoczesnymi" antydepresantami (SSRI itd.). A czy wie ktoś, czy można ją łączyć ze "starożytnymi" trójpierścieniowymi antydepresantami (np. Pramolan, Opipramol, Imipramina, Amitryptylina)? Biorę od miesiąca Amitryptylinę i pasi mi, a różeńca mam 4 paczki po 60 szt. i nie bardzo chcę testować, czy nie ma interakcji pomiędzy tymi dwoma lekami... ???
  • 708 / 25 / 0
Ja do klomipraminy brałem chyba wszystkie notropy i adaptogeny i żadnych interakcji nie było.
  • 3651 / 999 / 2
Może po prostu weź małą dawkę Różenca i obserwuj organizm? Nie od razu ZS dostaniesz przy slabym imao
sky is the limit
  • 2104 / 467 / 37
Biorę aktualnie kapsułki z różeńcem, 350 mg 3 razy dziennie, do posiłku. Ile dni przerwy w stosowaniu rhodioli musiałbym zrobić, żeby zarzucić DXM? Różeniec jest słabym iMAO, ale wiem że takie połączenie może powodować wzmożone nudności.

---------------

do scalenia
Jak się ma interakcja różeńca z tramadolem (niskie dawki, 300-400 mg)?

Scalono. taurinnn
Lubisz koks?
  • 15 / / 0
Panowie, jak w końcu najlepiej przyjmować preperat z rozancem? Na czczo czy po posiłku ( bo różne opinie czytałem?)
  • 708 / 25 / 0
Z rana na czczo
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.