Wątki traktujące o muchomorze czerwonym (Amanita muscaria).
ODPOWIEDZ
  • 77 / 1 / 0
borrasca pisze:
Lasy liściaste i iglaste, często w towarzystwie brzóz. Ogólnie jest to grzyb bardzo pospolity także jeśli nie znalazłeś to zwyczajnie ich jeszcze u Ciebie nie ma.
To samo u mnie. Już prawie tydzień ich szukam, żeby zrobić tego sybiaka.
Uwaga! Użytkownik K.K.Baczyński nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2244 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: borrasca »
Kiedy wkręcam sobie pewien stan, czy też on sam się pojawia, nazywam go leśną psychodelą, nie wnikam już gdzie jest reszta, zgubię się to nic, w końcu las mnie wyprowadzi, muśnięcie czerwieni, zmiana percepcji, zmysły wyostrzone, odruchowo odgarniam gałęzie i idę w to miejsce. Jest. Wygląda tak jak powinien. Skąd to wiem? Nie wiem. Czuję to.

Szukasz to znajdziesz, tylko uważaj żeby to on nie zrobił Ciebie i nie chodzi mi o toksyczność ale o to, co może zrobić. Owocnych poszukiwań.
Ostatnio zmieniony 06 kwietnia 2008 przez borrasca, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1238 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: gringo »
kur...a bluetooth mi się zjebał i nie mogę wstawić zdjęć z suszenia moich muchomorków :-/ ale mam pytanie: czy suszarka do grzybów wytwarza odpowiednią temperaturę do suszenia(76-93) , czy też może powinienem je jeszcze podpiec w piekarniku?
edit: chyba jednak aż takiej nie wytwarza.. bo przyłożyłem łapę i wcale nie parzy ;-) :rolleyes: %-D
לאכול חומצה!
  • 325 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: strunaman »
ja je trzymam od soboty do soboty następnej. potem amku :-)
' Miłość nie chce żebyście się martwili '
  • 1238 / 28 / 0
hmm ja jednak chyba zacznę od palenia w lufie żeby na początek zapoznać się z Panem Muchomorkiem ^_^
edit: w końcu udało mi się przesłać foty na kompa.. oto zdjęcia:
http://img231.imageshack.us/img231/2938/zdjciet2uv7.jpg
http://img212.imageshack.us/img212/5599/zdjciet5pm3.jpg
zauważyliście że na środkowym kapeluszu na samym jego czubku jest znak H ? ja go nie zrobiłem :scared: a zauważyłem go dopiero po wysuszeniu ;]
Ostatnio zmieniony 19 września 2007 przez gringo, łącznie zmieniany 1 raz.
לאכול חומצה!
  • 1238 / 28 / 0
a pierdolę to, podsuszyły się już.. wpierdolę jednego kapelusza do garnka i na ogień z nim %-D ciekawe co mi po nim będzie ^_^

Edit: Będę zdawał relację na bierząco z tego zacnego wydarzenia :-)
smak całkiem znośny, ale zapiłem małym łyczkiem soku..
12:41- 4 minuty po wypiciu: jakaś fala ciepła przeszła przez ciało. Ale to może dlatego że podjarałem się tak na te grzyby %-D
12:59- dalej nic z ciekawszych efektów, złapała mnie tylko lekka zgaga i coś burczy w żołądku. Fala ciepła utrzymuje się nadal. Pojawiło się lekkie mrowienie z tyłu głowy jakby mnie ktoś głaskał :-)
13:22- to samo... chyba wziąłem za mało.. zaraz dopalę jakąś skórkę z MJ :-D
13:49- nic..tylko się upaliłem ;] ale z muchomorkiem chyba nie trzeba wyrabiać receptorów?<lol> idę chyba zaraz do lasu nazbierać ich więcej
Ostatnio zmieniony 19 września 2007 przez gringo, łącznie zmieniany 4 razy.
לאכול חומצה!
  • 2244 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: borrasca »
Żadnych receptorów, weź tylko pod uwagę, że to bardzo nieprzewidywalny psychodelik. Dozuj ostrożnie, skoro już musisz. :-)
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 134 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Towarzysz X »
To jak w koncu z tym paleniem. Obieram skorke i nabijam czy lepiej skrecic? i ile tego spalic (moze dobra miarka beda "lufki"?) Moze jest to gdzies w topicu, ale nie chce mi sie przegladac 19 stron. i zjadac bez skorki?
  • 424 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Adam Selene »
Zjadać ze skórką, w niej i w tej żółtej warstwie pod spodem jest najwięcej muscymolu. Palenia próbowałem raz i nic z tego nie wyszło...smak nawet ujdzie.
Uwaga! Użytkownik Adam Selene nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 185 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: teflon »
w tym roku straszny wysyp muchomorow. ostatnio to nawet muchomor podszedl mi pod dom
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.

"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku

24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.

Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.