borrasca pisze: Lasy liściaste i iglaste, często w towarzystwie brzóz. Ogólnie jest to grzyb bardzo pospolity także jeśli nie znalazłeś to zwyczajnie ich jeszcze u Ciebie nie ma.
Szukasz to znajdziesz, tylko uważaj żeby to on nie zrobił Ciebie i nie chodzi mi o toksyczność ale o to, co może zrobić. Owocnych poszukiwań.
edit: chyba jednak aż takiej nie wytwarza.. bo przyłożyłem łapę i wcale nie parzy ;-) :rolleyes:
edit: w końcu udało mi się przesłać foty na kompa.. oto zdjęcia:
http://img231.imageshack.us/img231/2938/zdjciet2uv7.jpg
http://img212.imageshack.us/img212/5599/zdjciet5pm3.jpg
zauważyliście że na środkowym kapeluszu na samym jego czubku jest znak H ? ja go nie zrobiłem :scared: a zauważyłem go dopiero po wysuszeniu ;]
Edit: Będę zdawał relację na bierząco z tego zacnego wydarzenia :-)
smak całkiem znośny, ale zapiłem małym łyczkiem soku..
12:41- 4 minuty po wypiciu: jakaś fala ciepła przeszła przez ciało. Ale to może dlatego że podjarałem się tak na te grzyby
12:59- dalej nic z ciekawszych efektów, złapała mnie tylko lekka zgaga i coś burczy w żołądku. Fala ciepła utrzymuje się nadal. Pojawiło się lekkie mrowienie z tyłu głowy jakby mnie ktoś głaskał :-)
13:22- to samo... chyba wziąłem za mało.. zaraz dopalę jakąś skórkę z MJ :-D
13:49- nic..tylko się upaliłem ;] ale z muchomorkiem chyba nie trzeba wyrabiać receptorów?<lol> idę chyba zaraz do lasu nazbierać ich więcej
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku
24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.