Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 81 / 51 / 0
22 maja 2025Baltimore pisze:
Czy łączne stosowanie bupropionu i pregabaliny zwiększa ryzyko wywołania padaczki?
No wiesz, pregabalina jest lekiem przeciwpadaczkowym. W swoim mechanizmie powinna hamować glutaminian i aspartam, które to pośrednio za to pobudza bupropion. Nie słyszałem o żadnej paradoksalnej reakcji bupropionu z lekami przeciwdrgawkowymi.

Ogólnie dobre combo, nieco redukuje uboki bupropionu – również problemy z zasypianiem.
  • 100 / 19 / 0
@Baltimore, jak znosisz to połączenie? Dlaczego zwlekałeś z włączeniem bupropionu?
  • 578 / 73 / 0
@Heavenscape, dzięki za informacje. Pregabalina rzeczywiście znosi uboki bupropionu. Śpię normalnie od 22.30 do 6.00 każdego dnia. Bupropionu właściwie nie czuję, ale brałem go jak dotąd przez cztery dni.

@Hanalena, dobrze znoszę. Zwlekałem z włączeniem bupropionu, bo naczytałem się, że podnosi on u pacjentów tętno. Dostałem go świeżo po wyjściu z detoksu i jeszcze przez dobry tydzień po zejściu z klonazepamu serce biło mi dosyć szybko (w spoczynku 110 ud./min., przy przewracaniu się z boku na bok w łóżku nawet 150 ud./min.). Później wszystko się uregulowało, wsparłem to także ja, regularnie biegając i jeżdżąc rowerem.

Jak już jesteście – wiecie, czy NDRI będzie kłóciło się z lizergamidami podobnie jak SxRI? bupropion ma bezpośrednio nie wpływać na 5HT2, ale są w medycynie opisane przypadki zespołu serotoninowego po samym nim.
11 sierpnia 2020CATCHaFALL pisze:
Ty kurwo już sklej tą pizdę tak samo, bo ani to śmieszne, ani żałosne w twoim wykonaniu.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.

Papier nasączony syntetyczną marihuaną

W strzelińskim zakładzie karnym wykryto próbę przemytu substancji ABP, którą nasączone były kartki listu. Działanie syntetycznego narkotyku można porównać do silnego działania marihuany.

Badania: Najczęściej używanym narkotykiem w Macedonii jest marihuana

Respondenci palą jointa, aby zmniejszyć stres i się zrelaksować.