@Hanalena, dobrze znoszę. Zwlekałem z włączeniem bupropionu, bo naczytałem się, że podnosi on u pacjentów tętno. Dostałem go świeżo po wyjściu z detoksu i jeszcze przez dobry tydzień po zejściu z klonazepamu serce biło mi dosyć szybko (w spoczynku 110 ud./min., przy przewracaniu się z boku na bok w łóżku nawet 150 ud./min.). Później wszystko się uregulowało, wsparłem to także ja, regularnie biegając i jeżdżąc rowerem.
Jak już jesteście – wiecie, czy NDRI będzie kłóciło się z lizergamidami podobnie jak SxRI? bupropion ma bezpośrednio nie wpływać na 5HT2, ale są w medycynie opisane przypadki zespołu serotoninowego po samym nim.
11 czerwca 2026serotoninowy pisze: Kocham gabajeby i chuj jestem GABA wrakiem, prega 2 dzień wjeżdża wyśmienicie na wyzerowanej tolerce 750mg i z 5 kaw, a teraz chillout wyrwałem 4 żywce na promce, ale bym się napił giebla
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
29 maja 2025Macabra pisze: Hej, powiedzcie mi jaka reakcja zachodzi pomiedzy bupropionem a amfetamina. Planuje terapie bupropionem, ale wiem ze w wakacje moga zdarzyc sie pojedyncze razy gdy sobie cos przyfuram. Nic zlego sie nie stanie?
alprazolam dany w karetce od razu ustabilizował sytuacje.
Btw. ktoś wciąga bupropion? Bo ostatnio zaczałem to robić i działa zajebiście, 3 sniffy dzennnie 150 mg.
Raz brałam i byłam zrobiona cały dzień, niewiem czy ten Oribion podbił działanie pregi? Nie znam się na takich rzeczach jeszcze, ale uboki wtedy miałam dalej mimo wszystko niestety
25 maja 2025Heavenscape pisze:No wiesz, pregabalina jest lekiem przeciwpadaczkowym. W swoim mechanizmie powinna hamować glutaminian i aspartam, które to pośrednio za to pobudza bupropion. Nie słyszałem o żadnej paradoksalnej reakcji bupropionu z lekami przeciwdrgawkowymi.22 maja 2025Baltimore pisze: Czy łączne stosowanie bupropionu i pregabaliny zwiększa ryzyko wywołania padaczki?
Ogólnie dobre combo, nieco redukuje uboki bupropionu – również problemy z zasypianiem.
30 maja 2025StrangeFuture pisze: Ostatnio dostałam od psychiatry bupropion w postaci oribionu 150. Dla mnie okropne gówno, uboków miałam tyle że odstawiłam kompletnie ten lek, niewiem dlaczego akurat spadło na mnie tyle skutków ubocznych typu; ból brzucha , suchość w jamie ustnej, ból głowy, nudności,brak apetytu itd… miałam w domu pregabaline w postaci lineforu 300mg i po niej się już lepiej czuje tak naprawdę. Terapeutycznie wycisza fajnie, daje taką siłę żeby cokolwiek zrobić a nie tylko leżeć ;d
29 maja 2025tosieniedzieje pisze: Btw. ktoś wciąga bupropion? Bo ostatnio zaczałem to robić i działa zajebiście, 3 sniffy dzennnie 150 mg.
Raz chyba na czczo a brałam go tydzień bo odpuściłam przez te uboki, a pregabaline z 3tyg? Jeden dzień biorę a potem 2-3 dni wcale.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.