Będę wdzięczny za odpowiedź
Brałem przeróżne SSRI, w tym dłużej duloksetyne i sertraline z różnymi ubocznymi skutkami jak rozdrażnienie czy kompletna anorgazmia, która występowała u mnie przy każdym prawie leku psychotropowym.
Dostałem od lekarza wortioksetyne, biorę 10mg już dwa miesiące i jest zdecydowana poprawa.
Oraz co dla mnie bardzo istotne, w ogóle nie wpływa na seks czy orgazm.
Jednakże, muszę dodać, że w tym roku do leków, zmuszałem się do treningu, siłowni, biegania, medytacji, modlitwy i ekspozycji na ekstremalne zimno i w tym całym zestawieniu, moja głową zdecydowanie szybciej wróciła do zdrowia, w porównaniu gdy brałem same leki, to bez porównania jest teraz.
Podsumowanie: wortioksetyna 10mg rano, do tego 150mg x2 pregabalina i trazadon 50mg na sen i jest zdecydowana poprawa.
Niewiem czy jest przeterminowana ale pewnie tak. Ile lat po terminie ważności da sie ją jeszcze zażywać bezpiecznie? (O ile wogóle sie da)
Brał ktoś na Ocd?
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.