Odwrotni agoniści receptorów histaminowych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 198 / 7 / 0
Po co kombinować po aptekach, jak to każdy lekarz na mrugnięciem oka wypisuje.... Bez biegania i głupich spojrzeń głupich szmat z aptek.
Nie będę swoim wrogiem gdy jestem swoim Bogiem. ;-)
  • 408 / 3 / 0
london5 pisze:
Ja nie. Dobrze działa przeciwlękowo.
W moim przypadku skuteczna dawka przeciwlękowa to 30-40mg a po takiej ilości robiłem się już mocno senny, więc jak widać na każdego działa to inaczej. Ale na sen jak znalazł, choć z tym na szczęście nie mam większych problemów.
Uwaga! Użytkownik FrozenSynapse nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 45 / / 0
Na mnie hydroksyzyna bardzo słabo działa przeciwlękowo. Robię się po niej tylko senny i zmulony, a stres nadal występuje. Jedyne do czego się przydaje to podbijanie działania kodeiny ;-)
  • 401 / / 0
FrozenSynapse pisze:
london5 pisze:
W moim przypadku skuteczna dawka przeciwlękowa to 30-40mg a po takiej ilości robiłem się już mocno senny, więc jak widać na każdego działa to inaczej. Ale na sen jak znalazł, choć z tym na szczęście nie mam większych problemów.
Wzmaga relaksujące działanie kodeiny w moim przypadku, miodzio dosłownie, wystarczy 30mg zazwyczaj
Uwaga! Użytkownik Blair0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 322 / 36 / 1
hydroksyzyna przydaję się praktycznie tylko do kody... Sama w sobie zamula a jakoś nigdy nie pomogła mi się uspokoić. Wystarczy 20mg a koda grzeje dwa razy mocniej w moim przypadku. A jeśli ktoś chce coś przeciwlękowego to chyba diazepam będzie lepszy %-D
What's left of me?
  • 232 / 6 / 0
Muevonir pisze:
A jeśli ktoś chce coś przeciwlękowego to chyba diazepam będzie lepszy %-D
wszystko będzie lepsze ;-)
hydro jak cukierki, nie usypia mnie nawet cały listek (20?30? tabletek?)
Ale jak się poznało smak benzo, to hydroksyzynka jest jak homeopatia. Woda z cukrem.

"Głupotą jest bać się tego, czego nie można uniknąć"
P. Syrus

• 591 / 8 / 0
M864 pisze:
Jak to jest z dostawaniem hydroksyzyny w podobno co 3-4 aptece bez recepty? Po prostu iść do apteki i zwyczajnie poprosić o Hydroxyzinum 10mg?
Ja raz kupiłem bez recepty mówiąc 'ale jak to, u mnie na wsi normalnie można było kupić'. W aptece obok przychodni jak kupowałem jakieś leki na grypę.
  • 680 / 43 / 0
w normalnych dawkach u mnie totalnie nie działała jakkolwiek przeciwlękowo, uspokajająco, a bardzo się starałam nie porównywać z benzo :-D i nie to, że gorsze ale zero efektów albo totalnie niezauważalne. jak wszamałam z 80mg to tylko mnie zmuliło, więc położyłam się na drzemkę i wstałam po piętnastu godzinach...
I have only two emotions
careful fear and dead devotion
I can't get the balance right
with all my marbles in the fight
I see all the ones I went for
all the things I had it in for
I won't cry until I hear
because I was not supposed to be here.
  • 343 / 3 / 1
jak zjadłem raz 150mg przed samym snem to padłem jak kłoda ale sen ten był taaaaaaki chujowy, i tak samo jak @up obudziłem sie po 15 godzinach, niewyspany i to na nieogarze typu nie mogę się rozbudzić przez godzine od wstania i kolejną godzine na warzywie :retarded:
ale innym razem zjadłem 4x25mg z braku laku żeby "kurwa zadziałało" przeciwlękowo i oczywiście nie zrobiło nic..
to sie nadaje tylko jako antyhistamina, ale jako antyhistamina sprawdza sie zajebiście :-)
"Lets go Batman and Robin. Rob a pharmacy on the comedown."

Spoiler:
  • 1188 / 5 / 0
Czy mogę brać hydroksyzynę z sertraliną? Nie mam pojęcia w jaki sposób działa połączenie tych dwóch leków, a nie chcę hydroksyzyną osłabić działania SSRI.
ODPOWIEDZ
Newsy
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4

Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.

To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.

Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki

Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.