Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 343 / 6 / 0
Tylko winić USA za ten stan rzeczy w Polsce, to skrajna przesada. Przykład wielu państw dowodzi, że jak jakiś naród chce, to może iść obojętnie jaką swoją drogą.
.
Od pewnego czasu ze zdumieniem czytam straszne opinie polityczno społeczne Starego dziada i oxan, gdzie skrajny antyamerykanizm i antyglobalizm z dużymi pierwiastkami Radia Maryja, niby ma tłumaczy wszystkie złe zjawiska polityczno społeczne. Ja jednak nie upatruję przyczyny prześladowań ćpunów w Polsce jakimś wrogim siłom z USA, bo to Polacy sami sobie zgotowali ten straszny los i nikt nam tego nie narzucił. Fakt, że na świecie są często straszne mody i trendy uzasadniane wzniosłymi ideami, jednak nikt żadnego narodu nie zmusza do akceptacji tych czy innych rozwiązań i akceptacji danych idei.
Uwaga! Użytkownik Motor niczyj jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1406 / 143 / 0
hello :) bardzo mądrze motorze skojarzyłeś, że ja, dziadek, a jeszcze uchylając rąbka tajemnicy zdradzę że co najmniej kilka osób to ta sama persona. takie gigantyczne alter ego, alter ega. do tego masz oczywiście rację. my wszyscy jesteśmy zwolennikami Radia Maryja. no wiesz, taka maryjna komóka, wtyka na hajpie :). niestety znowu nas zdemaskowałeś :(. ojciec dyrektor będzie zawiedzziony. nasza premię również rogaty porwał. nie udało się nam sfermentować ani grama opium w chłodnej piwnicy. ech straszne. w wszystkiemu winny jest twój wręcz genialny nos psa gończego. po zdemaskowaniu musieliśmy przenieśc zapasy i nam wziało i spleśniało. tragedia.
ps. do hyperrealowców: w zaufaniu zdradzę Wam moje dziatki, że była to kula zwęglonego uprzednio opium, którą poddano fermentacyji w ciemnej i chłodnej piwnicy, z przeznaczeniem do waporyzacji i sporządzenia nalewki opiumowej dla ojca derektora.
będzie niepocieszony, bo to był cały nasz zapas. i go szlag trafił.
drogi motor-head jak spędzć pleśń a tej kuli? nie umiemy, bo nasz antyamerykaniz i antyglobaliz nie pozwolił nam nauczyć się angielskiego, wiec nie ma mowy o korzystaniu a jakichkolwiej tekstów źródłowych. a języku polskim nic nie ma, gdyz straszny aparat represji, z ktorego i nasza komórka sie wywodzi, był spalił na placu wszystkie dostępne źródła.
jak wydobyć stamtąd morfinę dla ojca derektora? jak?
ojciec będzie za chwilę na skręcie. jak miliony jego wiernych słuchaczy przyjmą straszna prawde?
mimo stałego podważania twych kompetencji, bo taka dostalismy tu role i dywesyfikowania twej szacownej motor-head błagamy bądź chrześcijaninem .pomóż nam. doskonale wiemy, ze jestes najlepszym expertem w dziedzinie wszystkich opioidów. nawet tych których nazwy nie za dobrze potrafisz napisac, a które są pomiotem szatana, bo wysycaja tkanki i muzgi, mózgi i tkanki. a potem sie uwalniają i sieja śmierć i destrukcję wśród starych żeliwnych grzejników.
wierzymy, że okażesz sie miłosierny i odpuścisz nam nasze grzechy, jako i my odpuszczamy naszem winowajcom.
zatem o szlachetny oświecony, niosacy promyk światła i nadzieji na tym diabelskim forumie- pomóż. okaz sie dla nas litościwy i wielki-o maluczki.
ps peesa, czyli ps nr2. tylko błagamy to nie offtop. dyc tematycznie w kwestii morfiny prosiny motor-head o radę. ojciec derektor juz zaczyna luxne stolce popuszczać
Ostatnio zmieniony 25 maja 2013 przez oxan, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 343 / 6 / 0
Oj, zaczyna się... Jak już musisz to pisać, to błagam w imieniu wszystkich, mniej pustosłowia i wodolejstwa. Śmiało można napisać to to samo w 1/4 tekstu...
Uwaga! Użytkownik Motor niczyj jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1406 / 143 / 0
motor online co za zajszczyt.
chylę czoła królu trollów.
plac jest twój. mnie już nie ma
"a makówka rzecze smutnie, po co zwady, po co kłótnie
po co Wasze swary głupie- wnet i tak zginiemy w zupie"
Ostatnio zmieniony 25 maja 2013 przez oxan, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 583 / 6 / 0
ten troll niewie chyba ile ty w zyciu przecpales %-D
  • 584 / 21 / 0
Mastah pisze:
Panowie i panie, mam pytanie. Mam morfine, okolo 200ml w ktorej jest 10mg na 1ml; czyli okolo 2g morfiny. Z tego co wiem to jest to morfina ktora podaje sie w kroplowce(nie ampolki). I teraz moj problem. Mam pompki insulinowki 1. Nie mam wiekszych bo u mnie nie jest tak prosto sobie poprostu kupic wieksze. Zamawial przez net tez nie chce bo przez przypadek moglaby otworzyc zona ta paczke. Jak zrobic zeby morfiny bylo wiecej na mniejsza objetosc wody? Po prostu chce walnac wiekszosc ilosc z pompki 1 a nie chce sie kluc pare razy. Z morfina w swoich rekach mam pierwszy raz do czynienia ale na pewno nie pierwszy raz z opiatami.
Juz mam pompke 10 z dosc mala igielka takze wszystko jest w jak najlepszym porzadku. Jeszcze pare pytan. Moge ta morfine zmieszac z koksem i walnac? Nic mi sie nie stanie? A jakbym zamiast koksu mial kryl i zeby rozpuscic kryl dodaje octu i wody. Po mieszance krylu rozpuszczonego w occie i morfinie nie bedzie jakis komplikacji. Nie zrobie sobie krzywdy?
  • 840 / 26 / 0
wal śmiało nie zrobisz sobie krzywdy , ale bardziej celowałbym w heroine-kokaine a nie morfine-kokaine. (ale to już każdy ma swój gust) wjazd będzie potężny pewnie , ja osobiście wole bardziej heroinowy niż majkowy chamski wjazd jeszcze z koksem.

@down (ms lovett) - ja wyraziłem tylko zdanie na temat że może walnąć bo z towarem nic nie będzie i można pukać ( faktycznie słabo sprecyzowane z mojej strony ) ale @Mastah myślę ze nie jest amatorem i wie z czym to się je więc nie potrzeba tu umoralniać i pouczać go że to może się źle skończyć ( każdy kolejny strzał może być ostatnim i nie ważne czy heroina z koksem czy morfina z koksem czy sama morfina bądź kokaina itd itd ) i myślę ze każdy ćpun się z tym liczy i o tym doskonale wie skoro się za to zabiera. No ale masz racje ja nie daje głowy że nic mu się nie stanie po tym , ale mówie ze można pukać takie rzeczy i ludzie to robią . Mniejsza o większe i tak puknie i tak wiec zbędne pierdolenie :)
Pozdro!
Ostatnio zmieniony 25 maja 2013 przez czarny3211, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik czarny3211 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 401 / 3 / 0
Speedball zawsze łączy się z dużym ryzykiem, nie możesz więc pisać z całą pewnością, że 'nic się nie stanie', czarny. Wjazd będzie mocnym obciążeniem dla organizmu, tu się zgodzę, że heroina byłaby lepsza ze względu na brak histaminowego wejścia. Uważaj, by nie przedobrzyć z dawką, szczególnie koksu. Ja raz brałam taki miks, przyznać muszę, że było dziwnie.
In heaven everything is fine. You've got your good things and I've got mine.

http://www.youtube.com/watch?v=qHYNfitGBp4

---

„Jedyna wolność to zwycięstwo nad samym sobą.” opio-free :cool:
  • 880 / 23 / 0
Nie wiedziałem że duża dawka morfiny potrafi być tak przyjemna gdy nie jest się w ciągu na czymś acytylowanym, co sprawia zę podanie morfiny smakuje jak rzucenie się w rozgrzany olej...

Waliłem 120mg na czysto- przy powolnym podawaniu 5ml igieł i reakcji histaminowej nie było wgl, tylko serce przyjemnie i lekko przyśpieszyło i to narastające, morfinowe uczucie rozchodzące się po nogach.... Eh, stwierdzam zę wjazd morfiny faktycznie potrafi być przyjemny....

Chwile potem morfina połaczyła się z Morphine z głośników w aucie, papierosem i dzien był piękny aż do wieczornego noddowanie i łatwego zaśnięcia ;]

No, a teraz dalej absta, wielka wdzięczność że jednak nie dostałem skręta i czekanie na następną okazję żeby móc przywalić i nie wpaść w ciąg.... :rolleyes:

PS-wydaje mi się jednak że działanie acytylowanej morfiny jest pełniejsze, bardziej obfite w ciepło, weselsze, jednocześnie temu morfinowemu nic nie brakuje-fajnie że działa na tym samym poziomie, subtelnie, cały czas, ale fakt że ja jako użytkownik acytylowanej majki trochę tęskniłem za tym ostrym grzaniem w środku od samego podania do kilkudziesięciu minut.... Tym stanem który odwraca wszystko o 180stopni zaraz po podaniu, w morfinie tego nei było czuć tak wyraźnie.
Nie ćpiej bo skiśniesz!
  • 1037 / 10 / 0
Wczoraj drugi raz podałem majkę i.v. (z Sevredolu) i drugi raz nie poczułem wjazdu - ktoś ma jakiś pomysł dlaczego?
Za pierwszym razem, co prawda, poczułem lekką przyduchę, ale nic poza tym - jednak wtedy podawałem to stosunkowo wolno. Wczoraj natomiast podawałem już niemal tak szybko jak tylko pozwalała na to strzykawka - i również nic nie poczułem, tym razem nawet tej przyduchy.
Część poszła mi pod skórę, to fakt, ale była to może 1/4 albo nawet 1/5 całości roztworu - cała reszta natomiast poszła do żyły i jestem tego na 99,9% pewien.

Z jakiego więc powodu nie poczułem żadnego wjazdu? :(
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach

Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.

Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi

Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.

Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu

W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.