Nigdy nie widziałem takich grzybków w ofercie żadnego sklepu z growkitami, ale jest to jedyne co przychodzi mi na myśl
Ot trafiło Ci się
Sam bym takie chciał
ale ładne!
Z góry dzięki za odpowiedzi
Winą za dziurki nie obarczałbym infekcji. Nie spotkałem się nigdy - w tym także w opiniach innych - z infekcją która ograniczała by się do kapelusza danego owocnika. 100 procentowej pewności Ci nie dam, ale uważam że jest to już prędzej wynik jakiejś mechanicznej przeszkody na drodze pina - np. ziarenka wermikulitu, wyjątkowo silnego strumienia wody ze spryskiwacza etc.
Możesz zrobić tak jak piszesz
https://ibb.co/Dw5RQs3
https://zapodaj.net/d5e79fa1b3e95.jpg.html
Obawiam sie, ze pleśń, ale ja się nie znam, tak na logikę te siniaki powinny być na zewnątrz, a nie w środku - ale nie wiem na pewno, czy od środka może grzyb pleśnieć.
Rośnie u mnie trzeci rzut. Zapowiada się sporo słabszy od drugiego, piny pojawiły się po piątej dobie, dzisiaj jest szósta.
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami
Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.
Dwóch 15-latków z mefedronem. "Zwrócili uwagę nerwowym zachowaniem"
W ręce policjantów z Mińska Mazowieckiego wpadło dwóch 15-latków, którzy chwilę wcześniej zachowywali się nerwowo. Okazało się, że mieli przy sobie mefedron. O ich losie zadecyduje sąd rodzinny.
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani
Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.