Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 66 / 3 / 0
Potrafi ktoś mi wytłumaczyć skąd te twierdzenie, że klon jest silniejsza i bardziej niebezpieczna benzodiazepina niż alpra?

przeniesiono - detronizator
  • 3244 / 553 / 0
11 listopada 2024mamyto321 pisze:
Potrafi ktoś mi wytłumaczyć skąd te twierdzenie, że klon jest silniejsza i bardziej niebezpieczna benzodiazepina niż alpra?
Tak, receptory Gaba-A i Gaba-B. Klon oddziaływuje bardziej na te drugie, a one wpływają bardziej spazmolitycznie na mięśnie gładkie, odwrotnością tego jest po prostu padaczka i nawet jeśli nie masz predyspozycji do niej to po klonach szybciej dostaniesz ostrego ataku, nawet z zatrzymaniem oddychania co może być niebezpieczne jeśli nikt nie będzie w pobliżu i Cię prawidłowo „nie zabezpieczy” na ziemi. Nic fajnego

https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 133 / 21 / 0
Witam oraz proszę wybaczyć o mały offtop. Udzielają się tu zarówno osoby z praktyką kliniczną oraz osobistą i mam pytanie: ile czasu potrzeba na uzależnienie fizyczne od klonazepamu branego w dawce ok. 0.2 mg dziennie na noc nasennie? Czy przerwy w formie 3 dni przerwy po dniu zażycia zniwelują ryzyko uzależnienia fizycznego, czy tylko spowolnią?

Ostrzeżenie słowne za chamski offtop — nie jesteś na forum od dziś i dobrze wiesz, że istnieją wątki poświęcone takim zagadnieniom. Przenoszę. @V44
  • 5 / 1 / 0
Ja lykam z “z doskoku”. Miewam ciagi po 3msc i powaznie nic mi nie jest.
Wczesniej bylam na odwyku od alpry bo po miesiacu brania - doslownie umieralam.
Psychicznie uzalenienie, mimo terapii jest dla mnie nieosiągalne. Mam CHAD i benzo to dla mnie taki autopilat. Pyk i nagle jest spokoj.
  • 785 / 46 / 0
Ja zacznę, jestem kurwa w szoku że klonozepam kosztuje teraz 39zl z groszami. Ja jestem na dawce 1mg co 6h od paru lat i nie schodzę bo nie mogę zejść.
@up
Trzymaj wszystko dla siebie , stosuj małe dawki "z doskoku" jak Ci tak wygodnie się żyje.
  • 3089 / 1052 / 0
@Rokison miałem to samo, gdy farmaceutka policzyła mi 2x 39 zł za Clonazepamum TZF - cena naprawdę urosła, gdzie dawniej klonazepam, to było jedno z najtańszych, dostępnych benzodwuazepin. dawno nie miałem z nim do czynienia, bo kiedyś narobiłem sobie przez niego niemałych problemów z prawem, ale teraz poprosiłem o e-reckę na 2 op. i muszę powiedzieć, że pomaga taki 1-2 mg całkiem wyczuwalnie. dobrze wzmacnia narkotyczne, sedacyjne działaie syropku Methadone Hydrochloride (z tym akurat prewencyjnie wolę przestrzec, jako kompetentny - przy mieszankach tego typu warto zachować należytą rozwagę).

także i ja byłem w szoku, kolego :tabletki: :papieros: :korposzczur:
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 3 / / 0
Cześć wszystkim! :)
Otrzymałem Clonazepamum TZF 0,5 mg od lekarza dzisiaj i pierwszy raz mam obawy związane z benzodiazepinami.
Cały czas doraźnie brałem Alprox w dawce 2 mg (1+1 po 1 mg) i wszystko było okej.
Niestety, naczytałem się wielu komentarzy tutaj, w innym wątku oraz na forum. Często pojawia się zarzut, że klonazepam powoduje utratę pamięci i swego rodzaju ,,przypadły" - czy z policją, czy w życiu prywatnym itp.
Zgaduję, że po 0,5 mg nie spotkają mnie takie sytuacje, więc powiedzcie mi proszę - ile wy tego bierzecie? Bo jestem przerażony po przeczytaniu tych doświadczeń i czuję strach przed wzięciem tej małej dawki..
  • 391 / 66 / 3
@Forumowicz jak alprę leciałeś w dawce 2mg to uważam, że klon 0,5 mg nie będzie dużym problemem. Jeśli się nie mylę to tabletka ma krzyżyk do podziału. Jak się bardzo obawiasz to przetnij sobie tabletkę i weź 0,25. Jednak na moje nie ma się czego bać.
  • 1011 / 311 / 5
11 listopada 2024pomasujplecki pisze:
11 listopada 2024mamyto321 pisze:
Tak, receptory Gaba-A i Gaba-B. Klon oddziaływuje bardziej na te drugie, a one wpływają bardziej spazmolitycznie na mięśnie gładkie, odwrotnością tego jest po prostu padaczka i nawet jeśli nie masz predyspozycji do niej to po klonach szybciej dostaniesz ostrego ataku, nawet z zatrzymaniem oddychania co może być niebezpieczne jeśli nikt nie będzie w pobliżu i Cię prawidłowo „nie zabezpieczy” na ziemi. Nic fajnego

Stanowczo dementuję jakoby klonazepam działał na receptory Gaba-B.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 5844 / 1212 / 43
@przodownik
18 listopada 2024przodownik pisze:
@Rokison miałem to samo, gdy farmaceutka policzyła mi 2x 39 zł za Clonazepamum TZF - cena naprawdę urosła, gdzie dawniej klonazepam, to było jedno z najtańszych, dostępnych benzodwuazepin. dawno nie miałem z nim do czynienia, bo kiedyś narobiłem sobie przez niego niemałych problemów z prawem, ale teraz poprosiłem o e-reckę na 2 op. i muszę powiedzieć, że pomaga taki 1-2 mg całkiem wyczuwalnie. dobrze wzmacnia narkotyczne, sedacyjne działaie syropku Methadone Hydrochloride (z tym akurat prewencyjnie wolę przestrzec, jako kompetentny - przy mieszankach tego typu warto zachować należytą rozwagę).

także i ja byłem w szoku, kolego :tabletki: :papieros: :korposzczur:
POwinieneś być kompetentny. Już nim jesteś pomimo braku gwiazdki.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
ODPOWIEDZ
Newsy
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne

Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.

Podlaskie: Lekarz z zarzutami w śledztwie dotyczącym przestępstw narkotykowych

Zarzuty związane z wystawianiem recept na leki psychotropowe postawiła Prokuratura Rejonowa w Hajnówce (Podlaskie) 30-letniemu lekarzowi zatrzymanemu w Białymstoku. To część większego śledztwa dotyczącego przestępstw narkotykowych, w tym działalności internetowego sklepu oferującego narkotyki.

Wolne Konopie pukają do drzwi Prezydenta. Czy wykaże się większą odwagą niż Donald Tusk?

Walka o depenalizację posiadania marihuany wchodzi na najwyższy szczebel państwowy. Podczas gdy rząd Donalda Tuska konsekwentnie blokuje jakiekolwiek zmiany w polityce narkotykowej, zwracamy się bezpośrednio do Głowy Państwa. Czy prezydent Karol Nawrocki stanie po stronie wolności obywatelskich i zdrowego rozsądku?